Sivut

perjantai 14. helmikuuta 2014

Siivouspäivä?

Mikä ihana postaus ja haaste löytyi Susannan Työhuoneelta. Alun perin täältä kotoisin oleva ei-niin-timanttisten siivousintoilijoiden tunnustus sai minut taas miettimään tätä kodinpitoani. Meidän kotimme on juuri nyt, myllerryksen ollessa melkein ohi, todella siivottomassa kunnossa. Mutta valehtelisin jos väittäisin, että normiolossakaan siivoaisimme kerran viikossa. Kuopus pitää sinnikkäästi kiinni siitä illuusiosta, että sunnuntai on siivouspäivä (koska silloin hän on ainakin kotona, joko niin, että on ollut koko viikonlopun taikka on jo palannut isältään). En edes kehtaa tunnnustaa kuinka usein luistan tästä ja siivoamme sitten seuraavana sunnuntaina. Olen muuten ennenkin napannut samaisesta paikasta vähän vastaavan tältä meillä oikeasti näyttää -haasteen aivan riemuissani ja siinä esittelin - ööö - melko persoonallisen käsitykseni pyykkihuollosta. Nyt löysin tavaroita takaisin laittaessani kylpyhuoneesta, sen pyykkilaudan alapuolelta, varsinaisen pölypesän. Ääks hävettää!
Toinen häpeäpilkkuni on vessa. Tai -roiskeeni, ihan miten asian haluaa ilmaista. Kun asuu kahden seisaaltaan pissivän miespuolisen kanssa, ei wc pysy millään priimakunnossa. Ja minun siivoustahdillani ei ainakaan... Esikoisella on vieläpä varsin persoonallinen tyyli: hän ei käytä käsiään touhuun lainkaan vaan pönkää vehkeensä housuilla sopivaan asentoon ja antaa tulla. Sihti saattaa toisinaan sitten olla vähän sinnepäin. Kuopus taas on juuri ja juuri ylittänyt sen iän, että koko kroppa kääntyy äänen suuntaan myös pissatessa. Niin, ja se virtsasuihku siinä mukana tietysti myös.

Nolottaa!

***

Kuopus lähti eilen isälleen ihan omin jaloin. Soitin sairaalaan ja saivat tälle aamulle uuden tutkimusajan. Minä kuulen kuulumiset sitten jahka ovat siellä käyneet.

Pidemmittä puheitta: hyvää ystävänpäivää ja hyvää viikonloppua. Minä korkkasin jo eilen siiderin.

34 kommenttia:

 1. Noh, elämisen jälkiä ja sitäpaitsi kuvat osoittavat varsin suoraselkäistä asennetta koska uskonpa että Blogspheressä on aika paljon "illuusioblogeja" joissa kaikki on niin siistiä ja aurinkoista mutta totuus onkin sitten ihan toinen joten sä olet aito ja se on kunnioitettava asia.
  *Nostaa lakkia*

  Sun kannattaa ehkä laittaa vessan seinälle joku kannustuslappu missä kerrotaan "tyttöpissaamisen" helppoudesta, vaikkapa siten että siinä jää kädet vapaaksi kuontalon sukimiseen tms. koska kauhulla ajattelen mitä tapahtuu kun esikoinen menee kuselle aamu*aivastus*:ksen muuttaessa tähtäyssuunnan alaviistosta yläviistoon.. Toki hän saattaa ensimmäisen leuan, letin tai paidan rintamuksen kastumisen jälkeen tarkistaa ajatuksiaan....hmm.....työtekniikoiden ja niihin käytettävien otteiden suhteen :D

  Oikein hyvää päivää sulle ja koko orkesterille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta puhuen kuopus onneksi enimmäkseen istumapissii nykyisin. Tuo sun aivastusskenaario sai mut hihittelemään - uskon, että jos rastat kastuu, voi suunta muuttua. Tosin toi tyttöpissaaminen ei houkuta esikoista ainakaan siksi, "että kädet jää vapaaksi", koska tässä sen nerokkaassa versiossa ne on myös vapaana, vaikkapa kaivelemaan per... nenää ;-)

   Elämisen jälkiä, sitä minäkin. Mutta nyt kun Suuri Huoneidenvaihto-operaatiomme on saatu päätökseen, on siivouspäivän aika. Sunnuntaina!

   Sinne myös, leppoisaa oloa ja eloa!

   Poista
 2. Mie en ikinä osallistu noihin kuvahaasteisiin, vaikka yleensä niistä tykkään :) en yksinkertaisesti kehtaa näyttää sitä, minkälaista meillä on. Joitain hyviä kuvia joutuu jättään julkaisematta, kun taustalla näkyy jotain järkyttävää sotkua.

  Hyvää Voiton päivää sullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta noi on hauskoja ja yleensä onnistun nielemään ylpeyteni ja kuvaamaankin jotain. Ehkä ne kaikkein hirveimmät kauheudet on täälläkin päässä sensuroitu, kuka tietää ;-)

   Mukavaa perjantaita tedän pesään!

   Poista
 3. Turha vissiin mainita, mutta meillä on niin kova komento, että jos ei vessoja pese, ei myöskään seisaallaan kuse. Nih.

  Hauskaa ystävänpäivää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tiedätkö lähtemässä tuohon kans. Aika moneen kertaan oon huomauttanut esikoiselle ja sanonut, että kohta sä peset ite vessan. Miten ihmeessä se on jäänyt vaan uhkailun asteelle?

   Sinne samoin, ihanaa ystävänpäivää ja pian alkavaa viikonloppua. Sun tän päivän <3 oli liikkis ja ihana. Mä oon ihan kade!

   Poista
 4. Mä aina manailen, että miksi vessanpytyn kannenvälit on niin hankalasti puhdistettavissa - siellä on pieniä välejä, ja kissankarvat sähköisinä suorastaan "liimautuvat" pytyn kylkeen. ;)

  Tahrat ovat elämää. ;)

  Hyvää ystävänpäivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, ihan samaa olen mäkin miettinyt! Tosin yksi heureka-elämys mulle tuli, ku esikoinen oli siinä iässä, että se oli innokas siivoamaan: se irrotti renkaan kokonaan saunapäivänä ja pesi sitten kylpärissä vilvottelutauolla.

   Hyvää ystävänpäivää sinnekin! (Niin, ja meillä on kaninkarvaa joka puolella ;-)

   Poista
 5. Nääh, elämää se vaan on! Musta tuntuu, että meillä se raita on enemmänkin ruskea. Vai pitäisköhän meidän tyttöjen koettaa, miltä seisaaltaan pissiminen tuntuu :-D
  Viikolla huonekaluja siirrellessä löytyi kyllä sohvan takaa/alta sellaisia "aarteita", että oksat pois. Harmi, etten tajunnut kuvata. Olisin voinut meilläkin sanoa olevan lemmikin. Tuolla maalla sitten taas...kolme kissaa...voi arvata karvan määrän :)
  Kivaa vapaata, se on ihan just!!! ♥
  (päivitynkö mä muuten sulle lainkaan, on ollut ongelmia...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä näytät päivittyvänä tuohon "Näitä luen" mutta en oo varma päivitytkö "mun oman bloggerin" ilmoituksiin.

   Me innostuttiin imuroimaan sohva joka puolelta tän ruljanssin keskellä ja kuopus oli ikionnellinen kun löysi vaikka mitä "kadonneita" legoja ;-)

   Ihanaa ystävänpäivää Helmi ystäväni!

   Poista
 6. Nolliksen kanssa sama linja ;-) Vessa pidetään puhtaana, muualla saa villakoirat temmeltää. Eilen kyllä pesin lattioita myöhään illalla, en tiiä mikä iski!
  Oikein hyvää Ystävänpäivää koko poppoolle :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pesen sunnuntaina, tää huoneidenvaihto-operaatio on saatu päätökseen. Mutta ajoitan kyllä sen päiväsaikaan ;-)

   Ihanaa ystävänpäivää sinnekin!

   Poista
 7. Kävin lukemassa Tessankin alkuperäisen tunnustuksen... Kyllähän mulla on pöydät ihanassa sekamelskassa; korutarvikkeita useammalla kuin yhdellä pöydällä, lehtiä ja kirjoja kasoissa, ajatuksella 'jos kuitenkin kohta tarvitsen tuota'...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että muillakin! Mä just kattelin keittiön tasoa, että pitäis taas järjestää ;-)

   Poista
 8. Hih, siis ymmärsinkö mä oikein, että on istuallaan pissimisen suhteen muitakin hitlereitä kuin minä? Koska meillä ei 27 vuoteen ole KUKAAN muu pessyt vessaa kuin minä, niin siinä vaiheessa kun Lapsi oppi hoitamaan homman seisaaltaan, annoin jyrkän määräyksen siitä, että joko rätti käteen kerran viikossa jommalle kummalle, tai sitten homma hoidetaan kotona istuallaan ja piste. Muualla saatte olla kuin ne kuuluisat Ellun kanat - voi Ellu -parka! - kunhan elätte siivosti. Meillä meni jakeluun kerralla ja vain vieraitten jälkiä - YÄK YÄK! on joutunut siivoamaan.
  Se on muuten etovaa, eikö voi kattoa jälkeensä ja ottaa vaikka muutaman palan vessapaperia ja siivota itte jälkensä. YÄK vielä kerran.

  Mutta muuten meillä pahin paikka on eteisen kaapin päällinen, siihen kerääntyy kaikki posti ja muu tarpeellinen, minkä kiireessään kotiin tullessaan käsistään laskee. Ulos lähtiessä normaalikeskustelu on:
  - Missä mun avaimet on?
  - Kato kaapin päältä.
  - Ei oo.
  - On ne, kato uudestaan.
  - No ei oo, katoin jo.
  - No on varmasti, oota vähän. No kato nyt, tässähän nää on.
  - No niin kun sä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo ihana uloslähtökeskustelu kuitattaisiin yhdellä lauseella: Siinähän se on kuin hevonen. Näin aina todetaan kun joku ei löydä jotain aivan ilmeisestä paikasta (kuten maitoa jääkaapista!) ja kyselee muilta.

   Mä taidan ryhtyä pissapoliisiksi kans. Olen kyllä jo uhkailljut mutta teidän topakan esimerkin innoittamana ryhdyn tuumasta toimeen.

   Mä en muuten tajuu niitä ihmisiä, jotka ei osaa käyttää vessaharjaa käytyään isommalla hädällä. Yäk yäk yäk!

   Poista
  2. Meillä mummu sanoi aina "Jos olis koira, niin puris" :)

   Poista
 9. Oikein hyvää ystävänpäivää!
  Ei sitä kuule meilläkään siivota kerran viikossa eikä enää edes kerran kuussa. Imuroin kun siltä tuntuu ja enemmän siivoan tarpeen vaatiessa. Koirankarvaa on aina joka paikka täynnä ja perheessä kolme miestä niin vessa on se "murheenkryyni" meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii, vessavertaistukea, kiitos!

   Nyt mun on kyllä pakko sunnuntaina pestä lattiat ja viimeistellä tää meidän "muuttohässäkkä" mutta se tuntuu ihan kivalta nyt, kun on saanut suuren urakan päätökseen. Ja onneksi tässä on nyt pari vetelää vapaapäivää ennen sitä jäljellä.

   Mukavaa viikonvaihdetta ja ystävänpäivää sinnekin!

   Poista
 10. Ystävyys ei ole trendi
  se ei seuraa muotia,
  siitä ei saa korkoa, eikä eläkettä.
  Silti se on elämän paras sijoitus!

  Iloista ystävänpäivää!

  Ps. älä sure...en minä liioin siivoa mennen ja tullen, enkä palatessakaan! Sano pojille, että laitat heille vessan siivousvuorot, elleivät ala istumaan pöntöllä, kummallakin hädällä!! Se helpottaisi kuule isosti pytyn siisteyttä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu - ystävyys on todellakin elämän paras pyyteetön sijoitus!!!

   Iloista ystävänpäivää sunkin tupaan. Vai ollaan muuallakin siivottomia, ihanaa vertaistukea. Niinpä siirrän siivouksen siihen sunnuntaihin ja lepään pari päivää ennen sitä.

   Poista
 11. Ystävä on se,
  jolle voit kaataa koko
  sydämesi sisällön,
  jyvät ja akanat yhtä aikaa.
  Ja tiedät että hän tutkii
  sitä varovaisin käsin,
  säilyttää kaiken arvokkaan
  ja ystävällisesti puhaltaa loput pois.
  Tänä päivänä en tuo sinulle kukkasia
  vaan jätän lyhyen tiedonannon
  on se sentään kiva
  että sinunlaisesi ihminen on olemassa.
  Ystävänpäivänterveisiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, Nata, tuo säilyy sydämessä paljon pidempään kuin yksikään kukka säilyisi!

   Ihana ajatus,

   kaunista ystävänpäivää sinullekin!

   Poista
 12. Uskaltaako tulla kertomaan, että mullameillä on aina puhdasta, siistiä ja tavarat ojennuksessa ja järjestyksessä :D Huolimatta kahdesta alle 2-vuotiaasta yms tyypeistä kuten laumasta eläimiä. En silti ole siivousintoilijakahjoilluusiossa elävä tiukkapipo vaikka puhtautta ja järjestystä arvostavia on helppo sellaiseksi nimittää sotkijoiden ja laiskojen siivoojien osalta :D On vaan helpompi siistiä heti jälkensä kuin jättää putsaamatta. On myös melko bullshittiä selittää että siivoamiseen ja kodinhoitoon käytetty aika olisi pois lapsilta tms saamattomien diibadaabaa, koska ne tenavat voi osallistuttaa siihen puuhaan pienestä, oppii siinä samalla. No jooh, kaikki tavallaan! Vuokranantajana olen ollut mielissäni siitä että asunnot vuokraamisen jälkeen on järjestäen siivottu hyvin ja ylläpidetty koko vuokrasuhteen ajan, sen kyllä huomaa erinäisistä kulumista jos olisi loppusiivouksessa pitänyt jynssätä jollain voimatoimella. Olisi ikävä tilanne vuokrata asuntoa(en edes vuokraisi likaista vaan hankkisin siivousfirman) jossa on pinnat ja tasot on täynnä skeidaa, sellaisiakin varmasti on vuokramarkkinoilla. Sen verran mua kiinnostaa toisten siivoukselliset näkökulmat, muttei muutoin hetkauta ihmisten siivoamiset tai siivoamatta jättämiset.
  Todennäköisesti mun lapsista tulee täydellisiä vastakohtia ja muutaman vuoden päästä neidot ovat kasvattaneet huoneisiinsa 20 cm kerroksen likaa jonka saa irti ainoastaan rälläkällä :D Varsinaiseen siivoamiseen menee alle tunti viikossa, ehkä, joskus varmaan enempi, yleensä vähempi.

  Häpi viikonloppu ja merryä ystäväpäivää eli perjantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskaltaa tulla kertomaan, aina!

   Ihanaa saada toinenkin näkökulma asiaan. Mäkin aina mietin miten paljon helpompaa olis heti tehdä jotkut jutut sen sijaan että kärsii kymmenkertaisesti siivouspäivänä. Onneksi olen tässäkin asiassa kehityskelpoinen ja monta juttua jo oppinuktkin hoitamaan heti alta pois. On mukavampaa elellä suht siivossa kodissa kun kaaoksen keskellä. Mutta on mun (siivous)kuri varmaan paljon löyhempi kun monella muulla.

   Lapset pitää ottaa mukaan siivoamaan pienestä asti, totta kai. Astiat viedään koneeseen taikka tiskipöydälle ikätasosta riippuen. Omat tavarat kerätäään käskettäessä ja siivouspäivänä siistitään oma huone. Mä mikään piika ole ;-)

   Sinne kans, iloista ystävänpäivää ja viikonvaihdetta!

   Poista
  2. Joka kerta, kun meillä on käytetty koko lauantai siivoamiseen, me päätetään, että NYT me toimitaan kuten Arttorius juuri kertoi. Se kestää korkeintaan viikon, niin että me huomataan kuin kivaa on kun siihen siivoamiseen ei oikeasti mene kuin se tunti. Mutta sitten sitä seuraavan lauantain tunnin siivousta ei enää tule *huokaus*
   "Mä jätän tän tähän hetkeks, mä käyn viemässä ton toisen pois käsistäni ja vien sen sitten paikalleen" - ja sitten se taas lähtee lapasesta koko homma.

   Poista
  3. Niinpä, me kaikki tiedetään tuo, mutta miten ihmeessä se toimiminen on niin vaikeaa?

   Meillä kulkee myös sellainen tarina ystäväpiirissä, että yksi äiti ohjeisti vuosi sitten synnyttänyttä tytärtään, että kun sä pyyhit sen porkkanasoseen heti pois syöttötuolista, se lähtee helpommin kun kolmen viikon päästä siivouspäivänä.

   Kukapa ei tietäis. Niinpä kun joku meille toteaa tuollaisen itsestäänselvyyden, hihkaisemme "porkkana"...

   Poista
 13. Hyvää Voitonpäivää!
  Siivouksesta olen muistaakseni joskus maininnut, että ikkunanpesua inhoan ja teen sitä harvoin. Muuten en oikein saa jutunjuurta siivouksesta ja/tai sisustuksesta, kun kaikki (melkein) paikat on täynnä pölyä kerääviä kirjoja. Meillä siivotaan ns tarpeen mukaan. Miehellä se tarve on harvemmin kuin minulla, mutta toteutus on yleensä nopeampi:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kirjat... mä olen onnistunut niitä kiitettävästi vähentämään. Just tässä huoneidenvaihtoruljanssissa taas lähti pari säkillistä lastenkirjoja kiertoon ,kun kumpikin pojista on kasvanut yli niistä.

   Hyvää voitonpäivää sinne kans ja kaikille Voitoille terkut ;-)

   Poista
 14. Marjaanani, oikein oikein hyvää ystävänpäivää, oikein ison halauksen kera. Olet kovin tärkeä palanen mun sosiaalista elämää, vaikkei me olla koskaan nokikkain nähty <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiki, musta tuntuu täsmälleen samalta!
   <3

   Poista
 15. Hui hai siivousjuttuja :-) Hitonko väliä, kyllä sitä aina jossain välissä vähän siivotaankin ;-)
  Harmi kun en neljännentoista päivän aikana kerennyt toivottamaan Ystävänpäivää, olen kuitenkin tunnelmissa mukana <3
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sitä toivotella jälkikäteenkin! Niin mäkin teen: hyvää ystävänpäivää -a!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana