Sivut


lauantai 1. helmikuuta 2014

Mutsi älä oo kalkkis!

Paitsi että sitä taitaa olla kalkkis jo käyttäessään tuota sanontaa. Tai ylipäätään sanaa 'kalkkis'. Kuka sanoo enää kalkkis? Ei kukaan. No, asiaan. Minun viisitoistaa vuotias esikoiseni kuulemma seurustelee nykyään. "Me ollaan nyt yhdessä." Se halusi kertoa minulle "kun se on nyt Facebookissakin". Minä en ole siellä, mutta mieluummin todellakin kuulen asian häneltä suoraan kuin kiertokautta joltakin yhteiseltä tuttavaltamme. Kysyin (tyhmyyksissäni) että "Miten te sen aiotte hoitaa?" Siis koko seurustelun, välimatkaa on nimittäin noin 250 kilometriä. Tämä on sitä nykyaikaa, vissiin. Että etänäkin voi seurustella. He tapasivat marraskuussa Maata näkyvissä -festareilla ja siitä saakka on eräs tietty tyttö ollut paljon puheissa. Ja Skypessä. Minusta tämä on ihanaa, oikeasti. Niin suloista ja viatonta.

Tarjouduin heti kuskiksi ja sanoin, että voimme joskus, kun kuopus on isällään, lähteä tyttöä lähimpään isoon kaupunkiin yhdeksi yöksi ja he voivat viettää päivät yhdessä. Kutsuin myös neidin meille, tai sanoin, että on tietysti tervetullut, jos se on hänen vanhemmilleen ok. Sanoin kyllä, että aion joko pedata vieraalle pedin kuopuksen huoneeseen jos kuopus ei ole kotona tai minun huoneeseen jos on, ja voin itse nukkua kuopuksen lattialla. Kolmanneksi vaihtoehdoksi tarjosin esikoisen omaa huonetta, mutta sanoin, että silloin aion pitää teille yhteisen saarnan tiedät kyllä mistä, joten siitä voi valita. Arvaatteko mitä teini valitsi? Ensinäkin se oli silminnähden ilahtunut reaktiostani ja tarjouksistani, ja toiseksi se kertoi, että tämä tyttö on "uskonnollisesta perheestä" ja aikoo odottaa avioliittoon asti. Phuuuuh, ei yllätysraskauksia luvassa.


Vaihtoehtoinen Do not disturb -kyltti?


Mutta minun on ihan hirvittävän vaikea oikeasti ymmärtää, että olen teini-ikäisen äiti. Sellaisen teinin, joka seurustelee. Ja että käymme tuollaisia keskusteluja. Että minä ehkä tapaan sen tytön joskus - kai se on todennäköistäkin, koska ei kai nykyäänkään ihan pelkästään Skypen ja WhatsAppin kautta suhdetoimintaa hoideta? Voi kauheaa, kuinka minä yht äkkiä tunnen itseni ikivanhaksi. Tuokaa nitroja ja ryppyvoidetta! Apua!