Sivut

maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulun taikaa

Meidän taloudessa asuu maailman onnellisin pikku poika! Kuopuksella ei ollut aavistustakaan jouluyllätyksestämme eli siitä, että sai Ihan Oman Tietokoneen.

Tässä pitkin syksyä on isoveli koonnut ja asentanut veljelle konetta. Sitä mukaa kun on päivittänyt omaansa uusia vermeita (mm. pelihiiren ja kuulokkeet) on vanhat myös siirtyneet pikkuveljen lahjaan. Jouluna olikin sitten koko setti kasassa ja lempipeli ladattuna ja testattuna. Kun kuopus viimein nukahti aaton aattoiltana nostimme tekeleen hänen huoneeseensa ja peitimme sen vaalealla lakanalla. Pimeässä ei huomannut mitään. Erityisesti minua lämmitti kun esikoinen, joka yleensä on todellakin vastahakoinen heräämään aikaisin tai ylipäätään milloinkaan, sanoi, että "voit herättää mut jos kuitenkin aamulla on koneen kanssa jotain ongelmia ja meinaa mennä hermo".


Kuopus heräsi totuttuun tapaan aivan liian aikaisin ja kömpi viereen ihan hötkynä. Sitten kun vihdoin annoin luvan, että sai nousta katsomaan josko joulusukkaan olisi tullut jotain viihdykettä, löysi tuon kuvan tontun sieltä. Kun raotti lakanaa ja löysi koneen, pojan ilme oli näkemisen arvoinen. Kapsahti kaulaan ja halasi lujaa. Kerroin, että minun lisäkseni sekä mummi että hänen miehensä ja veljeni myös ovat lahjan takana. Ymmärsi heti myös, että myöhemmin avattavissa lahjoissa ei sitten juurikaan isoja yllätyksiä olisi. Ne avasimme sitten myöhemmin kun esikoinenkin oli jo jalkeilla.

Meille on muodostunut leppoisat omat perinteet aatoksi ja niitä noudatimme taas. Syötiin puuro, käytiin haudoilla, saunottiin vastan eli vihdan kanssa, tyhjennettiin kaikki omia konvehtirasioitamme ja muita herkkuja nautimme myös. Pelattiin lautapelejä, sitä uutta, paketista kuoriutunutta ja vanhoja myös. Välillä seikkailtiin koneillamme joka ainoa, koska kuopus nyt vaan oli omastaan niin innoissaan ja hänen piti päästä tämän tästä kokeilemaan sitä ja tätä.

Mainiota oli.

Meidän näköinen joulu.

Ihanat pojat, ihana joulu.

22 kommenttia:

 1. Ihana, täydellinen joulu teillä. Ihanat, täydelliset pojat sulla. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No melkein. Oli kyllä mainio, rauhallinen, leppoisa päivä!

   Poista
 2. Hienoa, että onnistui yllätys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan täydellisesti! Ja vieläkin on ihan tohkeissaan poika... tää oli syy, miksi halusin pitää joulun heti kun koulut loppuu. Ehtii nauttia lahjasta mahdollisimman kauan ennen kun lähtee isälleen.

   Poista
 3. Itsellä menee ihan kylmät väreet, kun ajattelenkin teidän ihanaa jouluanne ja kuopuksen onnea tuosta isosta ja hienosta lahjasta. Ei siinä niin paljon sitten muuta enää tarvittukaan.
  Ihanaa lomaa, toivottavasti olet kunnossa.
  Meillä pojat hakivat isoveikan kotiin viikonloppuna ja toinen kaksosista lähti sinne melkein 39 asteen kuumeessa ja flunssaisena ja toinen tuli sieltä lähes samassa kunnossa kotiin. Lisäksi miehellä on jotain mahataudin poikasta, joten katsotaan miten menee meikäläisen joulu! Siskon poika lähtee vihreisiin 4.1., joten jos taudit jylläävät niin jouluruokailu joulupäivänä saa jäädä. Ei voi kaverille viedä kamalaa tautia heti alokasajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kamala mitkä taudit ja vielä yhtä aikaa! Täälläkin kun on joutunut soittelemaan ja hakemaan sairaan lapsen hoitotodistusta, niin kertoivat terv.asemalta, että on kaikenlaista liikenteessä. Sitkeää flunssaa ja vatsatautia täälläkin. Onneksi meille ei *kop kop* vielä mutta kuin flunssaa, joka jo on onneksi poispäin menossa.

   Meidän joulu oli kyllä mukava ja onnistunut, varmaan kaikkien mielestä. Ja nytkin on kovin onnellinen kuopus kun annoin sen taas pelata, kahtena päivänä peräkkäin ;-)

   Poista
 4. Ihanat pojat <3 - täällä taas "keitetään hiirille kylpyvettä" ja etsitään nenäliinaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyllä ollut kivaa. Mutta hiirille kylpyvettä? Nenäliinoja? Jotain on nyt mennyt multa ohi!

   Poista
  2. Mummu aina sanoi, että "taasko siinä keität hiirille kylpyvettä" tms. kun joku itkeä vollotti esim. pienestä naarmusta tai jostain, vähän niin kuin saadakseen vain huomiota :D
   Nyt en itkeä tihrustanut huomiota saadakseni, vaan...nuo sun pojat on vaan niin ihania <3
   Ja nenäliinaaa etsin silmiä kuivatakseni, muttei ollut käden ulottuvilla ;) Onneksi AM ei ollut kotona, se oli jo lähtenyt kauppaan..... :)

   Poista
  3. Ai mikä ihana tarina, kiitos <3

   Mä aattelin, että nenäliina olis sitten hiirelle pyyhe ;-)

   Mut joo, kyllä näitten kanssa kelpaa. Välillä oikein mietin, että mitäs siitä vaikka rahat on vähissä ja terveyden laita on vähän niin ja näin, kun kuitenkin arki sujuu niin hitsin hyvin näiden kanssa.

   Poista
 5. On se ollut maailman mahtavin yllätys ja sellainen isojen poikien lahja :) Siinä riittää tutkittavaa pitkäksi aikaa. Ja kylkiäisenä vielä iso ripsaus rakkautta kun isoveli on sitä rakentanut ja asentanut. Olen vähän myöhäisessä kun kortti tuli perille jo ajat sitten, mutta Kiitos <3 Se oli kovasti tärkeä muistaminen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, ole hyvä vaan, se oli sellainen kötöstys ;-)

   Kuopus oli kyllä onnesta soikeana eikä arvannut ollenkaan, vaikka syksyllä näkiin koneen esikoisen huoneessa. Esikoinen sanoi sen olevan yhden kaverinsa ja että auttaa tätä sen korjaamisessa ja putsaamisessa ;-) Isojen poikien lahja toden totta!

   Poista
 6. Ihana, mainio kuopus :)

  Meilläkin pienintä taitaa kovasti jo jännittää joulu. Viime viikolla sanoi, että kauheasti jännittää ja vastasin, että ihan turhaan jännität, kun joulu tulee kuitenkin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän niin kuin muumit kun ne pelkäsi joulua!!!

   Mut jännittihän se meilläkin, kuopusta nimen omaan. Esikoinen nyt suhtautuu kaikkeen jo niin aikuismaisesti. Ihanaa joulua teillekin!

   Poista
 7. Hieno joululahja!

  T. Arttorius joka ei jaksa kommentoida jne koska se elää ihQssa hattarakuplassa eikä ulkomaailma "kiinnosta"(ts. ei vaan saa aikaiseksi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä elelet just niin kuin susta tuntuu <3 Aattelen sua ja olet olemassa ja ihanaa kun nyt kommentoit. Lahja oli mieleinen ja siinä oli tosiaan momia tasoja...

   Poista
 8. Taisi olla sellainen yllätys että muistaa hetken aikaa!
  Esikoiselle pisteet hienosta hommasta ja tietysti myös sulle - sinähän ne olet kasvattanut :)

  Onko olo yhtään helpompi vai onko tauti mennyt pahemmaksi?
  Jaksamista ja mukavaa loppuiltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä voin jo paljon paremmin, joten voiton puolella ollaan!

   Kasvattanut tai en, mutta olen kyllä näistä lapsista tosi ylpeä. Lahja oli kyllä ikimuistoinen ja siitä nautitaan suunnattomasti.

   Poista
  2. Hyvä että olet tervehtymään päin!
   Kerro jälkikasvulle terveisiä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana