Sivut

maanantai 7. joulukuuta 2015

Stalinin tyrät ja lehmät

Viikonloppu meni - taas - rauhallisissa merkeissä. Huomaan, että kun syksy etenee ja kesälomasta (=pidemmästä tauosta töissä oloon) on kulunut enemmän aikaa, alkaa kestokykyni työaltistuksen suhteen olla koko ajan heikompi ja heikompi. On hyvä olla kotona toipumassa rauhoittumassa nämä vapaapäivät. Niinpä tein tässä viime viikon aikana päätöksen joka sinetöityi hyvin levätyn viikonvaihteen kuluessa: pidän yhtä pitkän loman kun pojilla on koulusta. Onnistuu siksi, että toinen kollega toivoi lomaa ennen joulua ja toinen sen jälkeen. Väliaikaisesti riittää, kun yksi meistä on paikalla. Tämä tarkoittaa siis sitä, että töitä on enää kaksi viikkoa ja sitten lomailen kaksi ja puoli, liki kolme viikkoa. Juhuu!

Kuopushan menee tänä vuonna isälleen jouluksi ja uudeksi vuodeksi, joten lomasta tulee vallan rento. Me vietämme jouluaattoa heti sunnuntaina 20 päivä kun koulun juhlista on edellisenä päivänä päästy. Kuopus lähtee aaton aattona ja palaa sitten joskus. Tosin ilmoitin, että minun puolestani voi tulla ihan milloin vain 2.-6.1. välisenä aikana. Johan sitä ehtii ikävä tulla jos on loppiaiseen saakka poissa. Ja ehkä olisi ihan mukavaa vähän asettua kotiin ennen kun koulu taas alkaa.

Eilen siivosin, leivoin itsenäisyysmuffinsseja, kahvittelin ystävän sekä kuopuksen kaverin äidin kanssa, sytytin kaksi kynttilää ikkunalle ja katsoin linnan juhlia illalla. Mietimme myös, mistä kahden kynttilän perinne on peräsin. Internetin ihmemaasta ei löytynyt varmaa vastausta, ja paras teoria tulikin esikoiselta: jos ne symboloi Ruotsia ja Venäjää ja sitten ne poltetaan.


***

No niin, ja tänään palataan taas sorvin ääreen. Kauheasti on uutuuskirjoja tulossa ensi keväänä ja niistä pitäisi valita välttämättömät ja kiinnostavat ennakkotilaukseen. Nyt, kun lomaakin on tiedossa ja odotettavissa, täytyy kaikki valinnat tehdä joulunalusviikkojen kuluessa. Huh, haipakkaa! Torstain iltavuorosta jäi päällimmäisenä mieleen ihmetystä herättänyt kirja Stalinin tyrät, joka on niin suosittu, että siitä otetaan jo uusintapainos. Nimi tosin osoittautuikin sitten väärinluetuksi.

On meiltä kyselty Sofi Oksasen Leninin lehmiäkin. Olisihan se toki rimmannut paremmin kun oikea, Stalinin lehmät. 

14 kommenttia:

 1. Maikkarin sivuilta löysin eilen selityksen kahdelle kynttilälle. Se on alun perin peräisin siitä, että kun jääkärit tulivat takaisin Suomeen niin talot joissa ikkunalla paloi kaksi kynttilää, olivat heille turvallisia yöpymispaikkoja. Toinen selitys on ollut ikkunoiden malli. 2 kynttilää sopi ikkunaan kauniisti. En ollut itsekään aiemmin tiennyt.
  Meillä meni viikonloppu hyvin rauhallisissa merkeissä. Eilen katseltiin Tuntematon sotilas, kuten perinteisiin kuuluu ja illalla kun pojat lähtivät takaisin vihreisiin, minä katselin linnan juhlat pitkästä aikaa ihan kokonaan. Mies leikkeli kaverilta saamaansa peuran vasaa pieniksi paloiksi, että mahtuisi pakkaseen, mutta joutunemme kääntymään jälleen äidin puoleen. Omat pakastimemme ovat ihan täynnä.
  Hauska tuo nimivirhe tuossa Stalin kirjassa....Mukavaa viikkoa ja ihanaa loman odotusta. Minä meinaan nyt mennä tämän joulun ajankin ilman lomia. Jäljellä on vielä 15 päivää, mutta kun en tiedä, milloin tuo esikoinen valmistuu ja milloin puramme hänen kotinsa Kainuussa niin säästelen niitä lomapäiviä keväälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kaunis ajatuksena tuo jääkärijuttu. Ja kiva tietää!!!!

   Poista
  2. Mä luin kans ton jääkärijutun, mutta se, miten se sitten levisi itsenäisyyspäivään, on kai vähän hämärän peitossa.

   Hyvä, että viikonloppu oli rauhaisa teilläkin. Mulla taas tää päivä oli sellaista haipakkaa että oksat pois. Kannatti levätä viikonloppuna ;-)

   Poista
  3. Ihanaa Helmi kun sä oot tulut takasin!

   Poista
 2. Tosi hienoa, että teillä onnistuu noin suht helposti nuo lomien puljaamiset. Ja lyhyemmälläkin aikataululla. Heti jo piristää, kun tietää, ettei lepoon ole kuin vähän matkaa... Iloinen puolestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo... miten sen nyt ottaa... mutta tässä se avoin loppu on ihan ok ja varmaan onnistuukin. Tosin voi olla että joudun kyselemään lähempänä että millon poika on tulossa kotiin - että voin suunnitella omia menoja.

   Poista
  2. Tarkoitin töiden puolesta, en exän.... :-D

   Poista
  3. Aah, niin, totta kai! Joo töissä onnistuu, meillä on ihana pieni ja joustava työyhteisö. Me kaikki ajatellaan myös toistemme jaksamista!

   Poista
 3. Ihanaa, pitkä joululoma tiedossa! Ja hyvä teoria esikoisella :)
  Stalinin tyrät vois olla mielenkiintoisempaa luettavaa kuin tytär... mutta sitä mie kyllä ex-työstä kaipaan, että oli ns. ajan hermolla mitä kirjamaailmaan tuli. Nyt on tosiaan yksi Seppo Jokinenkin jäänyt välistä, enkä ole sitä löytänyt kirjastostakaan. Ovat aina lainassa. Puhumattakaan monista muista hyvistä kirjoista, jotka livahtaa ohi... on se kuitenkin ihan eri asia plärätä itse kirjaa kuin lukea siitä jostain lehdestä tai nettisivulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin nautin ajatuksesta, että saa nukkua, lukea, olla vaan. Ihanaa!

   Se on kyllä ihanaa, kun tietää uutuuskirjat jo listoilta ja sitten tietty näkee ne tuoreeltaan kun tulee. Tän työn ehdottomasti parhaita puolia asiakkaiden lisäksi!

   Poista
 4. Ai kauhea, kun sattui tisseihin kun nauroin kirjan nimelle :D :D

  Olisin tiennyt tuon jääkäriselityksen. Käyttöön se varmaankin jäi siksi, että voittajapuoli varmaankin teki siitä uuden perinteen. Äitini pari setää oli jääkärikoulutuksessa Saksassa, tulivat sieltä sitten apuun Sisällissotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kelpuutan jääkäritkin, vaikka edelleenkin liputan esikoisen tulkintaa ;-)

   Ai mun typo nauratti sua? No hörähdin mä itekin vähän...

   Poista
  2. Niinno, vanha vitsihän kuuluu, että 'Mitä sellaista on Ruotsilla, mitä Norjalla ja Suomella ei ole?' Vastaus: 'Hyvät naapurit' :P

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana