Sivut

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Viikonlopun tunnelmia

Viikonloppu sujuu tutuissa leppoisissa merkeissä. Ainoastaan perjantaina oli vähän kireämpää, kun kävin Oikeusaputoimistossa saamassa konsultaatioapua elatustukiasiassa ja nappasin kuopuksen samalla isältään. Kun selvisin kotiin oli aivan pakottava tarve soittaa ystävä seuraksi iltapäiväskumpalle. Se on joskus ihan parasta!

Kuva Alkon sivulta

Kuopus on onneksi reipas ja suht kivutonkin kipsinsä kanssa. Yöksi annan särkylääkettä ja nukkuu sitten nätisti heräilemättä kuten muulloinkin. Lauantain sauna kipsin ja sen päälle teipatun muovipussin kanssa meni sekin ihan mukavasti. Leppoisasti menivät myös hampurilais- ja ranskalaisretki paikkakunnan pubiin (kyllä, meillä syödään muutakin kuin luomua, kun äitiä laiskottaa) ja 112-päivän vierailu paloasemalle. Pieni poika oli kyllä tosi innoissaan, kun päästiin privaattiajelulle paloautolla. Ja täytyy sanoa, että salskeissa palomiehissä äidinkin silmä lepäsi ;-)Esikoisella oli lauantaina kaveri yökylässä ja toivoivat saavansa riekkua rauhassa. Keksivät tehdä minulle petin kuopuksen puoliparven alle, vähän kauemmaksi esikoisen huoneesta. Kuopus oli riemuissaan kerrosnukkumisesta. Menin hänen nukkuma-aikaansa lukemaan väliaikaissänkyyni ja ajattelin nousta sitten vielä kuopuksen nukahdettua kutomaan vähän lehvähuivia, mutta toisin kävi. Nukahdin itsekin tosi aikaisin ja aamulla kuopus laski liukumäkeä luokseni.

Tänään saan pari tuntia omaa aikaa kun kuopuksen on määrä mennä kaverin luo kyläilemään. Minulla ja yhdellä ystävälläni oli aiemmin aina tapana käydä joka sunnuntaina Esso-kahveilla. Nykyään pääsemme paljon harvemmin, mutta tänään taas. Hupaisaa Esso-kahveissamme on paitsi se, ettei Essoja ole ollut enää aikoihin, myös se, että omistan espressokoneen ja kotona saa huomattavasti parempaa kahvia kuin huoltoasemalla ikinä. Mutta traditiot kunniaan.

***

Loppukevennys tulee kätevästi Avarasta luonnosta, jossa tutkailtiin napa-alueita.
Kuopus riemastui ja veti paitaa ylöspäin: "siellä voi aina näyttää napaa".
Mietti sitten hetken ja jatkoi: "paitsi tarhassa ei voi".
Heureka: "Tarha ei siis oo napa-aluetta!"2 kommenttia:

 1. Tätä lukiessa nousi NIIN PALJON ihania muistoja mieleen... kaikesta :-D Kiitos!

  -Tosin muistin myös oman elatustuki-taistelun ja se ei oo kiva muisto... Vaan onneksi jo muisto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mags, ihana kommentti! Ja hyvä, jos nousi nimenomaan hyviä muistoja. Minä luulen, että olemme jo voiton puolella tässä väännössä ja onneksi minua on siunattu suht positiivisella mielenlaadulla.

   Myös tämä blogi toimii oivana mielialan nostattajana, eikä vähiten mukavien kommenttien vuoksi!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana