Sivut

lauantai 7. syyskuuta 2013

Avaraa luontoa odotellessa

Teiltä, ihanat lukijani, tuli  mainio ratkaisu pms-päivien ongelmiin: palkallinen vapaapäivä naisille, niin koko yhteiskunta voisi paremmin. Naiset saisivat piiloutua vällyjen alle tai vaihtoehtoisesti metsän uumeniin potemaan ja kärsimään vitutuksesta ja mistä kukakin nyt kärsiikään. Muu maailma pyörisi tällä välin omillaan ilman häiriötekijöitä. Melkein tekisi mieli polkaista kansalaisaloite aiheesta, mutta melko huono on tämä taloudellinen tilanne tuollaisen ehdotteluun saati läpi menoon... Minä olen sitä mieltä, että pms-oireeni ovat kurjat mutta hallittavissa. Jos kysytte asiaa kuopuksen isältä, hän luultavasti väittäisi, että avioerommekin johtuu osittain niistä. Pariterapeuttimme taas sanoi, että "jumala loi naiselle pms-oireet, että hän ei enää vaikenisi seurakunnassa". Ja meidän dilemmaamme hän kommentoi, että "eikö ole hyvä, että Marjaana edes joskus puhuu siitä mikä painaa?" 

Nyt minua painaa oma oireiluni työpaikalla. Ensi viikolla on työterveyspalaveri ja asia ehkä liikahtaa johonkin suuntaan. Raskaalta tuntuu mennä sinne kertomaan, että ilmanvaihtokanavien puhdistus, niin kallis ja työläs kuin se urakka olikin, ei poistanut oireitani. Välillä ajattelen, että olisi helpompi vain luovuttaa - tosin en tiedä miten sekään tapahtuisi. Myös esikoinen on saanut tämän alkaneen syyslukukauden aikana entistä pahempia homeoireita koulussaan ja se tietysti ahdistaa ja huolettaa minua myös. Luvassa on varmasti ennätyksellisen paljon poissaoloja, ja uskokaa kun kerron, että jo viime vuonna niitä oli hurjasti. Koitin jo keväällä saada audienssia rehtorille ja nyt taas loppuviikosta ehdotin sekä terveydenhoitajalle, luokanohjaajalle että rehtorille palaveria asian tiimoilta. Nyt vain puuttuisi, että kuopus rupeaisi oireilemaan omassa koulussaan. Se ei onneksi ole todennäköistä ja kuopuksen isä on - luojan kiitos - luvannut jo etukäteen ottaa päävastuun, jos milloinkaan tähän samaan rumbaan ala-asteen puolella joudumme. 


Ei ihan näin kesäistä, mutta pariakymmentä näytti mittari
iltapäivällä. Ei se ihan tavanomaista syyskuulle ole!


Mutta onneksi eilinen ilta oli aivan mahtava kelien puolesta ja muutenkin viikonloppu ja vapaa piristää. Tosin kuopuksella on tänään koulupäivä ja yleisurheilukisat. Mutta sen jälkeen pääsemme vapaan viettoon, saunaan ja katsomaan sitä erityisellä jännityksellä tänä lauantaina odotettua Avaraa luontoa. Jakson nimi on Serengetin kirahviemo. Antakaa minun arvata: jossain vaiheessa kirahvi-iskä nousee emon selkään ja minua viedään taas lukuisilla kysymyksillä. Saatte kyllä sitten kuulla!

***

Minulta poistetaan seuraava viisaudenhammas 27. tätä kuuta. Olen pitkään ohimennen kummastellut ajanvarauslapussa komeilevaa lääkärini koko nimeä. Operaation suorittaa "Jokunen", Kari Erik. hammaslääkäri.  Eilen hoksasin, että Erik ei olekaan tyypin toinen nimi...

14 kommenttia:

 1. :D Sä oot hassu ! Vaikka kyllä mäkin ensin luin, että Erik olis ollu sen toinen nimi.

  Hyvä, kun muistutit noista 'kivahveista' ! Ne on mun tän kesän ehdottomasti lemppari-otuksia. Laitan nauhalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se ois ihan hyvin voinut olla Erik!

   Mä odotan vähän pelonsekaisella innostuksella niitä kivahveja. Aivan taatusti intoutuvat parittelemaan...

   Poista
  2. Tietty paritellaan ! Onhan lauantai-ilta. :D

   Piti muuten noista pms-oireista... Meillä on tasa-arvo toteutunut jo niin pitkälle, että TM kiukuttelee ne, mä muuten vain. Mä olen sen päätellyt niin, että TM haistaa mun kierron ja saa siitä sitten en itkupotkuraivarit kerran kuukaudessa. Eikä ole _mitään_ pahempaa kuin miehinen pms... *huok*

   Poista
  3. Tuon täytyy olla pitkän parisuhteen mukanaan tuomia erikoisuuksia, vähän samaa sarjaa kuin se, että mies lihoo raskausaikana!

   Mä pääsin jostain syystä varsin helpolla tän illan Avarasta luonnosta. Esikoinen oli niin täynnä virtaa ja puuhasi samalla muuta, eikä tartunut sellaisiin itsestäänselviin kohtiin ohjemassa. Ihanaa! Muuhun paritteluun mä en ota kantaa, liekö edes muistaisin miten se tapahtuisi...

   Poista
  4. Itkupotkuraivareista - niistä lasten - muh on pakko epäortodoksisesti todeta, että meillä ei ole ollut sellaisia poikien kanssa kuin yhteensä ehkä kolmet. (Ystävällä on tyttö, joka saa vähintään yhdet joka kerta kun näen hänet, joten jostain syystä olen päätynyt lopputulemaan, että me poikain äidit vaan pääsemme vähemmällä.)

   Aikuisten IPR:sta mä en tiedä mitään ;-)

   Poista
 2. Hehee :-D Taas kirvoitit naurut tuolla viimosella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;-) Minkäs sille voi, kun ei aina pää pelaa!

   Poista
 3. Minunkin hammaslääkärini toinen nimi on Erik. ;D Tarkistin laskusta. Tosin hän kirjoittaa sen kummallisesti muun nimen alle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en sentään luullut sitä lääket.lis -titteliä ohjeeksi että lääkettä lisää... Ehkä hammaslääketieteelliseen pääsee vaan ne, joiden toinen nimi on Erik?

   Poista
 4. Mää kun käyn vaan rauhoitettuna hammaslääkärillä niin miehen piti selvittää mulle toisen nimen arvoitus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua hirvittää taas ihan kamalasti mennä tuon Kari Erikin käsittelyyn ;-(

   Poista
 5. Nyt mä tajusin, että mikä Erik. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meni kaksi ja puoli kuukautta tajuta ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana