Sivut

torstai 12. joulukuuta 2013

Kukkia arjen keskellä

Kukkia minulle. Vapaan aamun kunniaksi. Ja vähän pomollenikin, jonka 60-vuotisjuhlia vietämme tänään työporukalla. Minut haetaan töistä iltavuoron jälkeen ja suuntaamme paikalliseen maatilamatkailupaikkaan illalliselle. Tarkoitus olisi rentoutua yhdessä vähän pikkujoulutunnelmissakin. Pomon vaimo on lupautunut kuskiksi, vaikka tiedämmekin, että meno tuskin aivan villiksi äityy, koska huomenna on kuitenkin vielä työpäivä. Paitsi minulla. Nyt olisi siis oiva tilaisuus mokata itsensä työyhteisön silmissä ja käyttäytyä huonommin kuin muut. Taidan kuitenkin jättää väliin. Joka tapauksessa vähän vaihtelua arkeen!
***

Sitten jotain ihan muuta.

Minä inhoan tätä päätäni. Ja optimistisuuttani. Toiveikkuuttani. Taas tuli yksi asunto myyntiin. Ihan keskeltä kylää. Siellä on tasan kolme taloa, joissa en ole vielä käynyt haistelemassa. Tämä on yksi niistä. Asunto on varmasti vähän liian pieni, mutta pääsenpähän sisälle ja katsomaan miltä tuntuu vuonna -87 rakennettu rivitalo. Rakastamiani tai keuhkojeni rakastamia rakoventtiilejä ei ikkunoiden yläpuolella näy ainakaan välittäjän kuvissa. Olen järjellä ajateltuna aivan sataprosenttisen varma, ettei tuolla henki kulje. Oikeastaan näen ja tunnen sen jo melkein kuvia katsomalla, niitä 80-luvun ruskeita ikkunanpieliä ja remontoimatonta kylpyhuonetta. Mutta arvatkaapa mitä? Niin, tietysti menen sitä katsomaan mutta tämä pää, tämä pää. Toivon silti. Toivon vaikka tiedän. Ja petyn taas kerran, mutta eipä tässä muutakaan voi. Samassa talossa on myös isompia asuntoja. Sijainti olisi upea, hinta sopiva ja autokin joutaisi kokonaan pois. Niin, ja kaukolämpö. Oih! Peukut pystyyn - vaikka turhaa onkin - jooko?


Eilen oli aivan upea auringonlasku. Melkein jopa tallentui kameraankin.

20 kommenttia:

 1. No pääsetpähän ainakin katsomaan ja haistelemaan, ja ehdit sitä ennen hiukan unelmoida :)

  Hauskaa iltaa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, illasta tulee hauska, uskon niin.

   Välittäjän yhteydenottoa odottelen - katsotaan milloin pääsen haistelemaan...

   Poista
 2. Ihanat värit auringonlaskukuvissa! :)

  Pidän peukkuja.

  Mukavia pikkujouluja ja synttäreitä! :)

  VastaaPoista
 3. Upeat kuvat auringonlaskusta! Totta kai pidän sinulle peukkuja tuon asunnon suhteen, mutta olen melko varma kuten sinäkin, ettei niitä tuuletusventtiileitä kyllä ole vielä tuohon aikaan laitettu. Me muutimme 1993 ihan uuteen asuntoon ja siellä oli ensimmäiset tuollaiset ikkunan päällä olevat tuuletusventtiilit. Olivat silloin uusinta uutta, mutta tietysti niitä on voitu jossain kokeilla jo vähän aiemminkin. Toivotaan!! Mukavia juhlia......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.. meillä täällä 1999 rakennetussa jo on, mutta vanhemmissa ei juuri ole näkynyt. Jollei sitten ikkunoiden vaihdon yhteydessä ole laitettu... No, käyn katsomassa vaikka tiedänkin!

   Kiitos, illasta tulee varmasti kiva, jahka työpäivän saan tehtyä alta.

   Poista
 4. Komea auringonlasku!
  Sittenpähän tiedät sen talon tilanteen kun kokeilet, ei jää mietityttämään. Rattoisaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silläpä minä näitä käynkin katsomassa, niin ei tarvitse miettiä ja jossitella, että olisikohan tuossa talossa... Illasta tulee rattoisa, ihan varmasti!

   Poista
 5. Onneksi se ihmisen pää on rakennettu niin, että se toivo nousee, aina jostain, millin raosta, jossain kohtaa... Mäkin pidän peukkuja, vaikkakin.....se takaporttikin täytyy aina mielessä pitää. Pus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen periaatteessa samaa mieltä, että onneksi pää on niin rakennettu. Mutta mutta.. välillä se on aika raskasta, kun järjellä tietää mutta tunteella toivoo. Pätee asiassa kuin asiassa.

   Ja kiitos!

   Poista
 6. Pidetään peukkuja täälläkin! :)

  Auringonlaskua en ole livenä nähnyt... ööö... en edes muista koska. Koko ajan on pimeää, aamulla lähtiessä ja illalla palatessa. Kaamosväsy on jo hiipinyt puseroon kunnolla.

  Mukavia juhlia, pidä hauskaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelin pitää ;-) ja kiitos!

   Mun päivät on niin lyhyet, että ehdin nähdä. Tänään näin auringonnousunkin kun tulin vasta iltavuoroon!

   Poista
 7. Voi Marjaana kun ihania kuvia´. Semmoista auringonlaskua olisin halunnut nautiskella ja nautiskella kauan ja hartaasti . mut kun meillä täällä metsässä on pimeä ja kolea... ei ole luntakin ... Mutta sinulle aika riemukasta iltaa ja saat olla mun puolestani tuhmakin , älä pidättelee turhaan tunteita ... riemuitsee .. heippaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aion pitää hauskaa ja olla kiltti ;-)

   Kuvissa näkyy aika kyvin miten upea auringonlasku todellisuudessa oli, mutta aina se on luonnossa hienompi!

   Poista
 8. Sanotaanko näin kauniisti että siitä 80 - luvun heinäsuovasta voi löytyä se neula ja totisesti toivon niin enkä halua latistaa tunnelmaasi aivan maantasalle mutta; -89 asuntojen hinnatsaavuttivat kulminaatiopisteensä juuri ennen isoa romahdusta ja tuo loppupuoli oli melko hmm..."kiivasta rakentamista" jolloin kaikki eivät noudattaneet hyvää rakennustapaa, vaan päällimmäisenä periaatteena oli rahat pois ja karkuun - metodi.

  Kuitenkin hyvin paikkakuntakohtainen ilmiö joka painottui suuriin asustuskeskuksiin ja tekijöiden joukossa toimi hyvinkin tunnollista porukkaa, joten sulla on hyvät mahdollisuudet vihdoin löytää se asunto ja sen puolesta mulla on kaikki varpaat ja peukut pystyssä.

  Vietähän hauska ilta (ja voit sä ottaa vähän rohkeamminkin) ja syö hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun syömisistä ei tarvi huolehtia, olen oikein hyvä syömään ;-) Ja hauskaakin aion pitää, kohtuudella!

   En todellakaan odota tuolta asunnolta mitään, mutta pakkohan nämä loputkin on käydä katsomassa, niin ei tarvitse jossitella ja on kaikki kortit käänneetty. Kiitos peukuista joka tapauksessa sullr Peppone!

   Poista
 9. Pidetään peukkuja ja varpaita pystyssä, toivottavasti se uusi maja nyt löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en usko mutta arvostan peukkuja ja varpaita! Kiitos Kiki.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana