Sivut


perjantai 27. joulukuuta 2013

Lomalaisen kiireet...

Katsoin keväisellä sairaslomallani kolme kautta Ally McBealia. Minä, joka en katso televisiota... Nyt tilasin itselleni joululahjaksi kaudet neljä ja viisi, kun tiesin, että loma on pitkä ja aikaa on reilusti. Syy siihen, miksen alun alkaen tilannut kaikkia kausia kerralla, oli, että kahta viimeistä ei ole suomennettu. Mutta hyvinpä tuossa mukana pysyy, vain lakimieskieli joskus tuottaa vähän vaikeuksia. Siitäkin selvisin, kun keksin laittaa englanninkielisen tekstityksen päälle. Jollen ymmärrä sanottuna saatan tajuta kirjoitettuna. Eikä tuo hömppäviihde nyt siitä ihan kamalasti kärsi, jollen joka sanaa kiinni saisikaan. Suurimman osan kuitenkin.  Ei ole avaruustiedettä, ei. Joku tuossa neuroottisten ja kummallisten lakimiesten maailmassa vetää minua puoleensa. Tässähän tämä loma kuluu, lueskellessa ja sitten välillä pari jaksoa väijyessä. Ai ai, että tekee hyvää olla vapaalla!

Joillakuilla alkaa työt jo tänään, mutta meillä lomaillaan vielä ensi vuoden puolelle saakka. Olin alun alkaen suunnitellut, että kirjastomme on kiinni vain maanantain ja perjantain tällä jouluviikolla, mutta esimieheni ehdotti, että samaan syssyyn voisi hyvinkin olla vielä uudenvuoden aluspäivätkin suljettuna. Tartuin tilaisuuteen ja kirjoitin virkamiespäätöksen asiasta. Nyt siis lomailemme aina uudenvuodenpäivän yli. Ja tekeehän tämä hyvää! Minulla ei ole ollut lomaa sitten elokuun. Toki en ole sellaista kauheasti osannut kaivatakaan, koska viikkotyöaikani on niin lyhyt. Nyt varsinkin, kun siirsin tunnit neljälle työpäivälle ja vietän kolmen päivän viikonlopun, en ole kyllä kokenut loman tarpeessa olevanikaan. Mutta nyt kun sitä on, niin onhan se mukavaa!


Lomalla on ollut aikaa päästää pupuja
vuorotellen juoksentelemaan.
Tässä vuorossa Lurk ki


Olemme esikoisen kanssa ajatelleet tänään rykäistä pienempään lähikaupunkiin asioille ja sitten pizzalle. Joulu on virallisesti ohi mutta herkuttelu ei ihan vielä ole. Pitäisiköhän sitä ostaa hillitysti jo rakettejakin? Ja miettiä uuden vuoden tarjoiluja? Minulla on aina ollut sekä vappuna että uutena vuotena avoimet ovet ystävien tulla ja myös vähän purtavaa tarjolla. Perinteisen perunasalaatin teen ainakin, ja tänä vuonna ajattelin kokeilla punapesto-pastasalaattia sen rinnalle. Ehkä teen myös jouluna testaamiani juustopipareita, koska ne ne vasta hyviä olivatkin... Nam! 

Ihan mahdotonta...yhdestä herkuttelusta on selvitty niin jo seuraavaa suunnitellaan. On tämä elämä ihanaa!

26 kommenttia:

  1. Ihanaa ja nautinnollista loman jatkoa! Minä täällä valmistaudun juuri töihin lähtöön. Tämä päivä töitä ja sitten taas kaksi vapaata. Ihan kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on näitä vajaita viikkoja oikein urakalla - ensi viikollakin on pyhä ja sitä seuraavalla. On pehmeä lasku töihin joulun jälkeen ;-)

      Ja kiitos, aion kyllä nautiskella.

      Luin ja kommentoinkin päivitykseesi, mutta vielä jäi sellainen olo, että pitäisi pari sanaa/asiaa sanoa. Jos sulle käy, niin laita mulle s-postia, ( marjaananmaja@gmail.com ) en ihan kaikkea viitsinyt tuonne julkiseen blogiin vuodattaa...

      Poista
  2. Hassu pupunen :) nenä vaan näkyy.
    Mullakin on lyhyt työpäivä, mutta silti kaipaan lomaa heti, kun töihin menen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se rakastaa sohvan alla könyämistä ja arvaat varmaan, miten pölyinen se on kun sieltä sitten kokonaan esiin astuu ;-)

      Mulle sopii tää 25h oikein hyvin. Toisaalta mä rakastankin työtäni ja tekisin mieluusti täyttäkin päivää jahka kunto vähän kohenee.

      Poista
    2. Sehän on sitten hyvä pölyriepu :) ei tartte siivota sohvanalustaa, panee vain pupun asialle...

      Poista
    3. Se on kyllä totta, pyyhkäsee vaan pahimmat pupusta pois ;-)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Meillä on kaksi kääpiöluppaa. Vaihdettiin yksi allerginen mies sellaisiin... ei vais. Pojat vaan on nurkuneet pitkään jotain lemmikkiä ja kun minäkin olen lemmikki-ihmisiä, oli mahdollisuus ottaa. Olikos teillä marsujakin?!?

      Poista
    2. Parempi vaihtokauppa! ;]
      On marsuja kaks, ollut vaimolla monta vuotta. On vissiin siis aika vanhojakin, mutta siinä nuo potkivat eteenpäin. Toisella on pitkä tukka, toisella lyhyempi. Hauskoja otuksia, nekin.

      Poista
    3. Rusettiversio?

      Me mietittiin marsuja ensin kans mutta esikoinen oli saanut päähänpinttymän kääpiölupista. Sitten ku vielä löydettiin kasvattaja suht läheltä joka antoi meidän tulla haistelemaan sen pupuja ;-) Kaksi lähti sitten mukaan siltä istumalta kun ei saatu niistä oireita, eikä onneksi saada edelleenkään.

      Poista
    4. Ai rusettimikäh? Emmä niistä mitään tiedä paitsi et ne on marsuja ja juttelee paljon. :]
      https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/311499_234853759899903_1485954803_n.jpg lyhyttukkainen,
      https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/283507_206880852697194_13799_n.jpg pitkätukkainen

      Poista
    5. Oi miten suloisia karvakasoja. Tuo pitkätukkainen on ihan selvästi rusettimarsu (se on laji, vähän enemmän virallinen nimitys kuin pitkätukkainen, joka sekin on ihan - hmmm - hyvä ;-)

      Poista
  4. Mukavia lomapäiviä! Täällä minä jo istuskelen töissä, mutta hiljaista on. Itse olen tuijotellut varmasti kaikki muut lakimiessarjat tv:stä, mutta Allyyn en koskaan päässyt mukaan. Tosin telkkua tulee katsottua ihan liikaa, mutta usein siinä tulee samalla tehtyä myös käsitöitä, joten ei se aika ihan hukkaan mene.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ihan toisinpäin. En katso televisiosta juuri mitään, mutta Ally aikanaan tempaisi mukaansa juuri absurdiutensa vuoksi.

      Mukavaa työpäivää ;-)

      Poista
  5. Nautihan lomastasi täysin ri... ja nyt kun sulla on sitä luppoaikaa, niin saanko olla röyhkeä ja häiritä sun levollista olotilaasi? Olisin meinaten kovasti tahtonut noiden juustopipareiden reseptin (teko-ohjeineen eli työn kuvauksineen) kun kuulostivatten niin hyviltä. Jotta jos sellainen onnistuu, lupaan olla nöyrä palvelijasi koko ens vuoden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee jee jee, nöyrä palvelija ilmoittautunut ensi vuodeksi, jee! Nuo juustopiprit oli paitsi tosi helppoja tehdä myös sikahyviä. Ajattelin tehdä niitä tosiaan myös uudenvuoden pippaloihin.

      Selkeä ohje löytyy täältä: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/266034/JUUSTOPIPARIT/

      Ja mä muuten nautin, täysin rinnoin ;-)

      Poista
    2. Halleluja! Mä löysin sut ja ohjeen!
      Kiitos sulle, sinä ihana nainen <3

      Poista
    3. Jee, ja ne on muuten hyviä, ei murustakaan jäljellä ja tein kaksi pellillistä!

      Poista
  6. Kuulostaapa mukavalta lomailulta. Mäkin joskus tilasin kaikki Tyttökultien dvd:t ja oi että nautin ajasta niiden seurassa! Nuo luppakorvaiset on varmasti mukavia lemmikkejä. Vai onko kovasti siivottavaa? Kaipaan niin kovin vieläkin koiraani ja meidän kuuro kissakaan ei tunnu kipeyttä lieventävän vaikka minunkin syliin välillä hyppää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olisin niin kissaihminen, mutta tämän altistuksen myötä iski myös pienoinen kissa-allergia. Siispä otimme kääpiölupat. Syötävän söpöjä mutta ihan hillittömiä jyrsimään ja sotkemaan... oikein arvasit!


      Mä oon taas ihan koukussa Allyihin, onneksi on lomaa ja jaksoja jäljellä, jee!

      Poista
  7. Nauti! Ihana pupunen.Siis nauti sinä ja söpö pupunen näkyy sohvan alta, vaikka kai sinuakin voisi puputella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä aion! Ja saa mua puputella ;-)

      Mukavaa aikaa sullekin!

      Poista
  8. Allyt tuli kaikki seurattua, vaikka melkein lopetin katsomisen heti alkuunsa siihen pyllyn haisteluun :D Oooo, avoimet ovet ;) Sano nyt sinä missä on Länsi-Suomi kun meillä miesväki ei saa naurultaa vastattua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pssst... se Länsi-Suomi on hämäystä, mä asun keskellä Suomea. Tai siis ainakin jollain mittarilla mitattuna. Öh, se olisi kyllä yllätys ja kunnia jos sä tulisit maistamaan mun pestopasta- ja perunasalaattia. Ei tänne oo teiltä matkaa (GoogleMapsin mukaan) kuin 211 km...

      Poista
  9. Ethän sää sitten ole kuin kolmen, neljän pysähdyksen päässä :) Kysyin mieheltä missä mää olisin jos ajaisin 211 kilometriä ja se sanoi, että sun kotona. Mää närkästyin, että luuleeko mies, että olisin eksynyt ja ajanut koko ajan ympyrää, mutta hän tarkoittikin siellä kotona missä mun äiti on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuka nyt epäilee sun ympyrää ajavan? Ei se oo aina niin järkevä se sun puolisosi ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana