Sivut


sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kynttiläkausi avattu

Kyllä se on nyt niin, että kynttiläkausi on toden teolla alkanut. Illalla on pakko sytyttää keittiön pöydälle kynttilät ja sinne sun tänne muuallekin. Sitten on kiva käpertyä sohvannurkkaan torkkupeiton alle lueskelemaan tai vaan mietiskelemään. Viikonloppu tosin on mennyt muissa merkeissä, perjantaina siis sain pikkuveljeni kylään.


Vaihdoimme kuulumisia, herkuttelimme, maistelimme viiniä. Leppoisaa! On se muuten ihan mahtavaa, että on kotikokki omasta takaa. Tai leipuri. Keskiviikkona esikoinen leipoi perheellemme mustikkapiirakan ja keksejä ja perjantaina olin pyytänyt häntä pyöräyttämään suolaisen piirakkapohjan sillä aikaa kun olin homeopaatilla. Saimme sitten nopeasti ruoan, kun saavuimme veljeni kanssa.

Suosin näitä nopeita ja helppoja piiraita - tällä kertaa tein tomaatti-mozzarellapiirakan. Taikinapohja "voidellaan" ensin pestolla, päälle levitetään viipaloidut tomaatit ja mozzarella. Halutessa vähän oliiveja ja juustoraastetta, ripaus mustappippuria ja uuniin. Salaatin ennättää pyöräyttää vierelle sillä aikaa kun piirakka kypsyy. Helppoa, hyvää ja herkullista. Esikoinen teki jälkkäriksi vielä Tiramisun ja se vaan aina on yhtä mahtavaa.



Kokki vietiin lauantaina äitimme luo yökyläilemaan ja juotuamme siellä päiväkahvit palasimme rauhalliseen kotiin. Veli oli ensimmäistä kertaa minun kyydissäni autossa ja vähän vaisulta tuo näytti aluksi mutta ihan hengissä selvisi kuitenkin. Sama leppoisa oleilu jatkui myös lauantaina.

***

Niin, ja minä selvisin hengissä Frederikin keikasta. Kun pikkuveli halusi...

4 kommenttia:

  1. Siinä siis kävi vähän niinkuin uumoilit, tuskin maltan odottaa kuulumisia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinhän siinä kävi... todellakin. Huomenna nähdään ja kuullaan!

      Poista
  2. Siis mitä! Oletko ollut koko kansan sankari Frederikin keikalla! Sen Titanic- ja Tsingis kaani -Frederikin? Veikkaisin, että eturivissä heittelit sille muistoksi pehmoleluja ynnä muuta!

    Ihanan idylliseltä kuulostaa tuo teidän aika pikkuveljen kanssa. Omistaapa itsekin sellainen. Vaan kun ei ole :( .

    Kiva, että lääkityskin on kondiksessa, varmaan tuntuu olemisessakin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule ihan just sen! Paikallislehdessä niin vetävästi mainostettiin jotta Junttidiscon oma Tsingis Khan, Frederik.

      Mä pikkasen mietin tuota alushousuasiaa, mutta kun, jos tissiliiveistä muistat, arvostan mukavuutta ja käytettävyyttä näyttävyyden kustannuksella. Ovat nimittäin aikas isot ja mahtavat, niihin olisi bändikin poikineen saanut päänsä piiloon. Niin en sitten kehdannut...

      Lääkitys on kondiksessa nyt, kyllä, ja olo on ihan hirveän paljon parempi kuin reilut kaksi vuotta sitten, kun aloin lääkäreillä rampata. Aika ihanaa!

      Niin, ja suku on pahin, ja paras!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana