Sivut

maanantai 14. joulukuuta 2015

Ruoho on vihreämpää...

...tai matto maukkaampaa aidan toisella puolella.

Annoin pari kesää terassilla palvelleen kaislamaton pupuille puuhamatoksi ja aika hyvin siitä onkin jo selvää tehty. Asettelin sen alkujaan niin, että puolet oli aidan toisella puolella toisen pupun omana ja toinen puolikas sitten taas toisen. Nyt se on jyrsitty kahdeksi kappaleeksi ja touhu vaan jatkuu. Nuohan ovat molemmat urospupuja ja vaikka ne leikattiin, emme uskalla pitää niitä yhdessä reviirikiistojen vuoksi. Niinpä ne on erotettu aidalla mutta kommunikoivat kyllä omaan pupumaiseen tapaansa toistensa kanssa oikein leppoisassa ja hyvässä hengessä aidankin takaa. Pupuhan on laumaeläin, ja aluksi vähän suretti erottaa ne, mutta näin on varmempi (etteivät tappele) ja minusta tuntuu, että heillä on silti vähän seuraa toisistaan tällä tavalla.Miks toi pääsee ja mä en?!?


Puput ovat häkeissään vain sen ajan kun olemme poissa kotoa - koulussa ja töissä - ja muutoin vapaana omassa aidalla jaetussa pikku huoneessaan. Pyrimme myös joka päivä "juoksuttamaan" niitä vuoron perään niin, että pääsevät vipeltämään olohuoneeseenkin. Tässä viikonvaihteessa taas tapani mukaan päästin pupuja vuorotellen vapauteen ja silloin aina toistuu sama näytelmä: vaikka toinen pupu olisi omalla vuorollaan jo vetäytynyt lepäämään reviirilleen, niin kun toisen vuoro tulee, tekee totta kai mieli taas päästä vapauteen. Kateus, se kateus. Ja se ruoho. Tai siis matto.


Jostain syystä kaverin kaislamatto maistuu aina paremmalta. Tässä harvemmin kuvissa esiintyvä otus on kuopinut toisen mattoa aidan takaa esiin ja tehnyt siitä selvää.Ai mää vai?


Näiden kuvien myötä toivotan teille oikein veikeää viikkoa ja rentoa ja stressitöntä joulun odotusta!

12 kommenttia:

 1. Ihanan hölmistynyt ilme tuossa viimeisessä kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookin just sellainen "Ai mää vai?"?!?

   Poista
 2. Voi niitä pehmoisia , varmasti halisin ja pussailisin niitä pehmoisia vaikka ei ne tykkäisi vissi ... Minulla on tietokoneeni verkkoyhteyden kanssa ongelmia ollut nyt ja jokainen päivää alkaa taistellessani sen koneen kanssa. Mutta sinulle kaunista uuttaa viikkoa ja kohta on joulu vielä 10 päivää .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on poikien kanssa vähän eri kalenteri: vietetään joulua jo 20 päivä kun kuopus lähtee tänä jouluna isälleen. Eli enää kuusi päivää ;-)

   Nettiongelmat on tyhmiä, ja mä en ainakaan ite aina edes osaa mitään tehdä. Esikoinen sitten auttaa kun tarpeeksi itse pähkäilen.

   Sinne ihanaa joulun odotusta myös, voi kun saatais lunta!

   Poista
 3. Kyllä on ihania nuo puput ja niiden touhut.
  Mukavaa joulunalusviikkoa sinulle! Sillä sehän teillä on jo nyt....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä on joo viimenen viikko ennen joulua. Onneks ei oo stressiä vaan ihan leppoisaa. Perjantai-aamuna käyn marketissa puuttuvia hakemassa mutta nekin on leppoisia reissuja kun muut on vielä töissä.

   Sinne kans mukavaa viikkoa!

   Poista
 4. Oletko ajatellut ostaa niille joululahjaksi jotain uutta "tuhottavaa"?
  Tietämykseni pupuille tarkoitetuista tuotteista on nollatasoa joten en tiedä mitä markkinoilla on?
  Lupsakkaa maanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululahjaksi ne saa sellaiset siemenpötköt (eikä mitään irstaita ajatuksia...) joita on kivä jyrsiä ;-)

   Sinne kans, mukavaa maanantaita ja tuskatonta tiistaita!

   Poista
 5. On ne vaan suloisia! Onko nuo yhtään sylipupuja, saako niiltä tassuterapiaa? Vai vaan jyrsimisterapiaa?

  Ihanaa, tänne ainakin saatiin ohut lumihuntu, heti on valoisampaa. Toivottavasti sielläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne oikeen oo sylipupuja, mutta hupiterapiaa ne kyllä antaa ;-)

   Meilläkin ihan pieni lumihipsu maassa, olis ihanaa jos pysyis jouluun asti!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana