Sivut

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Altistuneen arkea

Kirjoitin aiemmin homealtistuksestani yleisellä tasolla. Nyt ajattelin valottaa vähän niitä pieniä ja ei niin pieniä arkisia asioita, joihin altistus vaikuttaa.

Ole hyvä -sarjaa saa ekokaupoista
Olen joutunut vaihtamaan kaikki pyykinpesuaineet ja hiustenhoito- sekä kosmetiikkatuotteet hajuttomiin ja allergiatestattuihin. Lisäksi pesen kaiken pyykin 60 asteessa ja käytän huuhteluaineena etikkaa. Se kuulemma auttaa homeeseen. Toistaiseksi en vielä ole saanut yhtään vaatetta pilalle, mutta aika tarkka saa nykyään olla vaatteiden laadun kanssa.

Nuo yllä olevat eivät ole olleet suurikaan ongelma, mutta hajuvedet, joita rakastan, ovat muodostumassa sellaiseksi. Toistaiseksi siedän joitain tuoksuja, ja toivon todella, että näin olisi jatkossakin. Tuo kuvan hajuvesi on yksi niistä, joita siedän.


Tous H2O linkin alta löytyy kehuja ekologisuudesta


Joitain uudelleenjärjestelyjä on kotona jouduttu tekemään: kaikki ulkovaatteet - oman perheen sekä vieraiden - piilotetaan kaappiin ja kengät pääsevät kenkäkaappiin. Jollen pese käyttövaatteitani heti, laitan ne ilmatiiviiseen laatikkoon ja kaivan ne sieltä taas lähtiessäni ulos. Kotona olen aina kotivaatteissa.

Biojäte on - tottakai - kannellisessa tiiviissä ämpärissä ja koitetaan muistaa tyhjentää sitä usein, ettei muodostuisi hometta. Leipäkaappiakin vahdin sillä silmällä. Viherkasveista olen joutunut luopumaan mullassa pesivän homeen vuoksi jo aikaa sitten. Yksi vedessä kasvava onnenbambu meillä on!Kyläily homekodeissa on täytynyt jättää kokonaan ja joskus on vaikeaa vain jutella ihmisten kanssa, jotka tulevat sellaisista. Joidenkin pahasti altistuneiden luona vieraat joutuvat ensi töikseen saunaan ja sitten kyläpaikan omiin puhtaisiin vaatteisiin. Onneksi meillä ei vielä tarvitse mennä näin pitkälle!

Olin toissa päivänä kokouksessa paikassa, jossa saan oireita. Eilen minulla on vanhempainilta - paikassa jossa saan oireita. Tänä aamuna keuhkot huutavat hoosiannaa, olen todella todella tukossa ja väsynyt siitä huolimatta, että käytin kummallakin kerralla matkaionisaattoriani. Omistan niitä kaksi, toisen työ- ja toisen vapaa-ajan käyttöön.


Kuva ja tuote täältä


Välillä ahdistaa ja pääsee huokaus!
HUOKAUS!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Marjaana