Sivut


lauantai 30. huhtikuuta 2016

Salainen ase

Esikoinen on sellainen, että se jää jumittamaan joihinkin ruokiin. Kun on löytynyt hyvä aamu/ilta/välipalakonsepti, mitä sitä sitten muuttamaan. Aamuisin se syö vaaleaa leipää, tumma uppoaa vasta myöhemmin päivällä. Minä tukin joka aamupalalle myös jotain tuoretta, mansikoita, banaanin puolikkaan, pari palaa omenaa, kiiwiä (kuopus syö toisen puolen). Iltapala on joka päivä sama: kamomillateetä hunajan kanssa ja mysliä jogurtin seassa. Mysli on omatekoista ja se on salainen aseeni.





Esikoinen on siihen niin koukussa, että totesi taannoin tulevansa sen vuoksi käymään kotona sittenkin kun muuttaa pois. Ihanaa! Pitääkin silloin aina tehdä sen verran pieni annos pojalle mukaan, että vierailee säännöllisesti luonani. Salainen ase tuo on siksikin, että ainakin alkuun esikoisella ei ollut aavistustakaan mitä kaikkea mysliin piilotin.

Netti on pullollaan omatekoisen myslin ohjeita, joten jokainen kiinnostunut kuukkeloikoon omansa. Minun on sellainen pikapikaversio joka ei käy edes uunissa. Riittää, kun paistaa wokkipannulla siemeniä (seesamin- ja auringonkukan), sitten kaurahiutaleita ja vähän ohran ja rukiinkin. Pähkinät murskaan tehoseikoittimella ja laitan joukkoon, samoin paahdetun puolukkaisen pellavasiemenrouheen. Makeutuksena käytän kuivattuja luomukarpaloita tai -omenia ja päälle lorautan vähän tummaa siirappia. Sitten sekoittelen edelleen pannulla niin, että kuivat aineet tarttuvat siirappiin ja toisiinsa - ja sitten leivinpaperille jäähtymään. Voila!

***

Ai niin, nyt on vappu. Hyvää valpuria kaikille!

8 kommenttia:

  1. Hyvää valpuria simalla ja/tai muulla juomalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne myös! Luulen, että aloitellaan simalla ja sitten aseman juhlien jälkeen saattaa kuoharikin poksahtaa ;-)

      Poista
  2. Hyvää vappua! Vielä ehdit sinäkin hankkia sillit ja muut tykötarpeet ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle riittää vapuksi se, että viemme juhlapaikkaan 25l simaa ja miljuuna munkinreikää. Munkkitehdas käynnistyy kohta ;-)

      Sinne kans, hyvää vappua!

      Poista
  3. Myslisi kuulostaa oikein maukkaalta. Ennen söin aina aamuisin mysliä, mutta nyt olen pitänyt vähän taukoa, kun kaupan versiot on niin kovin sokerisia (tai rusinaisia). Voisin kokeilla omatekemää, siitä tulee varmasti paljon parempaa kuin kaupan versiot =)

    Ihanaa vappua! Simaa ja munkkeja ainakin riittää teillä =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omatekoisessa myslissä on se hyvä puoli, että makeuden voi päättää itse ja ainakin tietää mitä se sisältää!

      Sima ja munkin jäivät juhlapaikalle, mutta mainio vappu tästä tuli. Sinne kans, ihanaa vappua <3

      Poista
  4. Mysli ja maustamaton jogurtti on semmonen kombo, että siihen kyllä jää nalkkiin. Se muodosti mun ruokavaliosta ison osan sillon, ku ootin esikoistani, ja nyt se on nalkissa samaan yhdistelmään :) tosin sillä pitää olla suklaamysliä, ja se saattaa syödä pussillisen vuorokauden sisään, jos sitä ei hillitse :o (siis yhdessa pussillisessa on energiaa raavaan miehen päiväannoksen verran...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tuota mysliä kyllä menee, mutta ei ehkä ihan noin paljoa kuin teillä ;-)

      Ihana kuulla, että muutkin jumittaa joihinkin ruokiin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana