Sivut

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Punainen lanka

Palaan punaiseen tasaisin väliajoin. Jos on mieli vähänkään maassa, punainen piristää takuuvarmasti. Viimeisin hankintani - tosin jo ajalta ennen eroa, kun oli vähän reippaammin rahaa käytettävissä - on Riimingan ihana joulunpunainen pellavainen Peppi tunikamekko. Tämä jos mikä oli hyvä ostos, alennusmyynnissä ja liki ikuinen, jollen nyt tästä joskus ihan kamalasti paisu.


Tasku.

Anne Hietanen sanoo punaisesta, että se "on aktiivienergiaa, joka saa toimimaan tässä ja nyt. Punainen antaa fyysistä voimaa ponnisteluihin. Se rohkaisee ujoa, piristää väsynyttä ja lämmittää palelevaa...Punainen antaa voimansa käyttöön myös silloin, kun aloitetaan jotakin." Ei ihme, että minulle on iskenyt taas punainen kausi. Kirja, josta näitä väriasioita lueskelen, on siis Valonvoimaa. Kivi- ja väriterapiaopas.

Tuo kivipuoli on minulle tuntemattomampi, mutta kiehtova. Eroa harkitessani - ja itse asiassa edelleen - huomasin hematiitin vetävän puoleensa. Se kuulemma "vetää jalat maahan" ja "auttaa selviytymään masennuksesta ja melankoliasta". "Hematiitti on avuksi silloinkin, kun haluat penkoa jotain perusteellisesti." Minulla on ollut yli neljä kuukautta yötä päivää hematiittisormus varpaassa (!) ja sormessa toinen aika ajoin. Hematiittihan ei itsessään (yleensä) ole punainen, mutta kun sitä hioo, kivijauho värjää veden voimakkaan verenpunaiseksi. Tästä syystä sitä kutsutaan myös verikiveksi.


Erilaiset enkelit -lasipajan Jaanan tekemä ihana koru

Tuo punainen koru taas hyppäsi netin ihmemaasta eteeni ja oli pakko tilata se ja sammakko sen kaveriksi. Minulla on perverssi (?) viehtymys sammakoihin -  tästä voin joskus toiste avautua lisää...

Paljon punaista viikonloppuunne!

2 kommenttia:

 1. Ehheh, ensiksi, punainen on mulle myös sellainen kausijuttu, joka välillä pongahtaa esiin; vaatteissa en niinkään enää sitä käytä kuten nuoruudessa... mut huivi, kengät, laukku; korukivistä karneoli ja koralli.

  Toiseksi se ehheh, mulla on entisellä asuinpaikalla kamu, jolla oli/on sammakoita joka lähtöön, wc-kalusteista lähtien... Korunkin tein joskus sammakkoriipuksella ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mags, tämä on kyllä oikeasti hauskaa ja hupaisaa. Näitä tulee puolin ja toisin!

   Sammakoista taidankin jatkaa piakkoin, eilenkin yksi hyppäsi Kodin Anttilasta yöpöydälleni. (Kaulassa oli muuten Ur-korusi, jossa karneoliruusu ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana