Sivut


sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Marraskuu ja myrrysmiehet

Kurpitsalyhtymme sai sisäänsä led-valon. Bongasin tämän tuotteen paristakin blogista, joissa se sai ylistäviä arvioita. Olen kaivannut sisääntulon kynttilälyhtyyn jotain ratkaisua, kun lämpökynttilä ei kovilla pakkasilla jaksa palaa, tuulisella säällä sammuu ja sateessakin toimii aika nihkeästi. Silti olisi kiva, että olisi joku tuikku toivottamassa vieraat - ja miksei omankin väen - tervetulleeksi. Ratkaisu löytyi Clas Ohlsonilta ja vieläpä varsin edullisesti. Kaksi aidon näköistä paristokäyttöistä ledkynttilää maksoi yhteensä yhdeksän euroa. Kynttilät ovat oikeasti vahaa (päältä) ja näyttävät kovasti aidoilta. Toisaalta tässä pimeydessä menisi feikimpikin, mutta joka tapauksessa. Parasta näissä silti on ajastustoiminto. Ajastuksella kynttilä kytkeytyy automaattisesti päälle kun tulee hämärää, palaa kuusi tuntia ja sammuu sitten. Sama seuraavana päivänä. Nerokas keksintö! Nyt vaan jään seuraamaan, miten pitkään paristot (2 X AAA) kestävät.



Jahka pyhäinpäivä on ohi, siirrän tuon toisen etuterassin
kynttilälyhtyyn ilahduttamaan ohikulkijoita



Joku tarkkasilmäinen saattaa huomata tuossa oikean alakulman pakkauskuvassa mielenkiintoisella tavalla avatut kannet. Niin, ne, jotka ovat irrallaan kirjekuoren päällä. Meillä on suvussa sellainen "tauti", että pakettien avaaminen oikein ei millään onnistu. Kärsivällisyys ei riitä etsimään sitä oikeaa kohtaa, ohjetta tai mitä ikinä, vaan pakkaukset yleensä revitään ja raastetaan auki - ja todennäköisesti vielä väärästä päästä. Tämän kanssa meinasi mennä totaalisesti hermo ja käytin saksia. Kun ei pysty ja osaa niin ei. Ei sitten millään!


***

Otsikon myrrysmiehistä kuulin ensimmäistä kertaa oululaisen hassun poppisbändin Aknestikin laulamana, Ongella -biisissä. Muutin Ouluun vuonna -90 ja tuolloin bändi oli voimissaan. Oi, nuo merten kiharapäät, kuinka teistä tykkäsinkään. Suomen pystykorvan kadonnut onni -minilp kuunneltiin melkein puhki. Heti rupesi päässä soimaan Pissalla nätti... prinsessa vielä vessassakin... pyyhkimään päästä tahtoisin...