Sivut

tiistai 21. heinäkuuta 2015

Jänö laukkaa laputtaa ja oveen kolkuttaa

Outouskiintiö on nyt aivan täynnä.

Katsoimme esikoisen kanssa ennen kuopuksen kotiinpaluuta vihdoin loppuun joskus ikuisuus sitten aloittamamme Twin Peaksin (ekan tuotantokauden). Viimeinen jakso oli kohtuullisen kummallinen, jos kohta koko sarjakin oli, ei sen puoleen.

Seuraavaksi arvoimme Netflixistä kahden leffan välillä ja päädyimme Linnunradan käsikirja liftareille -elokuvaan. Minä rakastin kirjoja joskus varhaisaikuisuudessa (onko sellaista termiä?) ja esikoinenkin on lukenut viisiosaisesta trilogiasta ainakin kaksi. Tehnyt muistaakseni esitelmänkin äidinkielen tunnille. Ei tullut yllätyksenä, että sekin leffa oli varsin ...hmmm... persoonallinen  kummallinen. Minä tosin torkuin osan ajasta, joten sikäli ei ole mikään ihme, että juoni tuntui aika sekavalta, mutta kyllä esikoinenkin totesi lopussa, että "Oli tää kyllä ihan pimee. Seuraavaksi katotaan jotain normaalia, jooko?"
Lainasin lomalle tämän. Eikös se nyt ole normaali jos joku?!?


***

Anteeksi, jos otsikko jäi korvamadoksi. 

10 kommenttia:

 1. Tuota Paasilinnaa en elokuvana ole nähnyt, mutta kirja luin justiinsa (ja vein löytöeläinten hyväksi järjestetylle kirpparille myyntiin). Hyvä on kuulemma leffakin.

  Tänne näyttäisi tulevan kaunis päivä, toivottavasti sinnekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa on luvattu ja deevitamiiniannos on taattu. Eilenkin oli upea päivä. Ihana loma!

   Mä oon muistaakseni nähnytkin ton leffan. Ei se nyt varmaan mikään teinin lempileffa ole, mutta menee yleissivistyksestä. Ja onhan sinä jänö.

   Sinne ihanaa päivää kans.

   Poista
 2. Aurinkopäivän aamuteeterveiset täältä lähimaisemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana päivä tulossa! Täytyy kohta siirtyä terassille. Ja iltapäivällä kirpparille, mulla on pöytä varattuna viikoksi. Jännää!!

   Poista
 3. Kyllä tuo kuule aivan hyvin menee elokuvasta! Eikä ole huonommasta päästäkään. Olen aikoinani lukenut Havukka-ahon ajattelijaa ja en ole uskaltanut niitä lukea uudelleen, ettei mene se jokin ihana muisto ja koukuttuminen ajattelijan ajatuksiin ja oivalluksiin. Tässä elokuvassa näkee sitä jotakin, mitä ei ole uusissa elokuvissa. Itse olen nyt jättänyt taakse tulevaisuudesta ja tieteiselokuvat, väkivaltaiset, varsinkin lapsiin kohdistuvat elokuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mäkin torkuin suurimman osan ajasta kun katottiin sitä Linnunradan käsikirjaa. Mutta oli kai sekin yhteistä tekemistä ;-)

   Saa nähdä mitä teini tuosta tykkää!

   Poista
 4. Siis tuo Twin Peaks on ollut ihan outo sarja aina. Katselin sitä silloin joskus kun se tuli telkasta enkä ymmärtänyt välillä yhtään mitään. Linnunradan käsikirja liftareille -elokuvan olen ostanut joskus esikoiselle, koska myös hänellä on ne kirjat, mutta sitä en muistaakseni ole itse katsonut. Jäniksen vuosi on sitten sellainen tavallisempi. Tokko sekään ihan peruselokuvasta menee. Mutta muuten tuo elokuvien katselu on kyllä yhteistä tekemistä parhaasta päästä vaikka sitten torkkuisikin välillä.
  Ihanan aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä Twin Peaksista. Mä en kyllä aina ymmärtänyt sen nerokkuutta. Hirmu hyvin se oli tehty ja ahdistava kuin mikä... Mutta pääasia, että puuhataan yhdessä. Teinin kanssa ne yhteiset tekemiset on välillä vähän kiven alla. Leffat kiinnostaa molempia, joten ne on aina hyviä.

   Sinne kans, aurinkoa, on upea päivä!

   Poista
 5. Olisikin jäänyt pelkäksi korvamadoksi, mutta kun oli pakko päästää se ilmoille :D Anteeksipyyntö kuuntelemaan pakotetuille välitetty :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä saat kernaasi syyttää mua!

   Meillä aamulla jänö laukkasi ja laputti kun toinen karkasi ja sitten päästin vuorollaan toisenkin. Säntäili välillä päättömästi. Enne taisi olla tuo otsikointi!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana