Sivut


maanantai 1. joulukuuta 2014

Minulla on joulufiilis

Joulukuu! Mahtavaa. Marraskuu meni aivan huomaamatta ja nyt voi jo ruveta valmistelemaan joulua. Eilen sai partiolaisten joulukalenterista avata ensimmäisen luukun, joulukranssi valaisee olohuoneen ikkunassa ihanasti ja muutoinkin on jo mainio joulunodotusfiilis. Kuopus tulee tänään kotiin ja hänkin saa koulun jälkeen avata ensimmäisen luukun kalenteristaan. On varmasti vähintään yhtä innoissaan kuin äitinsä. Mikäli vanhat merkit  pitävät paikkansa, tämä joulukuu menee ihan vilauksessa. Lahjat minä olen jo haalinut syksyn aikana, vain joulusuklaat ja -marmeladit ovat ostamatta. Tämä siksi, ettei minulla säily mikään makea kuukautta, varsinkaan, jos yhtään maistan viiniä. Silloin kaikki herkut saavat kyytiä. Noiden ostamisen jätän viime tippaan mutta muuten on varsin hyvä tilanne.






Eilen oli vielä suht rauhallinen päivä. Äiti ja hänen miehensä toivat esikoisen kotiin ja kahvittelimme yhdessä. Sitä ennen jo ehdittiin ystävän kanssa käydä perinteisillä huoltamokahveilla. Niin, ja olihan minulla Luonto ry:n kokouskin. Tänään on vielä vanhempainyhdistyksen pikkujoulukokous, mutta sitten taitaa sitä lajia olla tämän vuoden tarpeiksi käytynä. Työkokoukset tietysti ovat vielä erikseen, tämä yt- ja säästövääntö taitaa edellyttää vielä ainakin yhtä kokoontumista jonkinlaisella porukalla. No, onneksi meillä on sitten varmaankin vastapainoksi muutamakin mukava asia tulollaan töissä. Ensin vietämme ihan omalla porukalla virkistyspäivää/pikkujoulua ja toistamiseen lähempänä joulua on oletettavasti luvassa vapaa-aikatoimen jouluruokailu. Ensi vuonna moisista olla ehkä turha uneksuakaan, sen verran tiukille talousarvioesitystä on nyljetty. Otetaan sitten tänä vuonna vielä ilo irti ihan kunnolla!

Toivotan mainiota joulukuuta ihan jokaiselle tasapuolisesti. Niille, joita joulu ja hössötys ahdistavat, ja niille, jotka nauttivat ja ottavat siitä kaiken irti. Alusta saakka. Minä kuuluun jälkimmäiseen ryhmään kuten postauksesta näkyy ja kuuluu. Ostin jo joulutorttuaineksetkin. Täytyy viikolla leipoa ensimmäiset.

Kumpaan ryhmään sinä kuulut?