Sivut

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Naitu neiti vai uusioneiti?

Kuulkaapas ystävät, minä olen nyt virallisesti eronnut nainen. Eropäätös tuli eilen postissa, ja mietin, pitäisikö sen kunniaksi poksauttaa vai mietiskellä menneitä ja syntyjä syviä ihan selvin päin. Valitsin ensimmäisen. Lasillisen jälkeen minua rupesi askarruttamaan uusi identiteettini. Mikä minä nyt sitten olen?

Olenko
*naitu neiti (kerran avioliitossa ja sitten taas neiti?) vai

*uusioneiti (tämän termin löysin jostain keskustelupalstalta ja se kutkuttaa keinotekoisuudestaan huolimatta. Tulee jotenkin mieleen kierrätys :- ) vaiko edelleen

*rouva - kuulemma jos rouva-statuksen onnistuu saamaan, siitä ei tarvitse erottuaankaan luopua. Hassua!Niin, ja sitten nämä eronneet ja karanneet ja sinkut siihen päälle - on tämä vaikeaa. Luulen, että valitsen naidun neidin ja uusioneidin väliltä, ne kuulostavat niin hauskoilta. Tai jos olisinkin kierrätysneiti? Joka tapauksessa saan itse päättää, sanoo tapakouluttaja.

***

Ystävä toi lääkettä: viinimarjoja ja luomuportviiniä. Kun syksy saapuu, on pakko saada kynttilöiden seuraksi myös tujaus portviiniä. Ne vaan niin kuuluu yhteen. Vaihdoin siivouspäivänä myös kesäverhot pois. Pakko kai se on myöntää - kesä on lopuillaan.

Ihan lääkkeeksi

***


- Millanen on vieno ääni?
No se on tällainen pieni ja hento ja vieno...
- Onko sulla vieno ääni, äiti?
- No ei, mulla on räväkkä ja reipas ääni.
(Huusin esikoista omasta huoneestaan syömään heti perään) SYÖMÄÄN!
- Sä todistit sen!

4 kommenttia:

 1. Uusioneiti kuulostaa hauskalta! =) Voiko onnitella eropäätöksen johdosta? Onnittelen uuden elämän virallisen alkamisen johdosta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ja saa onnitella. Minusta tuntuu, että nyt se elämä vasta alkaa!
   Uusioneitinä, ehkäpä?!? Se on minunkin suosikkini.

   Poista
 2. Muistan, että kun eropäätös tuli, siitä seurasi jopa fyysinen vapautumisen tunne, hiljainen tyytyväisyys omasta rohkeudesta. Siis onnittelut, Marjaana!
  Se vaan on karua, että aina ja edelleen kaikissa virallisissa papereissa on ruksi ruudussa 'eronnut'; en ole ikinä kokenut sellaista identiteetikseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä minä juuri pohdinnoillani hain, Mags! Samalla aaltopituudella ollaan. Ja kiitos, minusta on ihanaa olla vapaa nainen.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana