Sivut


keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Lämpöä suuremmalle, kiitos!

Tämä viikko on mennyt taas ihan palellessa iltaisin. Mikään määrä villasukkia ei saa ääreisverenkiertoa jaloissa toimimaan, ja kun se ei toimi, on koko kroppa jäässä. Vötkistelen vällyjen välissä kahdet villasukat jalassa ja teen vain välttämättömät. Väsyttää myös  tolkuttomasti, eilen torkahdin istualleni sohvalle aivan umpiuneen josta heräsin kun kuopus kysäisi jotain. Minä olen vissiin sitten ihan patologinen tapaus, koska firma jolta viherseinän tilasin, lupaa 100% tyytyväisyystakuun. Minä oireilen töissä edelleen yhtä voimakkaasti kuin ennenkin ja illat kotosalla ovat sen ansioista - no kamalia. Tosin nythän se seinä on ollut työhuoneessani kuukauden ja kuulemma ottaa juuri sen aikaa että toimii täydellä teholla. Jään odottelemaan, mutta todella hankala olo on taas ollut. Pakkaset, joista en muuten pidä, tappavat toisaalta ne luonnonhomeet, vihdoin. Esikoinenkin oli eilisen kotona koska maanantai oli hänellä ihan killeripäivä.

Ilmoitin pojan hygieniapassia suorittamaan ja maanantaina oli luento. Ensin hän vietti 7 tuntia koulussa ja siihen päälle 5 tuntia luentoa, molemmat paikoissa, joissa hän saa oireita. Poika parka raahautui ihan puolikuolleena kotiin illalla yhdeksän jälkeen ja lupasin suoralta kädeltä, että saa levätä ja hengitellä tiistain kotosalla. Ensi viikon maanantaina on sitten hygieniapassikoe, ja luulen, että tuolle kaverille oikeasti on hyötyä passin suorittamisesta. Hän oli molemmat yläasteen tet-jaksot paikoissa joissa sitä olisi tarvittu. Myös kunnan kesätöissä hän hääräsi keskuskeittiöllämme. Ensi kesänä aikoo kuulemma hakea samaan paikkaan ja myös paikallinen kahvilamme, jossa toisen tet-viikon vietti, oli lupaillut vähän kesätöitä. Minulla oli siis hyvä syy kiusata teiniä tuolla kurssilla. Kaipa se itsekin sen jossain vaiheessa oivaltaa.


Piristykseksi pukeuduin räikeisiin väreihin.
Kuopus teki tuon kaulakorun minulle
äitienpäivälahjaksi viime vuonna ja katsokaa nyt,
miten hyvin se sopii Gudrunin mekon kanssa!


Ostolakosta huolimatta taisin mennä tilaamaan lämpöhuovan. Turhake tai ei, mutta nyt oli ihan pakko!


***

Kuopus huuteli illalla sängystä:
"Kasvaako mulle lisää ripsiä kun yksi irtos?"
- Joo, älä huoli.
Pitkään oli hiljaista ja sitten:
"Mä tutkailen tätä. Musta tää on todella mielenkiintoinen. Mä en malta päästää tätä käsistäni."

Huokaus, jos kuitenkin koittaisit nukkua...

22 kommenttia:

  1. No jopas on osannut tehdä oikeanvärisen korun!

    Mitenköhän ne korvaa sulle, jos ja kun viherseinä ei toimikaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tietää mun elmpivärit, mutta silti toi oli kyllä ihan nappivalinta!

      Mun täytyy vissiin jutella niiden kanssa ja kysellä mitä 100% tyytyväisyystakuu oikeasti tarkoittaa (käynkin kohta kurkkaamassa myös nettisivut). Odottelen nyt kuitenkin tän 2kk testiajan loppuun.

      Poista
    2. Moikka!
      Ei tosiaan kannata vielä hätääntyä, seinän käynnistämisessä menee normaalisti 1-2kk mutta joskus jopa 3kk. Nyt ollaan vielä alkuvaiheessa ja päästiin vasta nostamaan tehoja kun kasvit on tottuneet ympäristöön. Vieläkään se ei ihan täysillä ole, eli pelivaraa on vielä paljon. On ihan normaalia et joudutaan tekemään muutamia säätöjä ennen kun seinä pääsee täyteen vauhtiin kun jokainen kohde on yksilö.

      Tyytyväisyystakuu koskee meillä tosiaan tuota mahdollisuutta testata seinää vapaasti ilman sitoumuksia ja mahdollisimman edullisesti. Tulevaisuudessa voidaan toivottavasti tarjota ilmaista testiä mutta vielä ei pienen yrityksen rahkeet riitä.

      Niko Järvinen
      NaturVention

      Poista
    3. Ok, kiitos tiedosta, vaikka vähän hämmennyinkin ;-)

      Jatketaan testaamista ja ollaan yhteydessä ihan virallisia teitäkin pitkin tässä lähi aikoina.

      Kirjastonjohtaja naapurikunnasta

      Poista
  2. Lämpöhuopa ON ystävä, paras kaikista! I love my lämpöhuopa <3 <3 <3
    Kun mikään ei auta (päällä kahdet pitkikset, kahdet ohuet sukat ja merinovillaa paksut sukat, kolme paitaa ja fleecehuppari), lämpöhuopa ja kaksi peittoa sängyssä takaavat edes päikkärit ja vähän yöunia.
    Tarkista sitten lämpöhuovan ohjeet; itse pidän sitä aluslakanan alla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ajattelin sua kun tilasin sen! Viime vuonnahan yritin, mutta ei tullut peittoa, tuli tyynty - kahdesti, ja sitten ilmoittivat (eri firma) ettei peittoja olekaan. Katsotaan saanko nyt lämmikettä, hrrr!

      Poista
  3. Jos ei ole mitään asiaa estäviä kiputiloja, niin paras apu palelemiseen on kuin onkin avantouinti. Avantosauanalla on monet sanoneet, että ennen palelivat jatkuvasti, mutta kylmänsietoon kun tottuu, niin eipä palele enää. Itse kuljen kotona lyhythihaisessa T-paidassa kesät talvet, eikä meillä pidetä liian lämmintä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iiiiks, se on kyllä ihan mahdoton ajatus mulle. En pysty edes kesällä uimaan Suomessa ;-) Mutta kiitti vinkistä!

      Poista
  4. Kurja tuo teidän oireilu, mutta silti pisteet esikoiselle kun jaksoi olla luennolla. Hyvä on suoriittaa se hygieniapassi, jos aikoo alalle :)

    Mäkin palelen jaloista, tosin lähinnä kotona. Työpaikalla vissiin työkengät eristää lattiasta, mutta tuuletus on sitten sitäkin rivakampi. Kotona on onneksi aina villasukat ja -takki käytössä ja iltaisin sukellan lämpimään vesisänkyyn kolmen peiton alle (yksi niistä on höyhenpeitto).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ihan varma päätyykö alalle, mutta varmasti ainakin opiskeluaikana tulee tekemään ns. hanttihommina jotain sellaista jossa tuo passi on tarpeen. Tai jo ensi kesänä paikallisessa kahvilassamme?!?

      Mulla on villasukat kesät talvet - oli jo ennen oireilua mutta tää on jo ihan patologista tää palelu. Lämpöpeittoa odotellessa ;-)

      Poista
    2. On mullakin villasukat aina, paitsi pahimmilla helteillä. Muut perheestä kulkee shortseissa ja avojaloin kesät talvet...

      Poista
  5. Tunnen suurta sympatiaa sua kohtaan koska kuulun kanssa niihin joilla veri ei todellakaan kierrä. Olen jo pitkän aikaa pitänyt käsissäni sellaisia "kynskkäitä" (tiedät kyllä,raksalla ja torimuorien käytössä olevat villasormikkaat joissa ei ole sormenpäitä) sisätiloissa ja siitä huolimatta valkosormisuutta esiintyy. Liittyy lääkäreiden mukaan noihin olkapunoksen hermojen ja muiden juttujen jumeihin mutta oli syy mikä hyvänsä niin kurjaa on kun ei edes läppärin käytöstä tule mitään ilman noita lisävarusteita.

    Pisteet esikoiselle, sulle jaksamista ja Kuopuksen lohkaisusta tuli mieleen että oletko jo aloittanut sen koosteen tekemisen? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen jo aloittanut täyttämään sitä "Suuri ajattelija" -vihkoa, mutta saa nähdä kun näitä tulee päivittäin lisää. Se on niin hassu!

      Mä käytän kynsikkäitä autolla ajaessa kun en kestä nahkahanskoja ja täysvillasilla ei saa tuntumaa rattiin. Toisin nyt kun roikun ovessa pitää olla siellä allakin hanskat ettei näpit jäädy. Taidan viedä auton huomenna huoltoon, on sellainen viikonloppu että kuopus on isällään ja esikoisen kanssa pärjätään ilmankin.

      Poista
  6. Allekirjoitan tuon, että jos varpaat palelevat, on koko kropalla kylmä. Meillä on kotona välillä todella kylmä lattia alakerrassa (varmaan jotkut eristykset unohtuneet rakennusaikana), joten villasukkia tulee kulutettua urakalla.
    Lisäksi olen sellainen suonenvetotapaus, että helposti vetää suonta jalasta, eritoten tuosta iskiaskintusta.

    Ehkä ihan hyvä idea viedä auto huoltoon. Siellä on nyt joku mekanismi niin jäässä, että siksi ovi ei pysy kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kävin jo huoltomiehelläni ja lupasi että voin viedä auton sinne huomenna ennen iltavuoroani. Pakko kai se on huollattaa ;-)

      Mulla taas jalat jäässä ja lisäsin just toiset villasukat. Tässä vuokra-asumisessa on se hyvä puoli, että meillä kuuluu lämmitys vuokraan, joten varsinaista syytä pihistelyyn ei siinä mielessä ole. Toki holtiton käyttösaattaa vaikuttaa indeksikorotuksiin, mutta sitä en jaksa ajatella. Enkä ilmastoakaan juuri nyt *nauttii härskisti lämpimästä kodista*

      Poista
  7. Mulla on myös lämpöhuopa käytössä äärimmäisissä tilanteissa. Kun palelee ytimiä myöden eikä villasukat, -kerrasto tai -pipo auta mitään niin huopa sähköverkkoon ja johan alkaa lämmitä. Kipiänä ollessa lohduttaa ja lämmittää yhtäaikaa. Hyvä ostos! En tiedä mitä sanoisin tuohon sun oireiluun; "koita kestää" ei liene hyvä neuvo, kun terveys tai se mitä siitä on jäljellä on vaakakupissa. Toivottavasti sun seinä kuitenkin vielä auttaa. Ihana koru ja mekko. Gudrun on myös mun suosikkeja - ne värit ne värit!, mutta ne hinnat ne hinnat :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ne hinnat, ne hinnat... olen satsannut alennusmyynteihinsä ja sieltä raaskinut paremmissa varoissa ollessani jotain ostaakin. Ovat kyllä sitten aika pitkäikäisiä, onneksi!

      Täällä jo lämpöhuopaa kovasti odottelen, koska palelu ei hellitä. No, viikonloppu tulossa ja vielä sellainen, että kuopus on isällään. Luen ja nukun ja lötkötän sohvalla. Tavallisen täkin alla.

      Poista
  8. Sun täytyy lähettää kuva Gudrunille niin sieltä tulee kohta tarjous kuopukselle mallin ostamisesta :) Se mätsää niin täydellisesti tuon mekon kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin kyllä ihan aidosti onnellinen tuosta kun sen sain. Joskus ne lasten kötöstykset on sellaisia, että toivoo niiden pian unohtavan tehneensä mitään käyttöön tarkoitettua ja sitten hautaa ne jonnekin syvälle syvälle laatikon kätköihin.

      Gudrunin yhteydenottoa odotellessa...

      Poista
  9. Tulet varmasti onnelliseksi lämpöhuopasi kanssa! Sain testata sellaista eräässä kyläpaikassa ja vaikka olen viileässä ja vähissä vaatteissa viihtyvä, oli siellä peiton alla mieluista olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole koskaan päässyt testaamaan mutta nyt kyllä odotan vempelettä kovasti. Hrrrr. Ja kun vähän neuroottinen olen, rauhoittaa kummasti, kun tuossa (ja vissiin kaikissa niissä) on ylikuumenemissuoja ja automaattinen virran katkaisu tietyn ajan jälkeen.

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana