Sivut


tiistai 22. joulukuuta 2015

Vähän lisää joulua ja joulusää myös

Onhan tämä sää nyt aika kummallinen. Kahdeksan astetta, järvi edelleen vapaana ja joutsenet klaklattavat jouluna. Juuri tuossa kauppamatkalla näimme seitsemän kiljukaulaa lipumassa rantavedessä. Meidän jouluaattona kun tuulettelin hetken terassin ovesta tuli esikoinen varta vasten kuuntelemaan, että "Onko nuo oikeasti joutsenten ääniä?" Kyllä ne olivat. Maa on ihan vihreä ja ilmankosteus sellaisen 70.  Outoa!


Niin, enkä tiedä miten tähän pitäisi suhtautua!?!


No, me emme anna tämän oudon sään liiemmin häiritä vaan jatkamme jouluherkuttelua. Tein ensimmäistä kertaa ikinä paahdettuja lakritsimanteleita - muka vähän terveellisempi jouluherkku... - ja ne kyllä katosivat alta aika yksikön. Olivat myös oiva kaveri calimocholle jota jouluaattona lurpin. Sitten on tietysti ne pakolliset suklaat ja marmeladit. Tällä kertaa muistin ostaa myös salmiakkia, koska me molemmat esikoisen kanssa jossain vaiheessa rupeamme himoitsemaan sitä. Lisäksi ostin tarjouksesta juustoja, joita olen pikku hiljaa tuhonnut. (En pitänyt tuosta uudesta Välimeren juustosta, Basilika-valkosipuli on vanha takuuvarma tuttu ja Pippurijuusto on vielä korkkaamatta.) On tämä joulu ihanaa aikaa!







Lahjoista pitää sanoa vielä sen verran, että kun kuopus sai sen yhden ison lahjan, piti esikoisellekin toki olla jotain "isompaa". Hän rupesi saamaan opintotukea täytettyään 17 joten sovimme, että hän ostaa tästä lähtien vuorotellen äitini kanssa omat lukiokirjansa. Paitsi että joululahjaksi annoin hänelle "lahjakortin" jossa lupasin kustantaa seuraavan jakson kirjat. Muut paketit olivatkin sitten pieniä ja höpöjä, mutta tyytyväisiä oltiin kaikki.

Niin, ja olihan yhdessä paketissa tosiaan kiviä. Esikoinen on muistutellut minulle monta kertaa saunoessamme, että tarvitsisimme uudet kiuaskivet. Viimeksi sanoi jo melko turhautuneena, että laita ne vaikka joulupakettiin kunhan ostat. No, minä tein työtä käskettyä ja pyysin häntä auttamaan lahjakassin kantamisessa, kun se oli niin painava. "Mitä hemmettiä täällä on, kiviäkö?" No niitäpä juuri, 20 kiloa. Nauratti kyllä kaikkia ja hyvät löylyt olikin joulusaunassa niiden ansioista.

19 kommenttia:

  1. Teillä näköjään kasvatetaan joulukukat ihan itse. :) Tartteekin käydä kurkkimassa, mitä tuolta meidän Pihalta löytyy. Paitsi että Vajan alla asuva sitikani pitää kyllä huolen, ettei mitään.

    Samantyyppistä herkkusettiä löytyy myös täältä. Ton salmiakkisekoituksen punaiset ovat mun suosikkeja ja noi valkoiset inhokkeja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me oltais hyvä tiimi, mä voisin syödä valkoiset ja sä punaiset, koska menee just päin vastoin ;-)

      Ja juu, joulunarsissia pukkaa tuolla pihalla. Ihan merkillistä! Sitikanille terkut.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Ja kiitos linkistä manteleihin.. pitänee kokeilla :P

      Poista
    2. Lämmintä joulua siinä luki ;-)

      Poista
    3. Mä tiesin heti kun tuon näin, että näitä on koitettava - ja olihan ne herkullisia, slurps!

      Poista
  3. On tämä niin ihmeellistä talvea. Kaikkea se ilmastonmuutos teettää. Täällä on aina mustaa ja pimeää, mutta huomisesta alkaa jo päivä pidetä, joten enää ei kannata murehtia pimeyttä.
    Tänään täytyy mennä kauppaan ja ostaa ruoat ja herkut joulupöytään. Kyselin juuri pojilta, että mitä haluavat ja hyvin ne jo etukäteen tiesinkin. Tämän aamun sairaustilanne: toisella kaksosista kuumetta 39 herätessä ja miehellä älytön päänsärky. Tosin se johtuu onnettomuudesta. Otti pojan auton takaa tavaroita ja takaluukun hydrauliikkajouset eivät pidä näin talvella, joten sai takaluukun päähänsä lauantaina. Siitä asti särkyä on jatkunut eikä helpotusta ollut vieläkään aamulla. Nyt patistin hänet lääkäriin, kun pidän tuota työmatka-ajoa vaarallisena tuossa kunnossa.
    Hyvät kiuaskivet ovat kyllä saunomisen pelastus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon vaan niin saamaton, että oikein nolottaa, mutta onneks ees nyt tuli raahattua se 20 kiloa kiviä kotiin ;-)

      Auts, kuulostaa ikävältä tuo miehesi onnettomuus ja päänsärky kans. Toivottavasti myös toisen potilaan kuume aatoksi laskisi.

      Tuonne ulos kun katsoo niin ei kyllä millään arvaisi, että on joulukuu. Lämpöasteitakin vaikka kuinka monta.

      Poista
  4. Ei muutaku havuja tai jotain lämmikettä niille kukan aluille, jos pakkasta tulee ja jos ei ole lunta. Mutta onhan ne melko sitkeitä. Meilläkin satunnaiset orvokit on kukassa pihalla...

    Mutta pitäisköhän minunkin ostaa jotain hyvää juustoa jouluksi itelleni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustoa pitää kyllä jouluna olla. Ja vappuna ja uutena vuotena ... ;-)

      Mä kaadan joulukuusen noitten kukkien päälle jahka on joulusta selvitty. Heh!

      Poista
    2. Hyvä idea! Kuusenkierrätystä :)

      Poista
    3. Eikä tartte miettiä mihin sen joulun jälkeen saa vietyä ;-)

      Poista
  5. Toi kiuaskivijuttu on ihan mun(kin) huumoria. Just tollasia samanlaisia mä teen :) ESimerkkinä meidän joulukalenteri, jossa oli vaan ihan illipieniä juttuja ja pari eli vitskan maksavaa. Yks niistä oli asia, josta Nuorimmainen jo kesällä hassutteli kaupassa, että "koska hän ei ole tällaisia lapsena saanut, on hällä elinikäinen trauma asiasta" Kysessä oli lasten pandapäiset pikkusakset. Arvaa, löysikö ne kalenteristaan yhtenä päivänä? Itki ja nauroi yhtä aikaa... "äiti, miten sä VOIT muistaa!!??"
    Ilmasto on kyllä koko kumma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me äitihän muistetaan kaikki - eri asia sitten on milloin asiat tapahtuu... ;-) Mut joo, jotenkin arvastin, että olis teidän huumoria myös. Meillä on esikoisen kanssa niin samanlainen huumorintaju ja kuopuskin tulee kovaa kyytiä perässä (alkaa hoksata ja olla jo aika skarppi) joten naurua riittää.

      Sinne jouluja, kaikesta huolimatta!

      Poista
  6. Ostin syksyllä orvokkeja ja ajattelin, että toivottavasti ne kestää muutaman viikon ettei mene kolme euroa haaskuuseen. Ei mennyt, vieläkin kukkivat :D Huoltomiehen vaimona sitä on tyytyväinen ettei mies ainakaan auraamassa ole mutta olisi semmoinen pieni lumimäärä jouluisempi.

    Lukion kirjoihin uppoaa omaisuus, lasken jo päiviä viimeiseen satsiin :D Ja yritän parhaani mukaan unohtaa mitä jotkut valmennuskurssit maksaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on onneksi ihan killerihyvä systeemi lukiossa: voi vuokrata eurolla ne kirjat, joita ei kirjoituksissa tarvi. Tai se vuokraaminen maksaa 10e mutta takaisin saa 9 jos kirja on kunnossa kun sen palauttaa. Ollaan käytetty tätä niiden lukuaineiden kirjojen kans, joista esikoinen tosiaan jo tietää, ettei tarvi kun kurssin ajan.

      Joo ei hirveesti oo tarvinu aurata ;-)

      Poista
  7. Kiuaskivet ovat mun mielestä esimerkki oikeasta joulumielestä. Juttu, josta on kaikille iloa eikä se ole mikään satojen eurojen "must" - tuote. Sais ihmiset ottaa oppia teidän perheestä!
    Mitä taasen säähän tulee, niin nythän ne jo uumoilevat että tapanina tulis koko maahan lumi mutta kun äsken katsoin Ilmatieteen pitkää ennustetta, niin nollan. parin miinus ja plus -asteen kantissa mennään vielä uutena vuotena :D

    Mukavaa ja rauhallista Joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meillä oli näemmä satanut yön aikana lunta, mutta päiväksi on luvattu plussaa ja vesisadetta, joten tuskin kovin kauaa saadaan siitä nauttia. Sisähommia vaan!

      Kiuaskivet oli sellainen hyvä läppä joka nauratti kaikkia semminkin kun paketin päällä vielä luki "Lämmintä joulua ja uutta vuotta koko perheelle". 7,50 ne maksoi ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana