Sivut

tiistai 27. tammikuuta 2015

Eu-direktiivien vastaista hääräämistä

On vaikeuksia pysähtyä. Se on minun (laiskan vötkistelijän) kohdalla selvä merkki stressistä ja ahdistuksesta. Nyt kun on paljon hoidettavaa, jää helposti se puuhaaminen päälle vaikka päin vastoin pitäisi osata ottaa rennosti ja levätä vastapainoksi. Niin, pitäisi. Rupesin askartelemaan kuopuksen luonnoksista taulua, kun vilukissi ehdotti sitä. Sitten tein esikoiselle mysliä - hän on ruvennut syömään omatekoista mieluummin kuin kaupasta ostettua. Tulee ainakin mieleistä ja luomua. Se mitä hän ei tiedä, että piilotan siihen salaisia terveysainesosiakin kuten paahdettua pellavarouhetta ja sen seassa kuivattua puolukkaa. Ovela minä. Eikä tässä vielä kaikki. Kaivelin luonto ry:n pöytäkirjoja koko 2000-luvulta erään entisen jäsenen pyynnöstä. Hän tarvitsi tiedon milloin oli hallituksessa, varajäsenenä ja varapuheenjohtajana. Arvatkaa sainko vanhoista missä lie säilytetyistä papereista hengenahdistusta ja kutinaa?


Pitäisi oikeasti osata rauhoittua, koska tänään minulla on pitkä päivä myös töissä. Mikähän siinä on, että hommat jostain syystä kasaantuvat samalle päivälle? Minulla on tasan kaksi kokousta tässä tammikuussa ja tietysti ne ovat kumpainenkin juuri tänään. Ensin käyn lähikaupungissa kirjastokimppamme ohjausryhmän kokouksessa. Sen pitäisi päättyä kello 13 ja juuri sopivasti lähtee bussi kotiin päin vartin yli ja sillä ehdin parahiksi seuraavaan kuntamme esimieskokoukseen, joka on 14-16. Arvannette, että molemmat kokouspaikat aiheuttavat minulle oireita. Pitää koittaa jaksaa.


***

No, taas voi todeta, että onneksi on kuopus. Olen aloittanut pef-seurannan keuhkolääkärini kehotuksesta, ja puhallusmittarissani lukee EU. "Mikä toi EU on?" Euroopan unioni. "Onko se joku arvonimi? Sellanen että jos puhaltaa tonne ylös asti kahdeksaansataan, niin sitten on supermestari eli Euroopan unioni?"

Jooei.

8 kommenttia:

 1. Voi kuopus! <3
  Salapiilotus on hyväksi, pysyy poika terveenä, eikä edes tiedä, että äiti avittaa...
  Äiti koittaa relata, vaikka tiedän, ettei nyt ole helppoa. Jaksamista täältä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä legendaarisin piilotus on ollut kun kuopus oli pieni ja piilotin sen makaronien sisään tofua. Aika homma ujuttaa pieneen makaroniin palanen tofua ;-)

   Tänään on pakko relata kun on yhteensä viisi tuntia kokouksia ja sitä ennen aion käydä siivoamassa isäni kämpän. Illalla vaan olen. Ihan varmasti!

   Mukavaa päivää sulle Helmi!

   Poista
 2. Totta turiset. Vauhti jää päälle eikä osaa sitten levätä ei niin millään. Toivottavasti loppuviikkoa kohden helpottaa.
  Meikä on ollut kotona eilisen päivän kun sain kaamean flunssan. Liekö tartunta tullut alokkaan yskimisestä lomalla? Nyt olen menossa lääkäriin, mutta lämpöä on vieläkin joten uskon tulevani kotiin lepäämään käynnin jälkeen. Varauksen tein jo aiemmin korkean verenpaineen vuoksi, mutta tulee tämä nyt siinä niinkuin kaupan päällisenä. Mulla tahtoo olla, että nämä taudit aina pysäyttävät, kun muuten ei muista hidastaa.
  Mukavaa viikoa ja voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ON siis tuttua sullekin.. koitan pysähtyä ja tänään se jo melkein onnistuikin.

   Toivottavasti sun flunssasi helpottaa ja saat levättyä sen pois. Parempaa loppuviikkoa ja viikonloppua sulle!

   Poista
 3. Hyvä että tiedostat itse sen, että oot stressaantunut - pystyt ehkä pakottautumaan lepoon sitten, kun on siihen hyvä aika. Ettei mene yli.

  Tuo kollaasi on hieno! Hyvä ajatus leikata ne tuolleen irti taustasta, ite olisin varmaan yrittäny sulloa kaikki paperit sinne vaan limittäin. On se noin selkeämpi.

  Mulla oli työkaveri, joka oli säästänyt lasten joulu- ja pääsiäispiirustuksia, ja käytti niitä vuosi vuoden jälkeen sesongin mukaan seinätauluina. Hauska idea minusta. Lapset ei ehkä ollu samaa mieltä :) niitä aina naurattaa ja vähän hävettääkin piirrokset, joita ne on muutama vuosi aiemmin kieli poskessa vääntäny, ainakin mejän lapsia...

  Voimia sulle sinne maailman pöllyihin! (Mistä tuli mieleen, että se aiemmin sulle linkkaamani bloggaaja kirjoitti myös sisustusmateriaaleista, jotka aiheuttaa homealtistuksen kaltaista oireilua täysin homeettomissakin ympäristöissä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä pysähdyn viimeistään viikonloppuna ja silloin en tee mitään. Mulla heti kostautuu jos on yksi viikonloppu täynnä puuhaa ja paikkoja joissa oireilen.

   Musta tuosta kollaasista tuli ihan kiva - ja yllättävä oli tuo taustaväri, vai mitä ;-)

   Käyn lukasemassa sen blogin!

   Poista
 4. Toisaaltahan se on hyvä että kaikki kaatuu samalle päivälle niin ei tarvitse hypätä joka viikko jossain. Tosin sulla on nyt semmoinen tilanne että varmaan rauhallisempikin tahti sopisi mutta jaksamista - kyllä se siitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paimen!

   Totta muuten tuokin, on kiva, kun ei tarvi koko aikaa olla hyppäämässä jossain. Tosin mulle tekee tiukkaa nää monen kokouksen päivät siksikin, että ne harvoin on paikoissa joissa voin kovin hyvin

   Mutta eteenpäin mennään!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana