Sivut

perjantai 18. lokakuuta 2013

Kuka mitä häh?

Lähdin tiistaina kohti lähikaupunkia ystävä kyydissäni. Minulla oli aika vuositarkastukseen keuhkosairauksen erikoislääkärille ja silmälasitkin oli tarkoitus hakea. Auto oli pitänyt pari päivää kummaa ääntä mutta ajattelin uskaltautua silti reissuun. Kymmenkunta kilometriä ajeltuamme kysyin ystävältä, että haiseeko tämä rotisko sinustakin omituiselle. Haisi. Hupaisinta oli, että tämä tapahtui sadan metrin päässä huoltoasemasta ja autokorjaamosta. Pistin vilkun samantien päälle ja kaarsin sinne. Kaveri kurkkasi konepellin alle ja sanoi, että uskaltaisin kyllä ajaa omalle korjaajalleni mutta että kaupunkiin hän ei suosittelisi lähtemään. Päädyin jättämään Pösön parkkiin ja hyppäsimme bussiin, joka tuli kahden minuutin odottelun jälkeen. Jotenkin vaan nauratti, oli niin uskomattomia yhteensattumia. Palvelu oli jälleen kerran mahtavaa: luottokorjaajani kävikin auton hakemassa kun toimitin hänelle avaimet. Tuleepahan myös talvirenkaat vaihdettua samalla kertaa. Eilen nimittäin satoi lunta ja rankasti, meillä.

Keuhkolääkärinikin on mainio. Itsekin altistuneena hän osaa ottaa vakavasti oloni ja tuntemukseni. Nyt näiden töissä saamieni oireiden vuoksi tarkistettiin lääkitystä ja tihennettiin kontrolleja. Seuraava on jo puolen vuoden päästä, sen verran oli laskua spirometria-arvoissa havaittavissa. Vaikka miekkonen on varmasti jo päälle kuudenkymmenen hän lupasi olla jäämättä yhdeksään vuoteen eläkkeelle joten olen hyvissä käsissä vielä pitkään. Ja oikeasti niin hyvissä käsissä että meinasi päästä itku. Hän kysyi, että kauankos siitä olikaan kun lopetin tupakanpolton. Kerroin, että kahdeksan vuotta, ja edelleen näen unia joissa vakuuttelen itselleni ettei se yksi tupakka nyt niin paha juttu olisi. Lääkäri katsoi minua ja sanoi "Sovitaanko Marjaana niin, että jos milloinkaan aiot oikeasti sytyttää sitä savuketta, soitat ensin minulle. Mihin vuorokauden aikaan tahansa." Minulla on ollut jo vuosia suora linja hätätapauksia varten ja nyt selvisi, että se on privaattinumero. Uskomaton tyyppi!

Tähän loppuun vielä erityisesti Rantakasville tiedoksi, että ihana ystävä joulupukki on tänä vuonna aika lailla etuajassa. Ja keksinyt täsmälahjan, kuten kuvasta näkyy. Ne vanhat menevät varastoon, jos nuo uudet päättävät hävitä tai kärähtää heti kättelyssä.

P.S. Pitkään aikaan ei ole ollut mitään hauskoja hakusanoja. Nyt löytyi yksi: "kuka mitä häh" tissit


***

Oksa, alla Asko.

Mutta oksalla ei ollut oravaa joka aiheuttaa onanointia: klik.

8 kommenttia:

 1. Oikein hyvä joulupukki siellä päin, vielä Marimekkoa, jees! Kauniit. Niiden vanhojen virallinen paikka on ROSKIS;DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai, mä kun ajattelin säilöä ne mahdollista tarvetta varten ;-)
   Noissa lukee Finlayson mutta kangas on kyllä mustakin Marimekon pannulapuissa ja kintaissakin. Kyllä mä oon varmaan ollut tosi kiltti!?!

   Poista
 2. Sinulla se ranskatar tuotta päänvaivaa ja mietinkin että oletko suutuspäissäsi potkaissut sitä tai ollut muuten ilkeä? Autoilla kun on sielu ja ne muistavat kohtelunsa pitkään mutta en kyllä usko sua pahaksi ihmiseksi joten kait se on sitä huomion kaipuuta. Toivottavasti vika ei ole mikään perustavan laatuinen eikä tule kalliiksi.

  Ajele varovasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pyöräilen varovasti ;-)

   Olen mielestäni ollut ihan kiltti tuolle vanhalle rouvalle, mutta naiset nyt vaan on arvaamattomia. Kyllä se kuntoon tulee, mulla on vankka usko sekä autooni että korjaajaan!

   Poista
  2. Se on hyvä juttu sillä auto on välttämättömyys.

   Poista
  3. Se on totta, tällä hetkellä. Totta kai toivon, että jatkossa pääsisin autosta tyystin eroon. Mutta katsotaan ja toivotaan!

   Poista
 3. Meillä kyllä loppuu oravien ruokkiminen jos alkaa tuollainen käytös :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille ei onneksi näy minkään naapurin ikkuna... mutta kyl mäkin (oravien ruokkimisen) lopettaisin jos joku oraviinsekaantuja naapurissa runkkaisi!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana