Sivut

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Oi kuusipuu

Eilispäivän sana oli kuusi.

Aamusta kuopuksella oli "kuusijuhlat". No ei vaan, kävivät joulukirkossa ja me skippasimme sen ja vaihtoehtoisen ohjelman kokonaan, koska katsoin, että on tärkeämpää, että poika saa nukkua taudinjämät pois. Kävimme sitten hakemassa vain todistuksen (loistava!) ja lahjomassa opettajan. Hän sai piparikuusen.


Esikoinen on puolestaan aivan kunnolla flunssainen, joten ei osallistunut omiin juhliinsa lainkaan. Sen verran oli hänellä velvollisuuksia, että piti käydä kaupan pihassa myymässä joulukuusia opintomatkakassan hyväksi pari tuntia. Lupauduin auttamaan, koska teinin olo ei ollut kaksinen. Päästin hänet välillä kahville ja lämmittelemään ja astuin remmiin. Iki-lukiolainen... sain huvittuneita katseita. 


Ostin itsekin yhden ja kun pääsimme kotiin, tietenkin se piti koristella. Koska oikea kuusi joutuu meillä terassille, koristelimme myös yhden lampun sisällä. Toimittakoon kuusen virkaa se. Emme leikitelleet kuusen alla emmekä vieressä, mutta saattaa olla, että tänään intoudumme. On nimittäin meidän jouluaatto!

14 kommenttia:

 1. Meillä roikkuu kuusenkoristeita sitruunapuussa ja jalkalampussa :) oon kyllä haaveillut jostain syystä oikeasta kuusesta. Miksiköhän, kun ei kerran muutakaan joulumieltä ole? Siinä hakkuupaikassa olis monta kuusenlatvaa... tosin on kuulemma laitonta käydä hakemassa hakkuujätteitä. Sekin roska on nykyään ihan myyntikelpoista kamaa.

  Pikaista paranemista ja hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin ensin sitä mieltä ettei tarvita kuusta kun kuopuskin lähtee, mutta kun nyt sopivasti myivät hyvään tarkoitukseen kuusia, niin ostin pienimmän ja halvimman. Olihan sitä kiva koristella, vaikka terassille jäikin.

   Mulle iski ihan tosissaan räkis mutta otetaan rauhallisesti.

   Poista
 2. Mites tauti?
  Meinaan ettet kai palelluttanut ittees siinä kuusenmyynnissä vai onko olotila kenties kääntynyt parempaan suuntaan?

  Joulu on kyllä siinä mielessä mukavaa aikaa että saa olla rauhassa vaikkei mua kukaan muulloinkaan häiritse mutta se että tuo yleismaailmallinen meno rauohoittuu ees päiväksi, on ihan hyvä juttu.

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tautipa rähähti nyt ihan toden teolla päälle, mutta koitan täällä niistää ja viettää joulua yhtä aikaa. Moneen vuoteen ei ole flunssaa ollutkaan, joten en voi kuitenkaan kauheasti valittaa.

   Meillä on jo joulurauha, ja eiköhän se muukin väki siitä loppu viikkoon mennessä rauhoitu.

   Suloista sunnuntaita sinne!

   Poista
  2. Voi ei!
   Kauan sä sitä vastaan taistelitkin mutta höh, toivottavasti saat nujerrettua sen mahdollisimman pian koska ei jouluna kuulu sairastaa.
   Parantavia pusuja!

   Poista
  3. Kiitos, tuntuu jo heti paljon paremmalta!

   Kyl tää tästä, otan rauhallisesti ;-)

   Poista
  4. Minen usko sua. Kummiskin teet jotain kotihommia/joulujuttuja vaikka sun pitäis olla punkassa. Taidan lähtee kattomaan mitä siellä touhutaan :)

   Poista
  5. Mä kuule otin tosi rauhallisesti, keitin vaan puuron pojille enkä häärännyt mitään muuta. Nyt istun koneella ja lurpin parantavaa punaviiniä ;-)

   Poista
  6. No hyvä on, uskotaan nyt sitten ja toivotaan että tauti helpottaa. Myös ne tietynlaiset ajatukset jotka laittavat näkemään i:ta kaikkialla vaikkei täysi kuu olekaan :D

   Poista
  7. Ne ajatukset on ihan tervetulleita pitkästä aikaa ;-)

   Poista
 3. Hyvää etkojoulua! Me valmistellaan joulua täällä vähitellen - ja joka välissä on aikaa lukea, sillä satuin lainaamaan tosi hyviä kirjoja... Kuusen paikka on meilläkin ulkona ollut jo useamman vuoden. Keskiviikkona sitten raahataan metsästä ja koristellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   'No mä luin (ilahtuneena), että olit löytänyt läjän lukemista ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana