Sivut

lauantai 16. marraskuuta 2013

Nyt on juhlat juhlittu

Voi kuulkaa, olipa mukava palata kotiin eilisistä juhlista, kun teiltä oli niin monta ihanaa kommenttia odottamassa. Ja juhlat, ne olivat mainiot - oikeasti. Etukäteen ohjelmaa katsoessani vähän huokailutti puheiden runsas osuus, mutta kun ne kaikki olivat sopivan lyhyitä ja mielenkiintoisia, humoristisiakin, ei puuduttanut missään vaiheessa. Hallinto- ja kuntaministeri oli ainoa, joka ei saanut ihan täysiä pisteitä. Nuoresta iästään huolimatta hän onnistui viljelemään eniten latteuksia ja sitä vihaamaani jargonia. Sivistystason noston bongasin ainakin viisi kertaa. Kun yleisönä oli liki pelkästään kirjastolaisia, tuo yleisluontoinen löpinä tuntui vähän aliarvioivalta. Kyseessä oli siis lähikaupungin kirjaston isot tasavuosijuhlat, joita vietettiin kahdessa osassa. Ensin päivällä kirjastolla vapaamuotoisemmin ja sitten illalla puvut päällä. Iltajuhlat skippasin, koska pönötys kaupungintalolla nyt ei vaan ole minun juttuni. 

Pukeutumisongelmankin ratkaisin ihan omannäköisesti. Vähän bling-blingiä sekä hameessa että sen kanssa varta vasten itse kutomassani huivissa, muuten olin ihan oma itseni. Ja Magsin ihana sävy sävyyn oleva kirjakoru, joka tietysti sopi tilaisuuteen kuin nenä päähän, kruunasi kaiken ja sai myös osakseen ansaitsemansa huomion. Harmi vaan, että ainoastaan naispuolisilta kollegoilta. Se nimittäin köllötteli söpösti tissieni päällä ja vaikka atk-tukia parhaimmillaan oli seurueessamme kaksin kappalein, tai kahta puolta leipää, niin kuin myös voisi halutessaan asian ilmaista, niin kumpikaan ei siitä palautetta antanut. Tuli myös todettua, että vaikka olen metsittynyt tänne maalle ja olin enemmän kuin tyytyväinen äitini mukanaolosta (kyllä, tämä on suvussa kulkeva hulluus, äitini jäi samasta työstä eläkkeelle tämän vuoden keväällä), osasin edustaa ja jutella niitä näitä, small talkiakin, vähän jopa flirttailla, eikä edes tuntunut hankalalta. Kohottava kokemus.


Tutkailin tämän kirjoitukseni jälkeen
tuon korun kivien symboliikkaa.
Intuitioni osui näemmä oikeaan: hypersteeni kuulemma kohottaa
itsetuntoa ja auttaa pääsemään ujouden yli.
Se helpottaa myös jännittynyttä olotilaa sosiaalisissa tilanteissa.
Puhumattakaan aurinkokiven ominaisuuksista.
Miksi, oi miksi valitsin tämän korun aamulla?!?
Olen sanaton!


Mutta oli silti aika mukava palata kotiin, vaihtaa onepiece päälle ja korkata punaviinipullo. Ah  viikonloppu!

Leppoisaa viikonvaihdetta teillekin!


10 kommenttia:

 1. Olit varmasti kaunis. Kateellisena täällä huokailen juhlien, flirttailun ja punaviinin puutteessa. Ihanaa, että sulla oli mukava ilta! Tosi kiva koru ja huivi. Kivillä on oikeasti voimaa ja oikeat korut oikealla ihmisellä niin kuin vaatteetkin saa aikaan paremman ja varmemmin olon. Tämä metsäläinen pääsee tänään äidin ja tyttären kanssa hyväntekeväisyysmyyjäisiin. Ehkä löydän villasukat yksinäisiä öitä lämmittämään :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kuningatar! Juhlissa oli mukavaa ja punaviinikin maistui illalla. Minä uskon myös noiden kivien voimaan - ja niin kuin Mags sanoo, ne tunkevat mukaan kun tarvitaan. Minä nimittäin en todellakaan ole omimmillani tuollaisissa suurissa sosiaalisissa tilaisuuksissa. Tarvitsen kaiken mahdolliset taustatuen.

   Mukavaa päivää sulle ihmisten ilmoilla, mä meinaan tänään kyllä vötkyillä kotona. Mitä nyt pienelle lenkille lähden. Onnea villasukkien tai miksei jonkun muunkin lämmittäjän metsästykseen ;-)

   Poista
 2. Huh, miten tyylikäs kokonaisuus ! Niitten atk-tukien on täytynyt olla sokeita, homoja tai äärimmäisen ujoja, kun eivät lähteneet tuohon. Mä olisin ainakin, jos olisin ollut mies samassa tilaisuudessa ! :D Ja tuollaiset korut säväyttävät erityisesti mun mieltä. Kirja sinun kaulassasi. Ei olisi voinut olla parempaa valintaa. Kuten mulla aikonaan se kello, jossa oli veitsi ja haarukka. ;)

  Onneksi on koko viikonloppu vielä edessä ! Ihanaa aika sinnekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, mä ihan punastun. Ne atk-tuet on naimisissa, tahoillaan siis, ei keskenään ;-) Toisen kanssa on tullut aikaan vehdattua ihan riittämiin mutta tää toinen olis kyllä aika namutapaus. Pahus!

   Toi kirjakoru oli aikanaan pakko tilata just siks, että se sopii nimenomaan mun tissien väliin ihan hirmu hyvin. Vaihtoehtona oli Kalevalakorusetti mutta toi pesi ne mennen tullen.

   Nautitaan viikonlopusta, mä vast nousin pehkuista (toisen kerran, kasilta vein esikoisen Turun bussiin ja kömmin takaisin vällyjen väliin).

   Poista
 3. Hieno kokonaisuus! Kivet on niin vänkiä, tunkevat mukaan kun tarvitaan ;-)
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi koru kruunasi kaiken, kiitos sulle! Ekas mietin Kalevalakorusettiä mutta tuo pesi ne mennen tullen. Ja niin - se halus selvästi tulla auttamaan mua kun en ole tuollaisissa isoissa sosiaalisissa tilanteissa ihan omimmillani!

   Mukavaa viikonloppua sullekin sinne naapuriin

   Poista
 4. Komppaan Nollista, niiden atk-tukien on täytynyt olla jotenkin poikkeavia tai sitten todella ujoa porukkaa sillä kun katselin tuota paitaa (puseroa?) niin voin hyvin kuvitella miten se kirja on ollut siinä...
  No niin, kiitosta vaan, päivän aivomato tuli sitten hankittua ja jos tänään telon itseäni, tiedät ketä ja kenen rint..kirjaa tulen syyttämään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä vaan, rinnat kiittää! Ehkä ne näkee kirjoja työssään tarpeeksi, toi vaan ei kiinnostanut niitä? Hmmm, mutta se toinen kyllä on aika ujon tuntuinen... äh, sekin on naimisissa.

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Ateekoot ovat vaan mykistyneet ihastuksesta eivätkä saaneet sanottua mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta - tai sitten niillä vaan yht äkkisesti molemmilla tuli vaimoa ikävä?!?

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana