Sivut


keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Anekdootteja

Jotkut sanat näyttävät hassuilta kirjoitettuna. Tuo otsikko on yksi niistä.

Eilen oli upea päivä. Aurinko paistoi, istuin terassilla ja olin onnellinen. Ennen kotiin pääsyä näin tienmerkintämiehet töissään. Jotenkin asvalttimiehet ja nuo mieltää aina kovin miehisiksi. Siksi oli ihana nähdä, kun eräs heistä kasteli vastamaalattua suojatietä vaalanpunaisella kastelukannulla. Oi pakko huikata tervehdys hänelle ikkunasta. Hullu akka!

Esikoinen ajelee autolla, kuopus pyöräilee kylille. Minä luen rauhassa omalla pihalla. Ah, isot pojat.


23.5. aukesi ensimmäinen tulppaani
ja noita voi todellakin jo kutsua hiirenkorviksi.
Tai ihan lehdiksi.


60 plus ystäväni oli heittäytynyt "helteen" kunniaksi vatsan paljastavaan toppiin ja shortseihin rivakalla koiralenkillä. Katsoin kauempaa vähän nihkeänä, että "nuo teinit ne kehtaa esitellä mahaansa, en minä vaan, gnjääh" kunnes hän nosti kättä ja tunnistin. Tuli hyvä mieli. Hänelle myös, kun kerroin erheestäni. 

Koitan saada hipiääni vähän väriä ja sääriin myös. Juhlamekon seuraksi. Kuka sitä sitten vatsamakkaroita edes huomaa? Sanokaa, ettei kukaan!

 Paitsi jos syön tämän trendiherkkun yksin...




Tilasin esikoiselle matkavakuutuksen. Jotenkin siinä kävi - tietysti - niin että päädyttiin tarkistamaan autovakuutuskin, kun ehdot ovat kuulemma muuttuneet. No, en valita, bonukset nousivat rutkasti kun en ole viiteen vuoteen (enkä ikinä) kolaroinut ja vuosimaksu tippui 250€! Jäin huomattavan paljon plussalle vaikka lupasinkin maksaa esikoisen vakuutuksen hänen puolestaan.

Autosta puheenollen. Olen koittanut elää sellaista hyvä kiertää ja karma palauttaa sen takaisin -tyyppistä elämää. Vast ikään kuskasin autottoman ystävän vaahtosammuttimet tarkastukseen ja takaisin. Eilen istuin terassilla kun tuntemattomampi naapuri juoksi ohi ja kirosi, että autosta meni rengas ja pitää hakea pyörä, että ehtii napata lapsen päiväkodista. Kysyin, josko lähtisin kyytimään. Hän ehdotti, että voin ottaa rauhassa aurinkoa jos uskallan lainata autoä hänelle. Uskalsin ja tulipa taas hyvä mieli. 

Kyllä se hyvä kiertää. Uskon niin.

18 kommenttia:

  1. On mielenterveydelle hyvästä ainakin uskoa niin. Koska eihän kaikki kakki voi tulla yhelle, eihän? Ja jos tuleekin, niin on ajateltava että sillä on jokin tarkoitus.

    Maha paljaaksi vaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin että ruskettunut läski olis kuitenkin kauniimpaa kuin valkoinen ... ;-)

      Joskus kyllä toisin päin tuntuu, että joillekin annetaan liikaakin sitä kannettavaa, ei sitä hyvää. Eli että ei jakaudu tasan. Mutta hyvää voi tehdä pienillä teoilla ja itellekin tulee siitä kyllä hyvä olo!

      Poista
  2. Ei tule. Kukaan. Katsomaan. Sun vatsamakkaroita. Ei. Vaikka söisit sen herkun kokonaan nyt.
    Ne tulee kaikki juhlimaan esikoista. Ja sinua myös. Usko pois.

    Kiitos ihanasta kortista <3 Se ilahdutti. Tekstikin osui tälle päivälle hyvin. Sinun kortti oli se tyyny, jonka ansiosta pysyn pehmeenä :)
    Hyvinvointikuntayhtymän kirje oli niitä neuloja, jotka pitää hereillä, etten vaan kuvittele, että jos ehkä sittenkin ;) (vaikka en kyllä kuvitellutkaan, mutta jos NE luuli). Että semmoinen HYVINvointikuntayhtymä meillä, pitää asiakkaansa varpaillaan.

    Mutta hyvä kiertää ja vaikka meillä välimatkaa onkin - se tulee sieltä vielä tännekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoinvointilautakunnasta meillä puhutaan... Mut hei hyvä jos tuli oikeaan aikaan ja osui ja upposi. Valitsin ne huolella ja ajatuksella <3

      Mä uskon nyt sua ja lisää, että ne ei tuu kattomaan terassin puhtautta eikä kotonakaan sitä, onko joka paikka ihan moitteettomassa järjestyksessä jne VAAN juhlimaan esikoista ja vähän muakin!

      Poista
    2. Juuri niin - ne tulee nimenomaan JUHLIMAAN, ei mittanauhan kanssa mittailemaan sua eikä tekemään tupatarkastusta :D

      Poista
    3. Mä koitan sisäistää tän tällä viikolla, koska tasan viikko on aikaa kun ekat vieraat tulee (13.00)!!!

      Poista
  3. No nyt on hiirenkorvat ja hienot aurinkoiset päivät. Onko tuollaisia suklaapizzoja oikeasti olemassa? Jos tuosta suklaapizzasta ottaisi vaan siivun, niin ei se jää lantiolle kiinni.

    Hyvät alennukset tuli vakuutukseen =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvä päivä ;-)

      NIin, ja tuo pizza oikeesti, jos on olemassa suklaapizza, jotain niin perverssiä, niin pitäähän sitä maistaa!

      Poista
  4. Kiva, että paistaa päivä välillä sinnekin ;)

    Ja oikeasti ylioppilastahan sinne tullaan juhlimaan, ihan niin kuin meilläkin. Silti sitä odottaa niitä katseita ja muutakin, varsinkin sisarusten suusta.. Pienimmän synttäreillähän veljeni melkein ensitöikseen sanoi päivänsankarille, että on tullut vähän keskiosaan lisuketta. Onneksi lapsi ei tajunnut, mutta itse meinasin sanoa jotain vähemmän kaunista veljeni omasta vararenkaasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hemmmetti... huh, no, mun suku ei (varmaan) päästele suustaan sopimattomia eikä niitä tarvis stressata, mutta miks sitä kuitenkin stressaa? Onneks tehtiin tänään äitin kanssa hyvä suunnitelma. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eikö vaan.

      Poista
    2. Mulla on äidin puolelta kolme tätiä ja kolme enoa. Yksi tädeistä on katsonut asiakseen olla "parempi" kuin muut, mutta olen jo päässyt sen yläpuolelle, sillä mulla on jotain mitä hänellä ei ole: mulla on yksi poika josta olen ylpeä ja joka on ylpeä äidistään tällaisena. Hänellä on kolme poikaa, joista yksi on ylitse muiden ja yksi on "onpahan tullut tehtyä" - säälittävää.
      Yksi enoista on omanlaisensa ja sellaisenaan ihana ja rakastettava. Hän on juuri sellainen, joka saattaa suuressa väkijoukossa kovaan ääneen huomauttaa "Jaa, sehän näyttää xxx:kin taas lihoneen" - ja juuri kun olet iloinnut siitä 3 kilon pudotuksesta :D Mutta hänelle ei voi suuttua, hänen sanoistaan ei voi edes oikein pahoittaa mieltään. Ei voi kuin ottaa ja nauraa :D :D

      Poista
    3. No totta puhuen mun veli on joskus päästänyt suustaan (mun nelikymppisillä joihin yks ystävä oli tuonut muistelukuvan ajöilta kun tapasimme) et oot nykyään VÄHÄN tuhdimmassa kunnossa... no siitä ei voinut varsinaisesti loukkaantua, koska se oli totta, velikin on (mutta en kuitannut takaisin vaikka mieli teki) JA mä näytin ihan kauhealta keskitysleirivangilta kun olin niin laiha ja vielä oli kaljukin siihen aikaan ;-)

      Eli kilot voi kaunistaakin.

      Niin, ja on äitin yks sisko todennut, kun sain eron jälkeen kiloja pois, että "nyt sä näytät hyvältä kun sulla on lihaa luitten ympärillä mutta tosta ei kannata yhtään enaa lihoa"... hohhoijaa. No, nyt ne ei tuu laukomaan totuuksia, tiedän vaan juhlimaan esikoista - ja olen oikeasti hirmu iloinen että tulevat!

      Poista
  5. Ihania kesäpäiviä! Kyllä on mukava kun lapset kasvaa ja saa itse nauttia omasta vapaa-ajasta.
    Kukaan ei katso sinun vatsamakkaroitasi kun on juhlat! Poikasi on tähti ja äidillä kuuluu vähän sitä kunnialäskiä ollakin. Näinhän se filosofi Saarinen sanoi.
    Kävipä sulla hienosti vakuutusten kannattaa. Joskus tuokin kannattaa.
    Näyttipä mahtavalta tuo uusi pizza. Meidän pitänee kokeilla sitä pojan kanssa. Yksin tuo on ehkä liian makea?
    Ja kyllä se niin on, että hyvä kiertää!
    Mukavaa tulevaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnialäski - mä olin ihan unohtanyt tän! Pitänee ottaa taas käyttöön, kun se on tullut takaisin ;-)

      Me saatiin pieni pala tuosta esikoisen kanssa syötyä joten kannattanee varata isompi porukka tai sitten palastella pakkasesta vaan osa kerralla.

      Sinne kans, leppoisaa viikonloppua!

      Poista
    2. Siis mähän tajusin vasta nyt, että toi oli SE pizza! Sisko laittoi siitä kuvan jo jokunen viikko sitten, ja mä luulin että niitä ei saa täältä meiltä Suomesta vielä ollenkaan.
      Pitäisköhän lähtee kauppaan.... :D Vai tyytyä AM:n tekemään puuroa?

      Poista
    3. Puuro vs suklaapizza?!? Hmm, mites olis... ;-)

      Musta on hullua, että sitä saa täältä tuppukylästä kun monesta paikasta on loppu. Ehkä me ei olla niin trendikkäitä.

      P.S. Ei se nyt kauhean hyvää ollut, mutta makeanhimoon meni kyllä. Joten ota puuroa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana