Sivut

tiistai 8. lokakuuta 2013

(Lumpeen)kukkia poikkeaville

Minulla oli eilen tapaaminen pankinjohtajan kanssa, mutta jouduin hoitamaan sen puhelimitse. Kuopus oli koko viikonlopun räkäinen ja nuivea, eikä ollut vielä maanantainakaan koulukunnossa. Niinpä jäimme kotiin. Pankinjohtajan kanssa on kyllä ilo asioida, hän on edelleen niin joustava, ja hommat hoituivat puhelimitsekin: sovimme ehdottamistani toimenpiteistä. Asunnossa vaihdetaan siis suodattimet, laitetaan ilmanvaihto asumisasentoon ja minä käyn siivoamassa rakennuspölyn pois. Sitten annamme lopun pölyn laskeutua ja ilmastoinnin hurista. Tämän jälkeen saamme viettää esikoisen kanssa syysloman siellä. Aika jännää! Tosin luulen, että käymme lähinnä yöpymässä, muuten menee elo liian hankalaksi. En jaksa pakata kaikkea tarvittavaa mukaan - jotain oleellista kuitenkin unohtuu. Lisäksi meidän täytyy huolehtia pupuistakin.


Karhunpoika sairastaa..


Keksin muuten sunnuntaina täällä kotosalla siivotessa aika monta syytä pitää peukut ja varpaatkin pystyssä, että pääsisimme muutamaan siihen uutuuttaan hohtavaan kämppään:

-59 m2 on paljon vähemmän kuin 84m2. Tulipa vaan mieleeni, kun yksinään kannoin matot ulos, imuroin, pesin lattiat ja pyyhin pölyt. (No ok, pojat osallistuivat omien huoneidensa osalta, mutta kuitenkin.)

-mattapintaiset keittiön kaapit. Vihaan kiiltäviä ovia, ne on turkasen vaikea pitää siistin näköisenä! Tai sitten meillä on rähmäkäpälät.

-keraaminen liesi vs vanha pinttynyt Rosenlew.

-harmaat rosteripinnat kodinkoneissa. Inhoan valkoisia kodinkoneita, tai, no, oikeastaan niiden pyyhkimistä...

-harmaa pinnoite tason ja kaapistojen välissä. Nyt meillä on valkoiset kaakelit. Tarviiko kertoa enempää?

-vähemmän tavaraa, vähemmän siirreltävää, vähemmän pölyä, vähemmän kaikkea. Joko tilaan muuttoauton? Ja otan sen parjatun asuntolainan?


***

Tämän päivän sanan kunniaksi esittelen teille vielä syksyn ehdottomasti hauskimman uutuuskirjan Kukkiva syyspervo ruukussa, jos jollakulla jäi - S -:n eilinen linkki klikkaamatta. Rantasen kirjaan on koottu valtava määrä mainoksia ja kylttejä, joihin on iskenyt joko painovirhepaholainen tai sitten ajatus on katkennut matkalla. Ihan kunnolla. Tyrske jos toinenkin pääsi, kun luin kirjaa esittelevää lehtijuttua. Kielipoliisina saan kiksit juuri tällaisesta huumorista. Ja tuonne puutarhaan täytyy ehdottomasti hankkia yksi kappale syyspervoja ruukussa, koska sain kuin sainkin esikoisen suosiollisella avustuksella vihdoin laitettua kesäkukat kompostiin ja kalusteet kasaan. Talvi voi tulla, mutta ei sillä minun puolestani ole mitään kiirettä.

Tulee jotenkin myös mieleeni se mies, joka yösydännä istahti viereeni Helsingin paikallisjunassa ja kysyi: "Ette kai ole häiriintynyt". 


Tämä ei ehtinyt kirjaan,
mutta olisi kyllä sen ansainnut!


***

Lumpeenkukka. Kukkia ja sidontaa poikkeaville.

12 kommenttia:

 1. Mä repesin äsken nauruun, kun näin tuon kuvan. :D

  Arvostaisin noita samoja juttuja asunnon ominaisuuksina. :) Mulla siivouspinta-ala tuplaantunee nykyisestä sitten, kun löydän asunnon. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kävi samalla tavalla - meillä Angry Birdsit on vielä kova juttu, joten niitä pyörii ...nooh... nurkissa ;-)

   Kyllä siivoamisen helppous on kärkisijalla missä tahansa asunnossa. Toisaalta mulle ihmiset sanoo, että pientä on hankalampi siivota kun on koko ajan tavarat tiellä. Voihan se olla niinkin?

   Poista
  2. Se on omankin kokemukseni mukaan niin, että pientä kotia on hankala siivota, kun koko ajan joutuu siirtelemään huonekaluja ja muita tavaroita. ;)

   Poista
  3. Täytyy siis vähentää radikaalisti tavaraa mikäli pääsemme muuttamaan. Otan viisaiden neuvosta vaarin ;-)

   Poista
 2. Auttamatta tuli mieleen Savonlinnan ajoilta lastentarvikeliike Rape! Ei aina kannattais nimeksi ottaa niitä omistajan nimien alkuja, ei.
  Tuo kirja täytyy varmaan saada käsiinsä kirjaston kautta :-D
  Pienempään asuntoon muuttaneena sanoisin, että vieläkään ei kaikelle tavaralle ole paikkaa ja pihinä en voi luopua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavara-asia on työn alla, tosin ensin se Maja pitäisi todeta hyväksi... Katsotaan miten käy, niin hamsterin luonteelle kuin muutenkin ;-)

   Mun on pakko kanssa heti napata tuo kirja katseluun jahka tulee. Rape on mullakin mielessä, yhden tuttavan isä, Raimo, ihmetteli jenkkilässä kun ihmiset tuijottivat. Sillä oli vaan paikallisen jalkapalloseuran paita jossa oli lempinimi (Rape) ja numero...

   Poista
 3. Onnea uuden Majan kanssa ota ihmeessä se parjattu asuntolaina, kyllä sinä siitä selviät. Kävineilen -S-:llä lukemassa ko. artikkelin mutta tuo sun angry birds sai kyllä rämäkän naurun aikaan!
  Ihan oikeesti: sen ymmärtää jos lukihäiriöinen meikäläinen kirjoittaa mitä sattuu mutta eikö noita kukaan valvo?

  Hyvää tiistaita sulle, onnea kämpän kanssa ja parantavia ajatuksia potilaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei laina hirvitä yhtään, asuminen nimittäin maksaa Suomessa aina, tavalla tai toisella. Ja minulla menee tällä hetkellä vuokraan sen verran kun tuossa menisi yhtiövastikkeeseen ja lainaan, joten tasoissa ollaan. Lisäksi auton voisin myydä ja vapautuisivat Vanhan Rouvan kulut kokonaan käyttöön - ja siinähän olisi sitä kuuluisaa puskuria jos korot nousevat. Katsotaan jahka päästään sinne vähän pidemmäksi aikaa oleskelemaan noiden toimenpiteiden jälkeen.

   Tuo AB-runkkaus on kyllä ehkä yksi parhaista ;-) Mukavaa tiistaita sinnekin!

   Poista
 4. kauhea se siivoaminen kun ei enää pystykaan siivoamaan sitten on hyvä kun on pieni tila siivotatavaa... minä åpesin ulkopuoleltä tänään kaks isoooooo ikkuna ... kauhea työ .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen paistoi aurinko ja kattelin ikkunoita sillä silmällä että pitäis pestä. En jaksanut, sä olet reipas!

   Toivon kovasti, että saadaan pienempi kämppä siivottavaksi

   Poista
 5. Täällä päästi joku niin räkäisen naurun, että nyt sitä räkää on Angry Birdsien takia tietsikan näytössä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks oo mahtava moka! Suorastaan sikamainen ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana