Sivut

perjantai 24. helmikuuta 2012

Suu säkkiä myöten

Minun pitäisi elää suu säkkiä myöten, mutta joskus on vaan pakko sortua. Kun kauan hakusassa olleet eteisen matot löytyvät hintaan 9.90 kappale, ei voi muuta kun ostaa. Kolme. Saa nähdä pystynkö elelemään noiden kanssa, muuttivat meille keskiviikon kaupunkireissulta kaupasta jossa haisee home. Tuuletin. Pakastin. Pidin saunassa ja nyt toiveikkaana tälläsin lattialle.

Yksi tällainen (jossa näkyy näemmä pääni varjo)


ja kaksi tällaista (ja kyynärpää...).

Lisäksi kynttilät nyt jostain syystä vaan aina hakeutuvat luokseni. Siis melkeinpä väkisin hyppäävät kassiini. Niinkuin nyt nämä kasvissteariinikynttilät ekokaupasta. Kalevantulen soijakynttilä on minulle jo vanha juttu, mutta nämä olivat täysin uusi tuttavuus. Ne on tuoteselosteen mukaan valmistettu palmuhedelmien vahasta joka on ekologinen ja eettinen vaihtoehto parafiinille (raakaöljyteollisuuden tuote) ja steariinille (eläinperäinen tuote). Tämäkään ei kuitenkaan ole ihan mustavalkoinen homma. Palmuöljyn viljelyn nimittäin sanotaan tuhoavan sademetsiä ja paikallisten eläinten ja kasvien elinympäristöä. Suo siellä vetelä täällä. Ole tässä nyt sitten tiedostava...

Hmm, katsotaan kuitenkin, kuinka palavat. Yhdeksän tunnin paloaikaa luvattiin ja hintakin oli tippunut puoleen. Onko kynttiläsesonki muka loppumassa?

Kynttilöiden ekologisuudesta Wikipediassa


Värimaailma on molemmissa, matoissa ja kynttilöissä, täsmälleen kuin minulle tehty.

Tänään alkaa siis loma. Ja eilen oli suojasää, räystäistä tippui ihan oikeita pisaroita ja linnut lauloivat villisti. Kevät, oi kevät!

3 kommenttia:

 1. Kynttiläsesonki on aina, vain sydänkesän voi olla ilman ;-) Kiinnostaa kovasti kuulla sitten kokemuksia noista kynttilöistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasaisesti ainakin lähti palamaan ja struktuuri oli sen verran kova, että uskon palavan pitkään.

   Ostin muuten Kauppakadun ekokaupasta, muistelenkohan nyt oikein asuinpaikkasi ;-) (Niitä jäi vielä)

   Poista
  2. Kiitos vinkistä ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana