Sivut


sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Oli tarkoitus...

Eilen oli tarkoitus mennä vähän terveellisemmin, joulun aika kun rupeaa jo kupeilla tuntumaan. Kun aurinkokin sopivasti paistoi, ajattelin, että kauppareissun jälkeen lähden reippaalle kävelylle. Totesin kuitenkin matkalla, että tuulee niin että tukka lähtee, joten reippailu jäi välistä, semminkin, kun tuuli oli sellainen navakka pohjoisesta puhaltava. Se oli puhaltanut kuusenkin kumoon ja levitellyt paitsi koristeita myös vähän muutakin pihalla pressun alla säilössä ollutta tavaraa ympäriinsä. Ne sentään kävin korjaamassa pois.



Yksi iso ja monta pientä palloa.


Sitten oli tarkoitus, että jouluruoan lisäksi syön tänään vähän kevyemmin. Aamun aloitin normiraaka-aamiaisella ja siihen saakka meni ihan hyvin, kun bongasin jääkaapista itsetekemämme toffeet. Ulkonäkö ei ollut paras mahdollinen, joten nämä eivät päätyneet jouluviemisiksi vaan ihan omaan käyttöön. Siis minun naposteltavikseni. Huokaus! Ihan vaan tarkoitus oli ottaa yksi ja sitten sulkea jääkaappi. No, ovi kävi tovin ja onnistuin saamaan jäätävän makean ähkyn heti alkuun. Jouluruoka sitä sitten vähän tasoitti, mutta tasoittui tie tietty sillekin, että eilinen päivä oli sitä myöten niin sanotusti menetetty.


Ei se näkö vaan se maku...


Oli myös tarkoitus, etten lurppase  pulloon jäänyttä punaviinitilkkaa illalla vaan vietän tervehenkisen illan esikoisen kanssa palapeliä tehden. Palapeliä teimme, katsoin Pikku Leijonien matsia ja saunoimme. Ja join pois tiekseen vielä saunasiiderinkin. Niin, puhumattakaan siitä viinistä, jonka seurana juusto maistui ihanalta.

Ehkä jonain päivänä löydän sen jonnekin piiloutuneen itsekurini taas. En kuitenkaan ole tästä kovin huolissani, koska, toden totta, joulu on kerran vuodessa vaan.

22 kommenttia:

  1. Täällä on kans Itsekuri lähtenyt pitkälle joululomalle. Toivottavasti palaa takaisin, kun nämä jouluksi varatut herkut ovat loppuneet. Ja viininkin kanssa kävi samoin: mitä sitä tonkanpohjan tilkkaa säästelemään. ;) Muutenkin päivärytmi on ihan ketuilleen: herään myöhään, nukun päiväunet ja menen nukkumaan vieläkin myöhempään. Tarttee varmaan ruveta jo kääntämään sitä oikeaan rytmiin, ettei viikon päästä töissä itketä. Kyllä tää joulu sotkee kaikki systeemit.

    Mulla on muuten samanlainen sydänlautanen. Se on olohuoneen pöydällä kynttilän alla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä käytän tota lautasta liian harvoin, voisi olla enemmänkin esillä ;-)

      Mut joo, ehkä tää kuuluu jouluun ja lomaan tää itsekurin puute ja kaikki. En jotenkin jaksa olla siitä kauhean huolissani, pikemminkin päin vastoin - olis se hirveää, jos ei osaisi milloinkaan rentoutua! Sanoo hän joka juuri pääsi sängystä ylös (luin pitkään ja varmaan vieläkin olisin siellä jollei selkä olisi selkeästi ilmoittanut, että nyt on aika nousta).

      Siis nautitaan!

      Poista
    2. Illalla tulee telkkarista Pieni suklaapuoti ja sähän tiedät, ettei sitä voi katsoa ilman... Lähdetään kohta kauppaan, jos vaikka olisi alennusmyynnissä... jotain sopivaa. ;)

      Poista
    3. No voi rähmä... pitäisköhän munkin kattoa se. Tuolla on yksi jemmarasia vielä, joten eväätkin olis valmiina.

      Poista
    4. Kyllä se täytyy katsoa. Siinä on Johnny Depp ja vaikka ruskeasilmät eivät mun makuun olekaan, niin Johnny käy kyllä. ;)

      Poista
    5. Juuri ruskea/suklaasilmäiset on kovassa huudossa täällä päin. Ja Johnny Depp nyt vaan saa mun pöksyt pyörimään vaikka merirosvona ;-)

      Poista
  2. Kuten sanoit, joulu on kerran vuodessa joten ei piä niistä syömisistä välittää sillä alkavat härkäviikot pitävät kyllä huolen siitä ettei tiedä onko maha vai selkä kipeä koska ne ovat niin lähellä toisiaan.
    On meinaten jäätävä tilanne punkalaitumelaisessa sillä siellä juur muuta ole kuin sahanpurua ja menneiden aikojen laskuja. Kyseinen tekonahkalätkä pitäisi kaiketi tyhjentää joutavasta mutta just nyt se ei kiinnosta.

    Mukavaa sunnuntaita - päivästä tulee komea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä paistaa aurinko ja pakastaa! Jos ei tuule, lähden kävelylle.

      Mut joo, ei mitään huonoa omaatuntoa, tää on väliaikaista ja sellaisenaan sallittua, jopa toivottavaa. Ihanaa rentoutua ja olla vaan.

      Nauti säkin!

      Poista
  3. Ei sitä jouluna himmailla :) Meilläkin on vielä ainakin kaksi viipaletta kinkkua jäljellä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei himmailla, ei. On ihanaa, kun voi oikeasti ilman huonoa omaatuntoa herkutella. Normiolossa mun ruokavalio on ihan kunnossa joten eipä tällainen haittaa. Ei muuta kuin niiden viimeisten viipaleiden kimppuun ;-)

      Poista
  4. Jouluna ei itsekuria edes ajatella! Joulu on herkuttelua ja nautiskelua varten meille aikuisille, joten antaa mennä vaan. Meillä ei ole aikoihin otettu alkoholia juuri lainkaan, joten kun kolme päivää peräkkäin oli viiniä ruoan kanssa ja kahtena vielä ruokaryyppykin, niin kiintiö alkaa olla täynnä. Mutta onneksi hyvä mieli on säilynyt kaikilla. Joulu on ollut stressitön, rauhallinen ja ihana kaikin puolin. Mukavia välipäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että teidän joulu on ollut onnistunut! Ja totta puhut, joulun ollaan, nautitaan, mässätään eikä mietitä turhia.

      Mä nautin tällä hetkellä kaikkein eniten siitä, että voin nukkuä pitkään, lueskella rauhassa ja vaan olla! Jatketaan samaan malliin!

      Poista
  5. Villasukkahiihtely ja mättäminen kuulostaa oikein hyvältä! Ei mene kauaa, kun alkaa jo mieli päästä pihalle ja kroppakin keventää... Päivä kerrallaan, my friend <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei tätä ikuisuuksiin jaksa, mulla kroppa on tottunut tuoreeseen. Ja olen mä tässä mässyn lomassa (ainakin aamuisin ;-) vetänyt sitäkin...

      Poista
  6. HELVETINPÖLLÖ:

    Me lähdettiin viettämään AM:n pyöreitä synttäreitä autoillen, hän oli siis "syntymäpäivänään matkoilla" - ja miten ollakaan pysähdyttiin jossain ABC:llä kahvilla. Siellä oli joku matkamuistomyymälä auki, se myi erilaisia suklaita. Ihan kuin tässä ei olisi niitä jo syöty. Mutta on ihan ihan eri asia syödä inkivääri-valkosuklaata ja sen sellaisia. Tai suolapähkinä-toffeeta.
    Matkareitti kulki jossain Ylöjärvi-Tampere-Keuruu-Jyväskylä-koti :D Jyväskylässä luultiin jo eksyneemme ja luultiin, että ajettiin väärään suuntaan, kun opasteet näytti Kuopioon, mutta sitten jossain vilahti Mikkeli ja todettiin, että oikea on suunta...
    Mutta huomenna on maanantai... ja arkipäivä.. juu juu...Jos vaikka loppiaisen jälkeen kun kaikki pyhät on "käytetty"...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osaa se bloggerkin näemmä... sotkea.

      Heh, matkoilla ;-)

      Joo mullekin maistuisi nyt vaikka valkosuklaa, sitä ei oo vielä koitettukaan. Ja esikoisella on italialaiset tryffelti tekemättä, joten saadaan varmaan uuden vuoden herkutkin sitten piakkoin.

      Pyhien väliä tässä mekin, taidan hypätä ystävän kyytiin ja käväistä kaupungissa. Esikoinen pääsee samalla kyydilla mummin luo.

      Nautiskellaan!

      Poista
  7. Se on tärkeämpää mitä syö uudenvuoden ja joulun välillä eikä se mitä syö joulun ja uudenvuoden välillä. Tässä on siis muutama toffeepäivä vielä jäljellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin mäkin ajattelin ja vedin tänään suurimman osan noista lopuista. Onpahan sitten helpompi aloittaa taas "uusi elämä" kun ei ole kiusauksia talossa.


      En muuten haluaisi laskea paljonko noihin toffeissiin tuli kaloreita, semminkin, kun niitä ei syönyt juuri kukaan muu kuin minä... ;-)

      Poista
  8. Niin ja aikaa käydä tutkimassa onko joka ABC:llä inkiväärivalkosuklaata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Psstt... vinkki: sitä oli Ylöjärvellä... :D Mutta saa siitä toki muuten ajella, vaikka tänne meille päin :D :D

      Poista
    2. Mä rakastan tummaa inkiväärisuklaata, mutta valkoinenkin varmaan menis!

      Poista
    3. Ja meilläkin saa poiketa jos täällä päin liikkuu ... VINK VINK!!!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana