Sivut


lauantai 3. syyskuuta 2016

Viikonloppu alullaan

Viikonloppu on alkanut sekä mukavissa että ei niin mukavissa merkeissä. Ystävällä, jonka kanssa tänne maalle 12 vuotta sitten muutimme, on esikoisen ikäinen poika, ja ovat parhaita kavereita, edelleen. Vietettiin isolla porukalla 18-vuotissynttäreitä. Olin niin ylpeä ja onnellinen, kun esikoinen lähti kanssani eikä häpeillyt yhtään. Juhlat olivat mainiot, lämminhenkiset ja herkulliset. Nyyttärit. Jälkikäteen käväisin toisen ystävän luona parilla lasillisella. Synttärisankarille meillä oli - mielestäni - ihan mahtava lahja. Poika kasvattaa chilejä, ja kollegan vinkistä löysin K-18 chilin, Peter Pepperin. Tilasimme siemeniä ja liitimme mukaan kuvan valmiista veijarista. Oli mieleinen ja herätti hilpeyttä!





Yöllä heräsin siihen, että kurkku on karhea ja kipeä. Olen ollut koko syksyn kovilla töissä ja luonnonhomeiden vuoksi. Jatkuvasti painetta korvissa, poskionteloiden limakalvot turvoksissa, pientä lämpöilyä ja sellainen olo, kun flunssa iskisi just. Nyt taisi sitten iskeäkin. Nappasin c- ja d-överit ja koitan parannella itseäni erilaisilla noitajuomilla. 

Nyt lötkähdän katsomaan Australian MasterChefin uusintoja viikon varrelta. Ihanaa! Ehkä myöhemmin tänään tai huomenna sienimetsään. Ystävä piipahtaa illalla, mutta muuten aikataulu on auki - ja saa ollakin!

20 kommenttia:

  1. Huh, säikähdin jo, että Esikoiselle, synttärisankarille tai synttäreillä oli tapahtunut jotain.
    Ihan tarpeeksi ikävää on toki tuo sun flunssan tekeleesikin, mutta silti aina sydän muljahtaa tuommoisista "aluista" (hitsi kun meni taas roskia silmiin ja just laitoin ripsiväriä..)
    Onneksi siellä kaikki hyvin :) Hauskat nuo chilit - täytyy kysyä pojalta, onko se kokeillut niiden kasvattamista..

    Lähetän täältä parantavia halauksia ja ajatuksia, vaikkei ne siihen pölyyn ja sen sellaiseen autakaan, mutta jos edes helpottaisi oloa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei, paitsi että minä vedin ihan kunnon lipat matkalla autolta juhlapaikalle - oli sen verran kuhmurainen maasto. Polvi on hemmetin kipeä, kurkun lisäksi. Mutta kyllä tää tästä!

      Tuo chili oli ihan pakko tilata, ihan Saksasta asti.

      Poista
    2. Auts. Toivottavasti polveen ei käynyt kuitenkaan kovin pahasti ja se tokenee kun annat sen levätä mahdollisimman paljon. Siinä samalla kuin lepäät itsekin, et mene töihin, jos olet kipeä. Tää on määräys.
      Jos olet epävarma, onko pakko mennä töihin, tee vesilasitesti.

      Poista
    3. Vesilasitesti?!?

      Mä kuulostelen aamulla oloa, polvi ei mua estä töihin menemästä, mutta tästä flunssasta ei nyt oikein ota selvää. Kattelen aamulla!

      Poista
    4. Vanha kunnon vesilasitesti :D

      Vettä lasiin (tai mukikin käy), työnnä sormi veteen ja ota se pois. Jos siihen jää kuoppa, olet niin korvaamaton, että kannattaa mennä sairaanakin töihin ;)
      Jos ei, voit aivan hyvin jäädä sairaslomalle :D

      Poista
    5. No ei jäänyt, joten mä voin nyt levätä ;-)

      Tosin korvaamattomuussyndroomasta mä en oo koskaan käsinyt. Kun aloitin nykyisessä työssäni, kumpainenkin kollega oli ollut talossa n. 30 v ja pärjänneet viimeiset ajat ihan hyvin kahdestaankin. Ei hetkeäkään päässyt tulemaan sellainen olo, että olisin jotenkin ylivertainen ja korvaamaton!

      Poista
    6. No, en mä oikeasti sitä epäillytkään - ethän pahastunut?
      Uskon, että oot kyllä vuosien mittaan oppinut lukemaan itseäsi just niin kuin pitääkin; et varmasti tarvi mitään vesilasitestejä.

      Mä ehkä oisin joskus tarvinnut, mutta kukaan ei sitä silloin teettänyt... Nyt älyän tehdä sen ihan itse, jos tästä vielä töihin meen.

      Poista
    7. En toki pahastunut, en en!!!!

      Mutta liian pitkään sinnittelen usein silti töissä, mikä lie velvollisuudentunto tai joku?

      Poista
  2. Toivottavasti polvi on saanut vaan pikku tärskyn ja paranee maanantaiksi. Ja tietysti toivon, että vitskuöverit auttaa funssaan!!
    Voi ei mikä chililaji :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä ihan hyvin kävelen, joten ainoa ongelma lienee tää orastava flunssa. Toivotaan, että jää harjoitusasteelle eikä iske kunnolla!

      Niin, ja tuo chili oli oikea löytö, todella ;-)

      Poista
  3. Mahtavaa, mun on PAKKO tilata noita chilin siemeniä yhdelle kaverille... Kiitos ideasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä saa helposti täältä https://www.semillas.de/ eikä maksa paljoa.

      Ja hei, kävin lukaisemassa sun viimeisen päivityksen. Kolho on ok, mutta kämppä ilmeisesti ei. Onnea haisteluun ja etsintään teille <3

      Poista
    2. Kolho on kiva paikka - mun yksi serkku asuu siellä ja toinen siinä ihan naapurissa, melkein rajalla :) Jos minusta olisi kiinni, niin kyllä minä sinne voisin muuttaa, jos sopiva paikka löytyisi :D

      Poista
    3. Mullakaan ei oo mitään Kolhoa vastaan, vaikka paikkakunnan nimi onkin kyllä aika kolho ;-)

      Poista
    4. Olisin mäkin voinut muuttaa Kolhoon, etenkin nyt, kun miehen ja mun molempien työtilanne on sellainen, että aivan sama missä päin asutaan. Ja tosiaan paikka yllätti kauneudellaan ja siellä jopa oli jotain aktiviteettia :) Mutta talo niin homeessa, että jopa mä sain oireita, eikä vain allerginen mieheni :(

      Kiitti chililinkistä :)

      Poista
    5. Pienet paikkakunnat on kivoja, mutta asuntokanta voi kyllä sitten olla vähän mitä on... tai siis toki isommillakin paikkakunnilla on, mutta tietänet mitä tarkoitan.

      Poista
  4. Aika mahtavia chilejä! Hyvä lahja ja kiva, että olitte juhlissa porukalla.
    Tautia tuntuu nyt olevan liikkeellä. Meillä on kaksoset jo flunssan sairastaneet ja nyt eilen se iski siippaan. Mitähän tässä pitäisi tehdä, että pysyisi terveenä? Toivottavasti sinäkin sait taudin taltutettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti sä pärjäät paremmin kuin mä: luulin jo olevani ihan suht kunnossa, mutta töissä kyllä oli ihan toivoton olo. Väsy ja flunssainen, järki ei juossut ollenkaan. Sainkin sitten pari päivää saikkua. Ehkä nyt on parasta levätä, ettei mene keuhkoihin.

      Poista
  5. Mitkä chilit ;-), noita ei uskalla puraista, ovat varmaan tosi tulisia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähän samaa mietin, että kuka tuollaisia haluaa, tuota, syödä tai suuhunsa pistää ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana