Sivut

sunnuntai 24. elokuuta 2014

Katse kohti tulevaa viikkoa

No niin, alakuloni kärjistyi oikein festareiksi: tissuttelin viiniä molempina iltoina ja luin sekä tuijottelin töllöä. Ihanan vapauttavaa ja aivotonta rypemistä puuhaa. En minä määrääni enempää jaksa, nyt jo katsellaan kohti ensi viikkoa ja monenmoisia työhommia. On kirjastokimppamme ohjausryhmän kokous lähikaupungissa sekä sivistyslautakunnan kokous ihan omassa kunnassa. Siellä käyn esittelemässä yhden kirjastoasian. Ostotukikirjat tilaan ja ensi vuoden lehdet myös. Työpisteenkin aion saattaa kuntoon. Ei siinä ehdi ahdistua. Tänään tulevat myös pojat kotiin äitini ja hänen miehensä kyydillä. Sen verran sain kantarelleja, että päätin leipoa aikuisille helpon piirakan.  Pohja tulee monitoimikoneessa ajatustakin nopeammin ja päälle länttään vain sipulin kanssa (tietysti) voissa paistetut kantarellit ja kantarellituorejuuston jota olen vähän ohentanut kermaviilillä. Kätevää kuin mikä, ja maukasta myös.

Raakaruokailuunkin olen orientoitunut. Kaivoin kaapin perukoilta mehulingon ja nostin sen sekä normaaliarjesssakin kovassa käytössä olevan monitoimikoneen blenderiosineen esiin työtasolle. Helpottaa ryhtymistä. Maanantaiaamuna hurahtaa!


***


Hitsi että osui ja upposi Jyrki Lehtolan kommentti iltapäivälehdessä: Stubb on tavallista rasittavampi 12-vuotias. Täyttä timanttia, en paremmin sano. Pukeutumiskysymykseen en voi ottaa kantaa, koska itsekin olen virkamies ja kuljen kesällä töissä paljain jaloin, jota nimimerkki virkamies artikkelin kommenteissa paheksuu. Nauru pääsi tätäkin lukiessa. Ääneen.

"Yhdyn tähän kirjoitukseen. Olen virkamies ja häpeän Suomen pääministeriä. Minulta meni esimiehenä pohja pois vaatia omilta virkamiesalaisilta asiallista työpaikkapukeutumista. Pahimmat tapaukset läpsyttelivät koko kesän valtion virastossa ja asiakaspalvelussa paljainjaloin ja shortseissa. Vetosivat Stuppiin, kun ehdotin pukeutumiseen korjausta. Ajattelin, että kulkekoot minun puolesta jatkossa vaikka vihta perseessä. Mikäs minä alemman tason virkamies olen alaisilta mitään vastimaan, kun valtakunnan nokkamies itsekin kulkee varvastossuissa töissä. Silti tunnen myötähäpeää."

6 kommenttia:

 1. Olipa osuva kirjoitus, muidenkin kuin kokoomuksen osalta. No nii... minun äitini paheksui jo sitä, että AS vieraili asuntomessuilla shortseissa... Minen ymmärrä, että sään mukaan pukeutumisessa ois jotain väärää? No jaa, en kyllä tykkää paidattomista miehistä hikisellä kesäkadulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin suomi varsin osuvasti muitakin puolueita!

   Olen väärä ihminen kritisoimaan säänmukaista pukeutumista, koska tosiaan tassuttelen paljain varpain töissä kesähelteellä. Mutta toisaalta muuten olen kyllä asiallisesti pukeutunut, en liian paljastaviin (miksiköhän). Paita olisi mustakin ihmisten ilmoilla suotava - miehilläkin!

   Poista
 2. Kommentin heittänyt "virkamies" on varmaan just semmonen kaikesta nipottava pikkunilkki, jota harmittaa suunnattomasti, kun joku on uhmannut sen auktoriteettia viittaamalla pääministeriin :)
  Mutta Stubb on kanssa nilkki, sillä on pelottava luonne, luultavasti vähän psykopaattiseen vivahtava. Narsisti se ainakin on. Just sellanen, joka jyrää alleen kaikki. Entinen koulukiusaaja (http://www.hs.fi/nyt/artikkeli/Kolme+asiaa+-+Nyt-liitteen+kirjoitus+Alexander+Stubbista/1135245791245), varmasti nykyinen työpaikkakiusaaja. Pitää itseään täydellisenä ja halveksii niitä, jotka ei jaksa ja pysty samaan.

  Tuo sun kaavailema piirakka kuulostaa aivan liian herkulliselta jopa näin aamutuimaan! Eilen kattelin, niin ei oo yhtään kanttarellia missään. Varmaan helle polttanu kaikki rihmastot. Ei itse asiassa näkynyt mitään sieniä. Ja se on outoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli tähän asti aika hintsusti mitään sieniä, mutta viime aikaiset sateet on pelastanu ainakin osittain. Kohta voi ruveta väijymään suppilovahveroita! Niin, ja toi piirakka on ihana siksikin, kun on niin helppo ja nopee. Sellainen laiskan emännän piiras ;-)

   Mun nauratti tuo vihta perseessä -kohta virkamiehen kommentissa... Meillä oli edellisellä työpaikalla ihan mustaa valkoisella pukeutumissäännöistä, mutta tällä nykyisellä käytetään tervettä järkeä.

   Mä olen saa ut Stubbista ihan ok kuvan, vaikka joiltain osin todella ärsyttäviä onkin. Mutta mähän näenkin kaiken niin positiivisesti ;-)

   Poista
 3. Mun mielestä vapaa pukeutuminen on ihan ok, kunhan ne duunit tulee hoidettua. Sitä on meinaten saanut huomata tämän kapisen elämänsä aikana ettei se puku tai siisti jakku tarkoita sitä että asiat hoidetaan vimpan päälle (tai edes välttävästi).

  Sulle sen sijaan jaksamista ja sympatiat! Itse olin samoissa syövereissä jokusen päivän ja nyt kun sain päätöksen tehtyä ja pääni pois perseestä, niin alkava viikko ei tunnu laisinkaan niin veemäiseltä kuin esim. vielä torstaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut yhtäaikaiset kyntötalkoot. Sä vaan selvisit siitä vähemmillä stimulanteilla, tai ainakin vähemmällä viinalla ;-)

   Kohti sateista mutta mukavaa viikkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana