Sivut

tiistai 7. tammikuuta 2014

Vanhoja sananlaskuja oikein urakalla

Töihin taas. Ja kouluun. Pojilla on ollut todella pitkä - ja toivottavasti virkistävä - loma. Minulla myös. Tuntuu mukavalta palata arkeen - ja onhan tämä viikko taas lyhennetty sellainen. Luvassa siis pehmeä lasku. Loppiainen meni rauhallisesti ja mukavasti, aivan kuten muukin viikonloppu. Kuopus kävi yhden kaverinsa luona hetken leikkimässä ja minä sillä aikaa ystäväni kanssa perinteisillä Esso-kahveilla. Paitsi, että Essoja ei enää ole, mutta kuka kirjoittaa tekstarin "Lähdetkö St1-kahveille?!? En minä ainakaan. Muuten olimmekin ihan kotosalla, saimme siivottua ja herkuttelimme sen kunniaksi pannarilla. Mainio loppiainen. Mainio loma. 


Ystävän tuomat joulukukat.
Heitin nyt vasta pois, paljon oli iloa niistä!


Sunnuntai-iltana juutuin television ääreen katsomaa pikkuLeijonien peliä. En heitä yleensä seuraa, mutta nyt asetelma oli niin herkullinen, etten voinut muuta. Suomi - Ruotsi, Tre Kronor Juniorien kotiareenalla, haastajana sellaisella joukkueella, jolla ei pitänyt olla mitään mahdollisuuksia edes mitaleille. Kun sitten vielä ensimmäinen Suomen maali tuli puolen minuutin pelin jälkeen, en voinut enää lopettaa. Olipahan matsi! Viimeisessä erässä tuomarit koittivat kovasti ratkaista peliä ja minun hermoni eivät enää pitäneet jatkoajalle. Istuin keittiössä Blogistaniassa seikkaillen ja kuuntelin pelin loppuun. Sitten siirryin taas olohuoneen puolelle ja television ääreen osallistumaan juhlintaan, kun ottelu ratkesi. 

Minä en ole erityisen vahingoniloinen ihminen, mutta kyllä oli hienoa olla suomalainen, kun Ruotsin joukkuetta varten oli tilattu limusiinit ja kultajuhlat suunniteltu alusta loppuun. Ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa. Vaihtuivat hopeajuhliksi, ja perin kummallistahan se on, että se huonompi joukkue voitti ja vielä "paskamaalilla". Meni kyllä maku, minä en kestä tuollaista urheiluhengen puuttumista. Huonoja häviäjiä. Katkeria, sanoi kettu... jne. No, on se hyvä, että saavat edes kriisiapua.


***


Kuva täältä. © Pertti Jarla

Khihihii...


12 kommenttia:

 1. Saahan niitä maalipaikkoja järjestää, mutta sillon pitäs olla kiekkokin. Voittanut joukkue on parempi, ja piste. En ymmärrä, miksi ne oli niin varmoja itsestään... ehkä tuo opetti jotain. En oo seurannu kiekkoa, mutta netistä vähän lueskelin.

  St1 sai mejän esikoiselta muinoin paremmin lausuttavan nimen, kun se totes "Tuolla Stitissä on kaks autoa". Onko se sitten Stiti vai Stitti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle se vaan on aina Esso ;-)

   Joo ja saa sitä kiekkoa kuljettaa ja peliä (näennäisesti) hallita, mutta voittaja on yleensä se, joka tekee ne maalit. Grrr, en kestä tuollaisia narisijapellejä!!!

   Poista
 2. Onkohan se meihin suomalaisiin niin kasvanut, tuo svedujen kanssa kilpailu, että voitto juuri heistä tekee voitosta sata kertaa maukkaamman? Mä kyllä olin kartalla, että ko. peli on alkamassa, mutta mä pyrin yleensäkin välttämään juuri näitä, jotka saa mut niin sydänkohtauksen partaalle, ettei mitään rajaa! Jep, mä eläydyn Niin Liikaa, että olen katsonut viisaammaksi välttää.... esimerkkinä se, kun menin ensimmäistä kertaa elämässäni(joskus 300 vuotta sitten) jäähallille lätkämatsiin ja oma joukkue teki maalin, niin mitä tein? Aloin itkeä! Jostain ihmeen syystä ex vaikutti nololta..


  Lomalötköily ja essokahvit kuulostaa kivalta! Nyt saa taas arki alkaa!

  "Alakulo"... *reps*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun oli Marjaana pakko tulla vielä takasin.... noista sananlaskuista.... Mun tuttava kerää Faceen aina uusia kun löytää, ja eilen mä reipeilin aivan täysin!! "mitä vittu villasempi sen kulli kylläsempi!" ja "Miehen yli pääsee menemällä toisen miehen alle". Että tämmöstä.... mä tiedän, mulla on sairas ja mauton huumorintaju, mutta haittaakse?

   Poista
  2. Sun eksä häpes? Se oli selvästikin ihan väärä sulle ;-)

   Mäkään ei voinut telkkarin äärellä kattoa jatkoerää, uskalsin vaan kuunnella. Jotenkin se vaan on niin hirveetä ja jännää ja kamalaa.

   Poista
  3. Hehheh, etkö muka huomanut tosta Fingerporista, että niin on munkin huumorintajuni ihan samanlainen ;-)

   Mahtavia sanontoja, noita mä en olekaan kuullut ennen. Kiitos!

   Poista
 3. Samoin tuli katsottua tuo nuorten matsi ja jännitettyä ihan "sikana"! Kyllähän monessa paikassa sitten irvailtiin, että tulos oli Suomi 1 - tuomarit 0. Voiko tuon törkeämmin enää näkyä kenen puolella tuomarit ovat? Aivan järkyttävää seurattavaa, mutta onneksi parempi joukkue voitti ja huonot häviäjät (huomasimme muuten kotona, että ruotsalaiset eivät todellakaan osaa hävitä) saavat sentään sitä kriisiapua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en just niitten tuomarien takia pystynyt loppua katsomaan, vaan kuuntelemaan. Mutta onneksi, tuomareista huolimatta ,Suomi voitti. Se olisi ollut ihan hirveää epäreiluutta, jos tappio olisi niiden takia/avustuksella tullut.

   Kriisiapua... mua nauratti toi vähän ;-)

   Poista
 4. Sä ehdit ennen mua linkittämään ton Fingerporin! Multa meinas tyrskähtää kahvit näytölle kun sen lukaisin aamutuimaan! :D

  Ja joo, kriisiapua sveamamman pojille. Jotenkin tuntuu, että tuo ei kuitenkaan ole mikään kriisin paikka. Se on VAIN urheilua, oikeesti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on nimenomaan vaan urheilua, hankkisivat elämän, sorry vaan.

   Mä repesin ihan täysin ton Fingerporin kanssa. Oli pakko arjen alkamista piristämään laittaa se tänne!

   Poista
 5. Aika usein mies joutuu selvittämään mulle Fingerporit, mutta tämän ymmärsin ilman tulkkausta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se oli siellä meidän osaamisalueella ja tuli riittävän liki?!?

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana