Sivut

perjantai 13. joulukuuta 2013

Seinä nousi eteen...

 ...no ei vaiskaan. Se nousi nurkkaan!

En ole aikoihin raportoinut työaltistuksestani. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että mitään uutta raportoitavaa ei ole ollut. Odottelen ensi vuotta ja kolmea uutta käyntiä työpsykologilla, koitan sinnitellä ja nautin tai kroppani nauttii lyhennetystä työajasta. Itse asiassa olen voinut ihan hyvin, jopa niin, että voisin sanoa olleeni aika lailla oireeton. No, tässä viikko-pari sitten saimme tulokset kuituarvoista, joista otettiin uusintanäytteet. Viimeksi nämä tutkittiin vain minun työhuoneeltani, jossa siis oireilen pahiten. Tulokset taannoin olivat reilusti viitearvojen yläpuolella ja pelastin astmaiset keuhkoni muuttamalla keväällä sosiaalisiin tiloihin työskentelemään. Nyt kuituarvot olivat tasaantuneet ja päätin palata takaisin. Heti alkoivat oireet ja olo on ollut aika kurja. Tiistaina makasimme esikoisen kanssa kulmittain sohvalla peiton alla, ähisimme kurjaa oloa ja torkuimme. Kuopus sai ylimääräisen dvd-vuoron.
Oma työhuone olisi kuitenkin enemmän kuin tarpeellinen nyt, kun teen lyhyttä päivää ja välillä on tehtävä ajatustyötä ihan rauhassa. Niinpä tilasin vähän aikaa sitten sen viherseinän - testiryhmään en päässyt. Seinä asennettiin minulle keskiviikkona ja se on upea! Rakastan sitä jo nyt. Teki heti mieli ruveta järjestämään muutenkin muuton jäljiltä sekasotkussa olevaa työhuonetta uuteen uskoon. Nuoret komeat miehet perehdyttivät minut seinän saloihin oikein asiantuntevasti. Eikä ihme, selvisi, että toinen heistä on tuotekehittelyn takana. Tosin eipä seinä paljoa vaadi, ainoastaan veden lisäämistä. Muuten voin "unohtaa" sen olemassaolon. Etävalvonnalla firma huolehtii, että kaikki pelaa niin kuin pitää. Aika mahtavaa!

Vaikutuksista en tietenkään voi vielä sanoa mitään, kapistuksen pitää antaa ensin oleutua ja puhista nurkassa kuukauden ja sitten pitäisi jo voida sanoa onko siitä apua vai ei. Viherseinä on nyt kokeeksi minulla kaksi kuukautta ja toivotaan todella, että se auttaa. Haittaa siitä ei ainakaan ole.

***

Miten hienoa, kun voi ilman ylenpalttisen huonoa omaatuntoa jättää huonovointisen esikoisen kotiin nukkumaan kun me lähdemme kouluun ja töihin, vaikka leipäkaappi ammottaa tyhjyyttään:
26 kommenttia:

 1. Hieno seinä!
  Ihmettelen vain, mitä se psykologille kuuluu, jos sie kärsit huonosta sisäilmasta...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei se varsinaisesti kuulukaan, mutta altistus on niin iso asia että vaikuttaa pakostikin myös psyykkiseen jaksamiseen. Ja se on mulla ollut aika kovilla, varsinkin kun koen, etten saa riittävää tukea enkä ymmärrystä johtoportaasta saati tekniseltä puolelta. Toinen iso juttu on se, että saatan jossain vaiheessa joutua kokonaan luopumaan tästä unelmatyöstäni. Vaatii jonkin verran ajatustyötä sellainen ajatus. Välineitä käsitellä asiaa olen psykologilta hakenut.

   (Tää on sitä mun blogihistoriaa, joka ei tästä tullut ilmi ;-) mutta täältä esim. paremmin tulee: http://marjaananmaja.blogspot.fi/2013/11/ikkuna-itsetuntemukseen.html )

   Poista
 2. Jestas! Tollasia seiniä on olemassa! Mä en ole ikinä kuullutkaan! Tietysti kurjaa, että asian takana on altistukset ja muut ikävyydet, mutta noin muuten seinähän on mahtava; kaunis, jännä, tuo eloa huoneeseen ja kaikki kasvit vaan on niin <3. (viherhörhö täällä hei..) Ja jos se vielä auttaisi sun vaivaankin!!
  Mun täytyy mennä nyt lukemaan tuo Sannalle vinkkaamasi linkki, kun en mäkään ole ollenkaan kärryillä. Enkä edes rattailla :)
  Iloa päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mulla on vapaapäivä ihan itsekseni joten kyllä, iloa riittää!!!

   Tosta viherseinästä on saatu aika vakuuttavia tuloksia ilman puhdistajana ja altistuksen lievittäjänä, mutta onhan se siis ihan mahtava ja upea jo sellaisenaan sisustuselementtinä, vaikkei mitää auttaisikaan. Ja kosteuttaa huoneilmaa, mikä ei ole pahitteeksi näin talvella.

   Tässä taustaksi kaksi muutakin linkkiä entisiin kirjoituksiini aiheesta
   http://marjaananmaja.blogspot.fi/2013/09/altistus-ahdistus-alakulo.html
   http://marjaananmaja.blogspot.fi/2013/09/kaksi-altistunutta.html

   Poista
 3. Siis aivan upea!! Mitäköhän tällaiset maksavat? Nyt toivotaan, että tästä seinästä olisi sinulle edes jotain apua ja odotan kyllä mielenkiinnolla, mitä kirjoittelet parin kuukauden päästä vaikutuksista. Yes, peukut pystyyn! :)

  Oikein ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mullakin on peukut pystyssä - ja varpaat!

   Aika tyyris on, oli satasia se kuukausimaksu... mutta toki näin kunnan rahoilla ja jos yhtään auttaa, niin halvemmaksihan se kunnallekin tulee kun minun sairasteluni.

   Mukavaa viikonloppua sinnekin.

   Poista
 4. Tässä toimistomaailmassa missä työskentelen, täällä on yhdellä firmalla iso avotoimisto ja siellä keskellä tuollainen viherseinä. Lattiasta kattoon ja leveyttä noin 5 metriä. Ihmisiä siinä avotoimistossa on vajaat 20. Se seinä on nyt "puhissut" siellä lokakuun alusta alkaen ja tyypit ylistävät sitä tosissaan. Nekin ihmiset joilla ei mitään ongelmia minkään ilmanlaadun tai muun kanssa mielestään ole ollut, sanovat että yksinkertaisesti toimistossa on kevyempi hengittää, mieliala on parempi ja työnteko sujuvampaa. Eli tuntuu jotain kautta vaikuttavan aika voimakkaasti tuonne korvien väliinkin. Toivottavasti vaikutukset sinulle ovat saman suuntaisia. Onnea uudesta työseinästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan, että kokemukset on mulla samansuuntaisia. On aina mielenkiintoista lukea käyttäjäkokemuksia.

   Mun täytyy tulla vierailulle sun tykö myöhemmin - nyt pitää lentää naapurikaupunkiin ostamaan teinille esiliinaa ;-)

   Poista
  2. Mukavaa, että aktiiviviherseinä on herättänyt innostusta ja odotuksia sen tuomiin terveysvaikutuksiin. Pienenä korjauksena tuohon avotoimistossa sijaitsevaan kattoon asti ylettyvään viherseinään huomioisin, että kyseessä on varmastikin jokin toinen viherseinä kuin tässä blogitekstissä esitelty aktiiviviherseinä. Yksi aktiiviviherseinämoduuli on 220 cm korkea ja 105 cm leveä. NaturVention Oy:n aktiiviviherseinä on maailman ensimmäinen ja ainoa viherseinä, jonka kasvit ovat aktiivisen ilmankierron avulla tehostettu puhdistamaan ilmaa 100-kertaisella teholla tavanomaisesti kasvatettuihin kasveihin verrattuna. Erona muihin "tavallisiin" viherseiniin on myös mullaton kasvualusta ja etävalvontalaite.

   Toki viherkasvit luovat viihtyisyyttä ja vaikuttavat positiivisesti ilmanlaatuun, mutta sisäilmasta johtuvien terveysoireiden lieventämiseen ja poistamiseen aktiiviviherseinä tuo parhaan hyödyn.

   Raikasta alkanutta vuotta ja hyviä kokemuksia viherseinän parissa!

   Eeva Niemelä/NaturVention Oy

   Poista
 5. Enpäs ollut kuullutkaan moisesta seinästä mutta jo nyt voinen sanoa olevani samaa mieltä! Jotkut kasvithan todentotta puhdistavat huoneilmaa! Toivotaan, että olisi apua.Alkoi tosissaan kiinnostamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta on aikalailla positiivista palautetta tullut - katsotaan mitä minun keuhkoni sanovat. Raportoin kyllä teille!

   Poista
 6. Upeaa, että seinä nyt on siellä! Toivon todella, että siitä on sulle apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin kaunis ja tunnelmallinenkin! Ja toiden totta toivon, että apuakin siitä olisi!

   Poista
 7. Seinä on oikein kaunis. Toivotaan, että siitä on ilon lisäksi hyötyäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Ja nyt peukut pystyyn... josta juontuikin mieleeni, että pitää rientää luostariin

   Poista
 8. Seinästä tietysti isot onnittelut mutta mua kiinnostaa että tulikos sitä vaihdettua (no tottakai!) käyntikortteja suunnittelija-jäppisen kanssa. Ihan vaan sillä kyselen että olis parempi kertoa meille jo nyt, jos sulle on kuinkakin "vihreä" joulu tulossa ;D

  Oikeesti toivon että tuosta on apua ja niin, pusuja sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mä en kyllä hoksannut vaihtaa mitään yhteystietoja mutta tukeudun suuhen, että kaveri lupasi mun ottaa yhteyttä "milloin vain". Pitäiskö soittaa sille ihan heti nyt nyt?

   Toivotaan parasta... ja pusuja sullekin. Pari riittäis Lätkiksellekin, sen verran on ylimääräisiä ;-)

   Poista
  2. Soita. Nyt. Pitkä puhelu. Tee ehdotus josta se ei voi kieltäytyä.

   Poista
  3. Jahka mä pääsen huomenna työmaalle voi olla, että seinä kaipaa yllättäen huoltoa ;-)

   Poista
 9. Tuliko kauraleipää valmiiksi? Ihana viherseinä ja toivottavasti viihdyt !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauraleivästä näkyy osa tuossa kuvassa - se oli herkullista ja oli mainiota, että poika itse sai siitä vatsaansa täyteen, ja minä myös, töistä tullessani

   Eikö olekin kaunis? Toivottavasti auttaa!

   Poista
 10. Olen jälleen unohtanut kommentoida, vaikka luinkin tämän eilen aamulla. Luin luurilla ja silloin usein kommentointi jää.

  Piti siis sanomani, että olen todella iloinen, että sait viherseinäsi. Toivon, että se helpottaa oloasi piankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä toivon todella myös sitä. Peukut pystyyn!

   Poista
 11. Toivottavasti siihen etävalvontaankin kuuluu nuoria komeita miehiä vai onkohan ne sitten niin etäällä etteivät tule enää ilostuttamaan sun päivää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy saada ne jollain kepulikonstilla paikanpäällekin valvomaan ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana