Sivut

torstai 2. heinäkuuta 2015

Kuka se ovella kolkuttaa?

Ette kyllä usko, mutta minä sain kirjastoon lehmän. Ihan täysikokoisen friisiläisen, ja vasikan myös. Eläkeliiton kesäjuhlilla kesäkuun alussa Seinäjoella oli lehmäparaati jonne täältä meiltäkin matkasi yksi osallistuja avec-ihmisineen eli tekijöineen. Kun juhlat oli juhlittu, rouva lehmä halusi kuulemma ilahduttaa paikkakuntalaisia. Missä se paremmin onnistuisi kuin kirjastossa?

Lisäksi minä olen lukuisat kerrat lukenut lapsille Jujja Wieslanderin satua Lehmä kirjastossa. Siinä sanotaan, että kaikki ovat tervetulleita kirjastoon - lehmätkin. Lapset eivät koskaan ole uskoneet sitä, mutta nytpä näkevät, pikku piltit, etten puhunut palturia! Kollegakin hauskasti kommentoi, että me emme todellakaan valikoi asiakkaitamme, vaikka tietty sisäsiisteys onkin ihan suotavaa.

Tällainen piristää kummasti hötkyviikon keskellä. Eilen minulla oli hartiat niin jumissa, että töissä rupesi pyörryttämään ja sitten tietysti myös oksettamaan. Ikävää, kun on yksin paikalla. Onneksi hieroja oli jo valmiiksi varattuna heti työpäivän jälkeen, joten jumit aukenivat pikku hiljaa. Ilta meni vichyä litkiessä ja auringossa rentoutuessa. Not. Piti leipoa huomisen konsertin kahvitusta varten pullaa. Vaatimattomat kuusi pitkoa. Tai esikoinenhan ne teki mutta assistenttia taas tarvittiin, ja kuskia, ja tarvikkeiden ostajaa ja ... ja ... ja ... puuuh!

6 kommenttia:

 1. ♥♥♥!!
  Tuo on taatusti sisäsiisti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se! Ja arvaa mitä, hassua, kun lehmä tuoksuu lampaalle ;-)

   Poista
 2. Mimmi Lehmät on ihan parhaita! Ja onpa söpö ammu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on söpö vaikkei Mimmi olekaan!
   Mäkin tykkään Mimmistä - ja variksesta ;-)

   Poista
  2. Mulla oli yhden lapsiasiakkaan kanssa ihana keskustelu variksesta kun se oli tehnyt huomion, että "se varis muka aina tietää kaiken vaikka Mimmi oikeesti tietää paremmin" ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana