Sivut

lauantai 27. heinäkuuta 2013

Kippis ja kulaus

En tiedä teistä, mutta minulle maistuu kesällä kuohuviini. Parés Baltà, josta löysin mukavan kirjoituksenkin vasta, on jo vanha vähän kulunutkin tuttu, joten etsiskelin tänä kesänä uusia tuulia ja makuja. Luomuna kuohuvaa ei niin hirvittävästi ole tarjolla, mutta jokunen onneksi kuitenkin, että voi tarpeen tullen vaihdella. Divici on tämän kesän uutuus joka maistui oikein mukavasti, samoin minulle uusi mutta kuulemma jo vanha Cafe de Paris. Näitä vaan ei ihan joka paikasta saa. Luomusampanja Fleury Fleur kelpaisi useamminkin mutta hinta on kyllä aika ylitsepääsemätön este. Olenkohan kerran tätä jossain juhlatilanteessa juonut?
Minä lasken kuohuviiniksi myös Thandin Reilun kaupan kuplivan roseen. Tavallinen rosee on minun makuuni usein liian tunkkainen, paitsi sen caesarsalaatin kanssa se yksi ja ainoa oikea zinfandel rose. Tämän kesän ehdoton suosikki on ollut sopivan kepeä uutuus joka pirskahtelee mukavasti: La Jara Organic Rose Frizzante. Valkoviineistä minulle kelpaa kesällä myöskin vähän pirskahteleva italialainen Il Sole, mutta kestosuosikkini on varsin kevyt saksalainen riesling Happy Grape. En silti yhtään pane pahakseni, että illat pimenevät ja kynttilöitäkin voi jo polttaa. Kohta nimittäin alkaa taas punaviinikausi. Ihanaa!

Nyt täytyy ehkä sanoa Kippis! Loman loppumisen kunniaksi. Vaikka onhan minulla vielä yksi pieni lomapätkä keskiviikosta sunnuntaihin juuri ennen kun koulut meillä alkavat. Kuopus lähtee taas isälleen ylihuomenna ja palaa puolentoista viikon päästä tiistaina loppulomaksi kotiin. Minä teen sen ajan töitä, mutta ehdin kyllä juhlia ensi viikonvaihteessa syntymäpäiviänikin. Esikoinenkin lähtee Helsinkiin kummitätinsä luo ja veljeäni moikkaamaan, joten me varmaan suunnistamme ystävän kanssa mökille saunomaan, syömään hyvin ja nautiskelemaan. Että kippis vaan sitten uudelleen!

***

Repesin eilen ihan täysin. Hakukone pistää parastaan, blogiini on tultu haulla aikuinen ja siivoamattomuus. Joo, kyllä, se on mahdollista. Täällä Majassa.

12 kommenttia:

 1. Mulla on kuohuviinipullollinen, jonka sain muistaakseni valmistujaislahjaksi vuosia sitten - toivottavasti se tulisi joskus avattua ja nautittua. ;)

  Mukavia synttärijuhlia ensi viikolle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, vuosia tulee taas lisää ;-) Me ehkä hörpätään vähän kuohuviiniä silloin...

   Poista
 2. Pitääkin tarkistaa onko tuo sama hakija käynyt minun blogissani;D
  Siivoaminen ja ikkunoiden pesu ei kulje;(

  Kuohuviinit kuulostavat hyviltä, vaan kun en enää alkoholia käytä, niin ei oikeastaan tee mielikään. No, joskus 50v-synttäreillä tms olen sullisen maisteellut. Ei se enää maistu, kun on vuosia ollut ilman, harjoittelu pitäisi aloitta alusta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin välillä mietin, että pitäisikö lopettaa kokonaan, mutta toistaiseksi ainakin vielä maistuu. Minulla olisi hyvät geenit alkoholisoitua, joten täytyy aina välillä mietiskellä näitä asioita.

   Mä muuten sutaisin ikkunat tuoss keväällä kerran hermostuksissani yhden Suomen ottelun erätauolla...

   Poista
  2. Apua, olet pessyt ikkunat tänä vuonna! Siivousintoilija;DD

   Poista
  3. Se siivottumuus-hakijakin varmaan pettyy?

   Mutta puolustuksekseni sanon, että vain kaksi kaikista viidestä pesin ja nekin hätäisesti vartin erätauon aikana ;-)

   Poista
 3. Nyt onniin paha aihe etten osaa sanoa mitään koska viineistä en tiedä yhtikäs mitään. Häpeäkseni tunnustan juoneeni makuaistini siihen kuntoon, että kaikki viinit maistuvat samalta eivätkä täten säväytä. Enkä voi edes aloittaa opettelua koska juomiseni lähtisi lapasesta joten olen tällä saralla ikuisesti sivistymätön.

  Joka tapauksessa, nautihan lomasi viimeisistä hetkistä täysin siemauksin ja oikein hyvää viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, täällä ainakin nautitaan lämmöstä ja auringosta.

   Kirjoitinkin tuossa Rantakasville, että mullakin on aika hyvät addiktiiviset geenit, joten tämän aiheen kanssa pitää kyllä olla aika lailla varppeillaan. Sulle nostan hattua ja korkealle! Ja toivotan lokoisaa oloa viikonlopuksi sinne myös!

   Poista
 4. Äiti iloitsee siitä, että esikoinen edelleen haluaa tulla luokseni kahden viikon välein.
  Joskus iskee pelko, ettei enää tahdo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi teinillä joskus olla edessä, mutta kaikkien onneksi näin ei vielä ole. Se onnellisena joka kerta lähtee! Toivotaan, että näin jatkuu mahdollisimman pitkään ;-)

   Poista
 5. Itse juon harvoin kuohuvia. Ne ovat minulle selkeästi se juhlan aloitusjuoma. Ja minulla menee kesäkin punaviinillä, koska valkkari närästää. Paitsi että tänä vuonna on ollut täysin selvä kesä. Ei edes yhtä saunaolutta koko kesänä, sillä lupasin tämän nuorimmalle kun aloitimme ajo-opetuksen 31.5.. Nyt on sellainen olo, että saunaolutta tekee mökille mieli, mutta viitsineekö tuota edes aloittaa, kun on kaksi kuukautta ollut ihan ilman....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulle nostan kyllä hattua! Mulle kesäaika on sellainen, että juomia menee loman ja lämmön takia enemmän. Tuntuu, että täytyy tehdä ryhtiliike aika pian...

   Minä juon viikolla saunaoluena Nikolain alkoholitonta olutta, menee ainakin mulle kuin väärä raha. Ja mun makuun on nimenomaan se tumma versio. Suosittelen! Koska sauna ja olut nyt vaan kuuluu yhteen, ja mökillä varsinkin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana