Sivut

maanantai 20. tammikuuta 2014

Yhdistystoimintaa ja matkahaaveita

Vaikka en kylmästä piittaa - ja keuhkoni vielä vähemmän -  niin se täytyy kyllä myöntää, että on tuolla ulkona kaunista! Ja sen olen huomannut myös, että valoisampaa. Päivä on ihan selvästi pidentynyt. Jahka tässä selvitään helmikuu (ja mahdolliset paukkupakkaset silloinkin) niin aletaan olla jo voiton puolella. Pojat tulivat kotiin äitini ja hänen miehensä kyydissä. Hörppimme päiväkahvit porukalla ja sitten vietimmekin rentoa aikaa kolmisin kotona. Mitä nyt kävimme iltasella kuopuksen kanssa paikallisen Luonto Ry:n kokouksessa. Ystävä lainasi autoa ja minä selvisin sen kanssa suuremmitta ongelmitta, vaikka olenkin arka ajamaan vieraalla autolla. Pääsin sihteeriksi ja olen aika innoissani tästä uudesta aktiivisemmasta roolistani. Olen aiemminkin ajatellut, että voisi vähän aktivoitua kodin ulkopuolella ja tämä on juuri sitä pienimuotoista puuhastelua, johon voimat riittävät. Mukavia ihmisiä ja asia on - tietysti - hyvä ja lähellä sydäntä.
Vaikka kirjoitin vasta, että elämä on valintoja, ja että minä valitsen matkustamisen sijaan rahasto/asuntosäästämisen, tuli minulle tuossa viikonlopun aikana mieleen yksi minun ja esikoisen yhteinen suunnitelma. Olimme ajatelleet, että meillä voisi reilun vuoden- puolentoista kuluttua Kreikan matkastamme olla varaa lähteä kahdestaan pitkää viikonloppua viettämään johonkin Pohjois-Euroopan suht halpaan kaupunkiin. Kävimme reilu kaksi vuotta sitten Budapestissa ja meillä oli kyllä erinomaisen hauskaa. Marraskuussa oli juuri alkanut käsityöläisten joulumarkkinat ja Beaujolais Nouveau tullut kauppoihin ja ravintoloihin. Juustot olivat hyviä ja salaatit myös. Oih! Sellaiseen reissuun meillä voisi jopa olla varaakin, vaikka päätin, että nyt kun lainakattoakin uudelleen suunnitellaan, minun on lisättävä myös rahastoon upotettavien pennosten määrää. Kaiken varalta. 

Kysäisin esikoiselta vieläkö hän olisi innokas lähtemään, ja kuulemma äitin seura kelpaa edelleen. Tässähän tulee vähän niin kuin matkakuume... Katsotaan nyt rauhassa ja hötkyilemättä tämän kevään rahatilannetta ja varaillaan vasta sitten lomarahojen jälkeen jos vielä samalta tuntuu eikä mitään isoja ylläreitä ole finanssipuolella tullut

16 kommenttia:

 1. Kylymää on, -25 raatia ja silleen mutta ei auttaisi valittaa (vaikka koko ajan niin teenkin) kun ei ole pitkää aikaa vesikelien kiroamisesta.
  Ollapa rahatilanne sellainen että voisi lähteä ex tempore katsastamaan jonkun kaupungin - ihan vaikka vaan pitkän viikonlopun merkeissä ja miksei pitemmäksikin aikaa mutta tällä varanolla taitavat jäädä katsastukset siihen kun vien tuota lampaan kuljetukseen tarkoitettua kiesiäni sinne pelätylle konttorille.

  Mukavaa maanantaita äläkä palelluta ittees! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä näytti -20 kun kiisimme ystävän kyydillä töihin ja kouluun.

   Joo ei meilläkään ex tempore lähdetä minnekään, saa nähdä lähdetäänkö säästämisen jälkeenkään. Mutta ainahan sitä saa haaveilla ;-)

   Mukavaa (vaikkakin kylmää) maanantaita sinnekin!

   Poista
 2. Ja kaunista on... koko ajan tekis mieli ottaa kuvia kuuraisista puista. Minunkin lampaakuljetuskiesit joutuu katsastukseen huomenna. Perjantaina oliskin ollut jo viimeinen mahdollisuus...

  Kertoneeko mun henkisestä vireydestä jotain, että ajatuskin jonnekin matkustamisesta aiheuttaa suuren väsymyksentunteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, toivotan onnea autollesi. Mulla se piina on edessä huhtikuussa. Huokaus! Saa nähdä joko Pösö vetelee viimeisiään.

   Poista
 3. Hrr.......on kylmä, mutta yritän olla valittamatta! Kaunista on, ja samoin kuin Sannakin, tahtoisin vain kameroida koko maailmaa ja sokerihuurrettuja puita <3
  Matkahaaveet mä tumppaan nyt hyvin pitkäksi aikaa jonnekin komeroon ja lakkaan miettimästä koko aihetta. Kun ei, niin ei.
  Hienoa, että pojulle kelpaa vielä äidin seura. Fiksu jätkä, sanoisin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haaveilen mutta saa nähdä jääkö haaveeksi. Toisaalta nyt vielä voisi esikoisen kanssa mennä, kohta se ei varmasti suostu mun kanssa lähtemään. Tänäänkin se harppoi 20 metriä mun edellä kun päästiin ystävän kyydillä sen koulun ja mun työpaikan kulmille. Taisi pelätä että joku näkee sen tulevan yhtä matkaa äitin kanssa - ja vielä räikeän värisiiin piristysvaatteisiin pukeutuneen äidin ;-)

   Poista
 4. Praha on kiva, kaunis ja edullinen :)

  Töissä istun, hyvä jos en jäädy penkkiin kiinni. Ilmastointi on täysillä kesät talvet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koita pitää pylly lämpimänä ;-)

   Mä koitin katella sellaista kohdetta jonne pääsisi meidän lähikentältä. Ei tarttis ihan isolle kirkolle asti lähteä...

   Poista
 5. Prahaa mäkin olisin ehdottanut, hieno paikka. :)
  Mutta jos lähtö ei saa olla Hesasta, niin sitten meneekin vähän vaikeaksi. Kööpenhamina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No saatan mä Hesaankin asti jaksaa... katellaan! Kiitti suosituksista joka tapauksessa. Tosin nyt taisi juuri ilmetä sellainen viimeisen virkkeen "ylläri finanssipuolella". Huokaus!

   Poista
 6. Brysseli ja Amsterdam on kivoja myös! Mulla on suunnitelmissa kuopukseni kanssa tunturi-ratsastus-viikonloppu P-Ruotsissa; tosin väljä aikataulu, ehkä vuoden-kolmen kuluessa :-) Hänen ehdotuksensa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi muuten ihan ottaa kohteliaisuutena sen, että lapset suostuu äitiensä kanssa matkustelemaan. Jotain me on tehty oikein!

   Katotaan miten meidän reissun käy...

   Poista
  2. (Niinpä! Mun poitsu on tietty jo aikuinen, tuskin ois n.5v sitten tätä ehdottanut...)

   Poista
  3. Ja mun taas ei juurikaan pääse mihinkään (paitsi luokkaretkelle ja leirikouluun) ilman mua ;-)
   Mutta silti... ollaan ylpeitä!

   Poista
 7. Nättiä siellä ulkona kyllä on kun saa katsella ikkunasta. Saat kyllä olla tosi ylpeä, että äidin seura kelpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooo, se ei juuri muuten pääse ulkomaille joten vaihtoehdot on vähissä ;-)

   Mäkin kattelen mieluiten ikkunasta näitä kelejä. Hrrr!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana