Sivut


perjantai 25. joulukuuta 2015

Ei tullut nälkä jouluna, ei. Paitsi Pikku Nälkä.

Meidän toinen jouluaatto meni oikein leppoisissa merkeissä sekin. Ensin nautiskelin nukkumalla ennätyspitkään, koska nyt ei ollut ketään yläpuolella kuiskaamassa että "Noustaan, äiti!" Sitten vielä lueskelin hetken sängyssä ja tekstailin myös - muun muassa esimieheni kanssa joka oli jättänyt punaviinipullon joulumuistamisen postilaatikkoon kun olin poissa kotoa hänen kierroksensa aikana. Nyt alkoi pakastua ja oli huolissaan olinko sen jo pelastanut. Toivoteltiin joulut puolin ja toisin. 

Rauhallisen heräilyn jälkeen oli aika pakata saunakamppeet ja kynttilät. Mennessämme kuntamme rantasaunaan kävimme ihailemassa hautausmaata ja satoja kynttilöitä sekä viemässä omamme. Käsittämättömän kaunista! Sitten löylyttelimme ihanan puusaunan lämmöissä oikein olan takaa. Vastan jätin kotiin, koska lehtien siivoaminen on kurjaa puuhaa. Kotisaunassa sen voi tehdä sitten kun ovat vähän kuivahtaneet. Arvatkaapa mitä meidän saunavastalle käytön jälkeen tapahtuu? Puput syövät sen, joten tästä jouluperinteestä on todellakin iloa koko perheelle! Kotiin palattuamme keittelimme ja pyörittelimme joulusuklaita, ettei vaan herkut Majasta pääsisi loppumaan.







Onneton Pikku Nälkä koitti jouluna sängyn ja seinän välistä hiipiä, mutta huonolla menestyksellä. (No sai se nauramaan, tuollainen tilannekomiikka iskee minuun ihan täysillä.) Sen verran hyvin on tullut tuosta ruokapuolesta huolehdittua, vaikkei niitä perinteisimpiä jouluruokia ole pöydässä näkynytkään. Eikä näy tänäänkään, kun äitini ja hänen miehensä tulevat joulupäivän aterialle. Sellainen sovellettu menu jonka paljastan sitten vasta huomenna.

8 kommenttia:

  1. Ei tarvinnu minunkaan viime yönä herätä nälkään, niin kuin edellisenä... sillon mietin, että onko jo "joulu, niin sais yölläkin syödä" mutta päättelin että ei ole, kun ei ole vielä jouluruokaa syöty. Sitähän sitä öisin närpitään, jos sattuu nälkä tulemaan.

    Teillä kuulosti hienolta illalta. Mie jätin hautausmaan välistä - normaalisti ollaan kävelty sinne viemään kynttilä, mutta nyt käytiin kaupungilla kuvaamassa auringonlaskua ym. ja koiria kävelyttämässä, ja takaisin tullessa piti se kynttilä jättää, mutta siellähän oli niin hirveä suma parkkiksella, ei viitsitty auton kans sinne tunkee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en myöskään koskaan oo nähny hautausmaan parkkipaikalla samanlaista ryysistä - mutta me mennäänkin yleensä jalan. Nyt kun oltiin saunaan menossa niin oli auto. Upeesti oli pihatiekin ulkotulilla reunustettu, oikein tunnelmallista!

      Mä varmaan oon syöny niin paljon että mahalaukku on laajentunut kun ikinä ei oo aamulla nälkä ja tänään heräsin siihen ;-) Joulu! Ja nyt pitäis ruveta valmistelemaan joulupäivän ruokaa...

      Poista
  2. Hautausmaat ovat kauniita näin jouluna ja vielä kauniimpia olisivat jos olisi edes vähän lunta.
    Nälästä ei todellakaan voi puhua sillä sain marras - joulukuun vaihteessa valmistuneen pyramidin sadanpäämieheltä viime viikolla 7,3 kiloisen kinkun jossa paistamisen yhteydessä tietysti lähti hieman painoa pois mutta sitä jäi kuitenkin sen verran etten syö mitään kinkkuun viittaavaakaan ennen ensi joulua :D
    Onhan osa toki pakkasessakin mutta tuo vuoronperään tapahtuva kinkkku - suklaa - kinkku - menyy alkaa riittämään. Josko sitä keittäis tavan perunoita ja söis ne ihan silleen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän on sama meininki, tosin juusto-suklaa-juusto-suklaa ;-)

      Mut joo, ehkä sä teet tapanina kinkkupizzan ja sit kohta vaan niitä pottuja. Rajansa kaikella, kinkun syönnilläkin!

      Hautuumaalla oli kyllä satumaisen kaunista, ja oikeassa olet, lumi olis kruunannut kaiken.

      Poista
  3. Miten kyllä meiltä unohtui tämä hautausmaa-käynti -tää on ollut joka vuosi tärkeä juttu meille ,ollaan käyty aina . No nyt tosiaan se muuttohomma on vienyt järjen päästä vissi ... Mutta joo kun ei jaksanut syädä ollenkaan olin niin väsynyt ettei mennyt mitään alas . tämä on vissi ensimmäistä kertaa kun jouluna menee enemmän kiloja kun tulee.. hehh , no- on helpompi kävellä ainakin kun ei mitään muuta .. Toivotan sinulle rauha ja rakkautta ja kaikkea hyvä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on siis erilainen joulu, mutta paras lahja on varmasti se, että pääsitte vihdoin kotiin!

      Sinne myös, ihanaa joulun aikaa ja mainiota uutta vuotta.

      Poista
  4. Oi että mäkin tahtoisin esimiehen, joka muistaisi jouluna punaviinipullolla. Olen viettänyt joulun kotona, koska aatonaattona töiden jälkeen pukkasi kuume. Mies on koko joulun töissä. Tänään sain sen verran voimia, että ajoin äiteen ovelle hakemaan ruokaa. Sitä oli monenlaista, että ei voi valittaa missään nimessä, mutta pakko myöntää, että hiukan harmitti, kun ei ollut joulukaljaa eikä punaviiniä laitettu yhtään mukaan, kun ne kuuluu meidän joulupöytään aina. Enkä jaksanut sitten lähteä hakemaan sitä joulukaljaa kaupastakaan, punaviiniä nyt ei olis mistään edes saanutkaan näin joulupäivänä. Tai ehkä jostain naapurista, jos olis kehdannut kysyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä arvostan kyllä kans! Ja se vielä kysyy aina, että kumpaa mieluummin, punaista vai valkoista. Naurettiin just, että kolme vuotta sitten kun toinen kollega oli vasta syksyllä aloittanut työt ja pomo tuli vakavana kysymään siltä että "Kuule Pekka, mites maistuuko sulle viini?!?" Toinen koitti sitten diplomaattisesti vastata että ruoan kanssa ja sillei ja mietti kuumeisesti että mistä nyt tuulee. Kyse olikin vaan joulumuistamisesta ja siitä, että tuli kyselemään voisiko samaa vanhaa hyväksi havaittua perinnettä jatkaa myös tämän uuden tyypin kanssa ;-)

      Mukavaa loppuvuotta ja paranemisia!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana