Sivut


maanantai 5. elokuuta 2013

Ihana viikonloppu!

Aivan mahtava syntymäpäiväviikonloppu takana. Rauhallista oloa ja eloa, omaa aikaa. Mukavasti rahaa kirpputorilta ja ihan täydellinen mökkireissu. Rentoa oleilua auringossa, veteen tuijottelua, todella herkullista ruokaa, hyvää juomaa ja seuraa. Sellaista, kun mökillä kuuluukin olla. Sää totisesti suosi ja kreikkalainen iltamme oli menestys. Sen kruunasi suomalaiskansallinen sauna. Ilta-auringossa, pitkään ja hartaasti lukuisine vilvoitteluineen. Sen päälle vielä punaviiniä mökin terassilla auringonlaskua ihaillen. Hyvät unet ja aamiainen samoilla kallioilla. Rauhallinen lukuhetki ilkosillaan aamuauringossa. Kyllä nyt jaksaa taas kaksi päivää töissä - sittenhän minulla alkaa viimeinen kesälomapätkä ennen koulun alkua 12.8. Ja silloin aloitankin lyhennetyn työviikon. Uuden edessä olemme kuopuksen kanssa molemmat.





Mökiltä palattua oli rentoa kotonakin. Kastellin kukkasia ja ihastelin puutarhassa muutenkin. Auringonkukka oli avautunut ja ojentautui ihanasti kohti aurinkoa. Sunnuntaikin oli todella lämmin. Luin Kiltin tytön loppuun ja kyllä, se kannattaa kahlata. Sitten ajelin vielä kurkkimaan kantarellipaikkani ja sekin kannatti. En ole koskaan saanut niin paljon sieniä. Kaksi muovikulhoani eivät meinanneet alkuunkaan riittää, vaan sain kotimatkan päätteeksi keräillä sieniä auton takapenkiltä ja kassistakin. Tein sitten niistä yhden sienileivän ja kaksi piirakkaa. Toisen piirakan vein ystävälle kiitokseksi ihanasta mökkielämyksestä. Aloitin heti uuden kirjankin, Grégoire Delacourtin Onnen koukkuja, ja se taasen tempaisi heti mukaansa. Hotkaisin yhdeltä istumalta ja jään pureskelemaan. Suosittelen lämpimästi sitäkin! 




Illalla hain vielä esikoisen junalta, hänen Hesan reissunsa oli ollut mainio myös. Tänään ajelemme lähikaupunkiin ostamaan kouluvaatteita, jätän esikoisen äitini luo yöksi, minä tapaan ystävääni ja saan sitten vielä rauhallisen illan yksinään kotona. Kuopus tulee huomenna. Elämä, oi elämä, se vaan on ihanaa!

12 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä viikonloppusi :) Sienisaalista kadehdin , kantarellit on niin hyviä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kantarellit on parhaita, ja minäkin olin äimistynyt tämänkertaisesta saaliista. Yleensä tämä sienipaikkani antaa piirakallisen tai lämpimän leivän verran kerralla. Mutta en valita ;-)

      Viikonloppu oli ihana ja virkistävä!

      Poista
  2. Mukavan kuuloinen viikonloppu sinulla! Hieno sienisaalia, oi;)
    Mies kävi meilläkin eilen sienessä ja kanttarelleja oli paljon. Oli ehtinyt ne jo laittaakin, kun tulimme ystävättäreni kanssa taidekierrokselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin oli nyt ennätyksellisen paljon, ja lisää tulee. Täytyy taas käydä jonkun ajan päästä hakemassa. PIan päästään suppilovahveroiden keruuseen ;-)

      Poista
    2. Suppilovahveroita on vielä entisiä kuivattujakin vaikka ja kuinka. Mutta niitä tuoreita on aina ilo löytää;)

      Poista
    3. Meillä on sellainen suppispaikka, että saa ämpärikaupalla kantaa, jos vaan keksii niistä jotain. Mä olen vähän huono kaikkien muitten sienien paitsi kantarellien kans. Pojat ei koske niihinkään.

      Poista
  3. On sinulla ollut ihana viikonloppu! Myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut! Kaikessa uudessa on aina mukavaa jännitystä, joten syksystänne tulee varmasti kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos, synttärit oli kyllä ihanat. Jäinkin ihan pohdiskelemaan tuota muutosta ja sen muka.an tuomia juttuja. Niistä saat lukea lisää huomenna!

      Poista
  4. Tuli ihan vielä lomatunnelma tätä lukiessa. Kanttarellipaikasta olen kade. Minä en ole onnistunut löytämään kanttarelleja lähimaastoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin vuosia kolusin paria hassua huonoa paikkaa kunnes löysin tämän. Useampana vuonna ja mont kertaa olen sitten hakemut piirakka- tai lämminleipä -tarpeet. On niin namia, että ;-)

      Mulla on vielä tosiaan kolme (tai viisi, jos viikonloppu lasketaan mukaan) lomapäivää jäljellä. Aika kiva!

      Poista
  5. Synttärionnittelut rakas ystävä , sydämmeliset onnittelut ja hali hali ...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana