Sivut

tiistai 19. marraskuuta 2013

Viherpiiperrystä ja vesiviljelyä

Olen odotellut viimeisimpien työpaikallani otettujen ilmankeräilynäytteiden tuloksia. Keväällä, kun ne edellisen kerran työhuoneestani otetiin, olivat kuituarvot kohollaan. Muutin evakkoon sosiaalisiin tiloihin, joissa myös syömme ja jossa on jo yhden työkaverini työpiste. Epäilen vahvasti, että arvot ovat samat kaikkialla, koko talossa, joten evakkoni on vähän keinotekoinen. Lisäksi yhteisissä työtiloissa, vaikka niin mukavaa onkin, työtehoni ei ole ihan sitä luokkaa kun se omassa huoneessa varmasti olisi. Sitä toki ihmettelen, miksi nämä nimenomaiset kuituarvot alun alkaen otetiin vain minun huoneestani. Asia korjattiin ja nyt testikeräimiä oli muistaakseni kolmessa eri paikassa. Sitten kun on talvi ja pakkasta, otetaan myös uusintakokeet homeista ja bakteereista.


Kuva täältä.

Olen ajatellut, että kun saan nämä tämänkertaisten mittausten tulokset tietooni, tilaan viherseinän, josta on ilmeisesti monille sisäilmaoireileville ollut apua. Minulla on myös astma ja työmaallani on etenkin talvella varsin kuiva ilma, joten mietteeni oli, ettei se ota jos ei annakaan. Samaa ehdottivat työterveydestäkin. Eilen eksyin joutessani lueskelemaan lisää tästä merkillisestä keksinnöstä ja sattumalta bongasin erään firman lehdistötiedotteen joka oli julkistettu samana päivänä ja jossa etsittiin koekaniineja testaamaan viherseinää. Arvatkaa otinko heti yhteyttä kyseiseen firmaan? Ennättivät sieltä minulle soitellakin ja kysellä lisätietoja. Kiinnostuneita oli ollut jo puoleen päivään mennessä lukuisia, joten päätökset tehdään loppuviikosta. Minä olen kuulemma ihan vahvoilla. 

Pitäkää ystävät peukkuja, että pääsen testiryhmään. Tässä kuntien kurjistuvassa taloustilanteessa tämä voi olla se konsti, jolla saisin viherseinän pysyvästi käyttööni. Nimittäin jos sellainen minulle tulisi, tarvittaessa kahlitsen itseni siihen tiukasti kettingillä kiinni parin kuukauden päästä että saan sen sitten pitää jatkossakin!

20 kommenttia:

 1. Hienoa, toivottavasti pääset mukaan kokeiluporukkaan!
  Tarpeeksi selattuani noita sivuja löysin jopa tekniset tiedot, ja totesin että aika painava, kakssataa kiloa... olispa semmosia pienempiä, vaikka seinälleripustettavan kokosia, niin sehän olis kuin elävä taulu. Kuin akvaariota katselis, tosin ilman kaloja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuo näyttääkin tosiaan nätiltä muiden - toivottavasti hyvien - ominaisuuksiensa ohella!

   Kiitos, pidetään peukkuja!

   Poista
 2. Eksyit sivuille juuri oikeaan aikaan! Toivottavasti saat seinän kokeiluun ja omaksikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta! Liekö enkeleillä näppinsä/siipensä pelissä?!? ;-)

   Poista
 3. Viherseinä kuulostaa hyvältä! Pidän sinulle peukkuja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan kuulostakin! Ja kiitos, mäkin toivon parasta!

   Poista
 4. Voi Marjaana... peukkuja kovasti!! Olikohan jotain "johdatusta", että satuit tuollaiselle sivulle juuri oikeaan aikaan!? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitäpä sitä, tosiaan! On ollut ajatuksissa tosiaan odotella ne tulokset mutta eilen päätin että mitäs tässä suotta odottelemaan, aina voi tehdä ennakoivaa tutkimustyötä. Saa nähdä, onko tulos toivotunlainen

   Poista
 5. Kuulostaa mukavalta ja terveellisesltä, kuin tuotaisi luonto sisään. Kuntien rahatilanteen tuntien toivon totisesti, että saat sen seinän kokeiluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä se mustakin kuulostaa eikä ainakaan pahenna mun astman runtelemien keuhkojen kuntoa! Mä kyllä ostan sen kunnan rahoilla vaikken testiryhmään pääsisikään, mutta ollaan siitä vielä hipihiljaa ;-)

   Poista
 6. Niinkuin sanoit niin kaikkia konsteja kannattaa käyttää ja tässä tapauksessa - vaikka seinä maksaisi hieman enmmänkin - viherseinä tienaisi pitkässä juoksussa itsensä takaisin. Toivon totisesti että kaikki asiat loksahtavat kohdilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kaikki konstit käyttöön! Kyllä se kunnalle varmasti halvemmaksi tulisi kuin se, että homeoireiden vuoksi taas joutuisin sairaslomakierteeseen.

   Kiitos Peppone, pidetään peukut pystyssä ja lippu korkealla!

   Poista
 7. Hyvän näköinen viherseinä!:-) Pidän peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa, ja se tosiaan olisi vissiin kauniskin!!!

   Poista
 8. Pidän kaikkia mahdollisia ulokkeita pystyssä! *bd*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos Puskissa! Mäkin täällä sormet ja varpaat pystyssä oleskelen - onko niitä muitakin ulokkeita?!?

   Poista
 9. en ole ennen kuullut että semmoisia on olemassakaan ... minä pidän sinulle raklsa ystäväni peukkuja että pääsisit testamaan ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nata, kaikki peukut tarvitaan! Tuo onkin aika uusi keksintö tässä sisäilmayhteydessä, joten ei ihme, ettet ole kuulut

   Poista
 10. Jos siitä yhtään on apua niin pidän sitten minäkin kaikki mahdolliset ulokkeet pystyssä. Täytyy vaan ottaa puseroa pois, että tulee kylmä :D Luulisi niiden mielellään ottavan sut testiryhmään, koska sussa varmasti huomaisi sen seinän vaikutukset, Ja luulisi niiden ajattelevan saavansa oven väliin jalan ja sitten kunta saattaisi tilata muihinkin laitoksiin seinää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin mäkin ajattelin, että olisin testiryhmän aatelia ;-)

   Ja olen ihan varma, ettei siitä ainakaan haittaa ole - kosteus ja raikkaampi ilma ei voi olla keuhkoilleni pahasta. Se, auttaako se sisäilmaoireisiin onkin sitten toinen juttu. Mutta toivotaan että pääsen senkin itse kokeilemaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana