Sivut

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kesä ja kulttuuri

Lähdimme eilen aamupäivällä kuopuksen kanssa ajelemaan naapurikuntaan, kun siellä oli omat kulttuuriviikot ja toripäivä niiden päätteeksi. Esikoisella oli kaveri yökylässä ja he vielä nukkuivat autuaina kun lähdimme. Aivan oivallinen reissu siitä tuli! Joimme torikahvit ja kuopus nautiskeli muurinpohjaletun, katselimme kojuja ja jotain pientä aina tarttuu mukaankin. Mutta kantarelleja emme ostaneet, koska tarkoitus oli ajaa oman sienipaikan kautta takaisin. Ja hyvä niin, hinta todellakin oli 10€/litra, ja sen verran suunnilleen keräsin kolmessa minuutissa. Torilla kuuntelimme myös musiikkia ja ihailimme paikallisten lasten taidepajan tuotoksia. Lopuksi vielä suuntasimme Kirsi Neuvosen näyttelyyn. Hän on jotenkin kolahtanut minulle tänä kesänä.
Ensin ystävä toi toisesta näyttelystä minulle pari korttia tuliaisiksi (nuo pystysuuntaiset). Kehystin ne ja viime viikonlopun kuopuksenhakureissulta minä nappasin yhden lisää. "Mikään ei ole arvokkaampaa kuin tämä päivä" siinä todetaan Goethen suulla. Nyt ne kaikki kolme komeilevat olohuoneessamme. Sen aikaa kun minä ihailin grafiikkaa - ja sitä, että vanhassa hirsitalossa en saanut lainkaan oireita - kuopus heitteli tikkaa järven rannalla. Paluumatkalla hän tarkkaili herkeämättä pilviä ja bongasi milloin mitäkin. Paitsi sieniä, myös mustikoita maistelimme, metsämansikoita ja vadelmiakin jokusen. Upeat maisemat, ihanaa seutua, suloinen reissu. Olen taas niin täynnä tätä kotiseuturakkautta ja onnea siitä, että elämä on pientä, suloista ja omannäköistä. Juuri tällaista sen pitää ollakin.
Palattuamme teinitkin heräsivät. He olivat tehneet edellispäivänä pellilliset pizzaa mieheen, joten ruokahuolto oli kunnossa vielä eilenkin. Me puolestamme kävimme kuopuksen kanssa paikallisessa pizzeriassa syömässä yhden pizzan puoliksi. Illalla sitten oli aika maistella herkullista kantarellipiirakkaa ystävän kanssa. Pötkähdimme vielä kuopuksen kanssa harvinaiseen siskonpetiin yöksi. Se se vasta suloista onkin.
Täydellinen päivä!

12 kommenttia:

 1. Kuulostaa todella mukavalta päivältä;)
  Onpa kanttarelleilla hintaa, huh!

  VastaaPoista
 2. Tere rakkaani!

  Nuo reissut ovat usein sangen antoisia ja niistä tuli mieleeni että tässä kerran ystäväni valitteli tekemisen puutetta, joten kuukkeloin hänelle kesän tapahtumat nimenomaan kyläyhdistysten ja vastaavien timoilta, mukana ei ollut mitään isoa happeningiä ja lukumäärä yllätti minut: yli 4000 pienten kylien omaa tapahtumaa eli kyllä tekemistä löytyy jos on mahdollisuus ja viitsii liikkua. Toki tuo määrä kattoi koko Suomen mutta turha sanoa ettei tekemistä löydy, sillä suosin tuota kotimaan matkailua senkin takia että suomalaiset ovat jenkkien tapaan niin nurkkakuntaista porukkaa ettei muiden, vähän pidemmällä olevien mestojen tarjonnasta tiedetä mitään ja se on huono juttu - monta hienoa tapahtumaa/tilaisuutta jää kokematta.

  En muuten voinut olla huomaamatta tuota hirsitaloa koskevaa huomautustasi ja jälleen kehotan sua muuttamaan tänne korpeen, täällä on rakenteellisesti terveitä hirsitaloja (isoilla tonteilla) sekä niitä vallattomia, vapaita ukkoja ;D

  Hyvää sunnuntaita teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vallattomat ja vapaat ukot sekä homeettomat hirsitalot kuulostavat houkuttelevilta. Toisessa vaakakupissa vaan on paljon myös: ihannetyöpaikka ja poikien elämä ;-)

   Minä istahdin alas ennen lomaani ja haravoin lähiseudun tapahtumat kahden viikon ajalta. Nyt ne on kalenterissa ja mennään jos mieli tekee ja sää houkuttaa - tai sitten jäädään kotiin, ei mitään paineita. Tää on parasta lomanviettoa!

   Suloista sunnuntaita sinnekin

   Poista
 3. Kirsi Neuvonen on vuosia ollut mun korttikasassa hyvin edustettuna ;-D Ihastus alkoi Retretissä joskus vuosituhannen vaihteessa; siellä oli aina se grafiikkahuone täynnä katseltavaa, raha ei koskaan riittänyt teoksiin, joten korttipinoa kasvattelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, sulla on hyvä maku! Munkaan rahat ei riitä vedoksiin joten näillä mennään. Mulla on muuten korujen vieressä seinällä myös yksi sulta jonkun tilauksen mukana tullut kortti, se on Elina Luukasen ;-)

   Poista
 4. Kyllä se on hyvä päivä, kun olet saanut Partaäijän täytteeksi noin mahtavan saaliin :) Säästö lämmittää mun tarjoushaukan sieluani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Partaäijäpiiras oli oi niin makoisa, ja sitä on vieläkin jääkaapissa. Nam!

   Säästö lämmitti munkin sieluani, siksi piti oikein ottaa salaa paparazzina kuva tuosta hintakyltistä ;-)

   Poista
 5. Onnea täydellisen päivän johdosta rakas Marjaana , niin täytyikin olla . Joka pieni asia tekee hyvää mielelle ja sielullemme . Hyvää kun osat nauttia ... Paljon paljon vielä pienia iloisia asioita ... kun viellä on kesä jäljellä ...heippaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen samaa mieltä, kesää on vaikka kuinka paljon vielä jäljellä. Yleensä se elokuun loppu kun koulut on jo alkaneet, on oikein mahtavan lämmin. Niin, että käy sääliksi koululaisia.

   Pienistä asioista kun osaa nauttia, on elämä aika mukavaa! Oikein upeaa alkavaa viikkoa sinulle, Nata!

   Poista
 6. Voi miten mukava päivä teillä onkaan ollut.
  Me kävimme mökin lähellä myös sienipaikat tarkastamassa, kun kaksi kertaa onnistuttiin sieniä poimimaan ihan mukavasti, mutta nyt siellä oli käynyt metsuri. Maa peittyi oksiin ja runkoihin ja kaikki sienipaikat olivat siellä alla. Siinä meidän tämän syksyn sienet....kurjaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pahus, lähetän metsurille pahoja ajatuksia ;-)

   Joskus tosin käy, että sitten seuraavina vuosina sienet siitä ihan villiintyvät, mutta nyt ja tässä se ei tietystikään lohduta.

   Ja kyllä, päivä oli ihana! Saa nähdä mitä me tänään kahdestaan keksitään...

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana