Sivut


torstai 20. kesäkuuta 2013

Kivaa ja kamalaa, ihanaa ja ikävää

Kreikka saa vieläkin vähän odottaa, koska sain Kikiltä haasteen. Siinä pitää listata kymmenen kivaa ja kymmenen kamalaa asiaa kesässä. Jihuu, tää on niin mulle. Tai ainakin nuo ihanat asiat. Katsotaanpa!

Aloitetaan vaikeista eli ikävistä asioista:

* ötökät. En ole mitenkään ötökkäkammoinen, mutta hyttyset ja mäkäräiset meinaavat saada minut raivon partaalle. Sen verran isommista otuksista, että jos yhtään tarkemmin vilkaisitte eilistä Kreikan kuvakoostetta, siellä oli merisiilien lisäksi myös yksi teräsheinäsirkka. Ensin uima-altaan pojassa pienenä epäselvänä suttuna ja sitten ketarat oikosenaan aurinkotuolilla valekuolleena. Se nimittäin pudota humpsahti altaaseen ja painui pohjaan kuin kivi ennen kun ehdin kissaa sanoa. Koitin kyllä sanoa, että pelastakaa se. Otus sukellettiin sittemmin altaasta ylös, mutta kun oli ehtinyt hengittää (hengittääkö heinäsirkat?) kloorivettä varmaan viisi minuuttia julistimme sen kuolleeksi. Lapset tutkailivat sitä ja taisi joku vähän härkkiäkin. Hämmästys ja säikähdyskin oli aika suuri, kun se kymmenen minuutin päästä heräsi henkiin. Sitkeä kaveri! 

* alkoholi. Niin, kesällä siideri maistuu liian hyvältä. Ja Mythos ja valkoviini Kreikan lämmössä. Gnjäääh. Joten nyt olen puhdistuskuurilla. GNJÄÄÄÄH!

* viettien herääminen. Arvelen, että nämä vähäpukeiset ajat ovat miehille yhtä tuskaa koska ...hmmm... minullakin tekee välillä vähän tiukkaa. Kesämies hakusessa.

* töissäkäyminen. Kesällä töidenkin tekeminen on toisinaan yhtä tuskaa. Siksi lähinnä, kun Suomen kesä on niin epävakaa. Kun vietät yhden helleviikon töissä pelkäät koko ajan, että sitten sinun lomaviikollasi sataa lakkaamatta.  

*huonot kesäsäät. Saman asian toinen puoli: kun olet lomalla ja sataa yötä päivää, tuntuu se katastrofilta.

Jääköön tämä listani tähän, koska enempää en pinnistämättä keksi. Mitä sitä väkisin valittamaan, jos rakastaa kesää. Minulle taisi nyt käydä toisinpäin kuin Kikille...




Sitten niitä ihania:

* aurinko

* lämpö

* värit kukat, puut, luonto

* kesän antimet. Jos kesällä tuleekin kenties juotua reippaammin, on ruokavalio sitten taas vastaavasti luonnostaankin kevyempi. Tuoreet marjat, herneet, uudet perunat, ah! 

* värikkäät kesämekot

* kynsilakka varpaissa

* terassi. Oma kotona ja miksei kaupungillakin ehkä joskus? Löytyisiköhän sieltä se kesämies?

* mökki ja puusauna - sellaiset pitäisi joskus saada omatkin, mutta ystävä ystävällisesti lainaa toisinaan omiansa meille kun eivät itse niitä käytä.

* kesäsateen jälkeinen raikkaus, se tuoksu

* ja oma kesätuoksu. Vaikka olen välillä hieman hajusteyliherkkä, saatan käyttää joitain hajuvesiä. Ennen olin oikein hajuvesi-ihminenkin, mutta nyt hyvä ja ekologinen tuoksu on ollut hakusessa. Muutama testaamani on tuoksunut minulla aivan hyttysmyrkyltä. Tähän astiset löytöni olvat olleet "ihan kivoja" mutta eivät kuitenkaan ihan minua. Olen rakastanut ja käyttänyt Elizabeth Ardenin Green Tea -hajuvettä aiemmin kesätuoksuna, mutta se ei enää täytä kriteerejäni. Nyt Hanian tax freestä löytyi jotain vielä parempaa: L'Occitanen The Vert. Ah ja nuuh. Kesä on pelastettu.




Joopa joo, vaikka säät ovat vissiin paranemaan päin, aika raikasta oli eilen aamulla. Minun mittarini näytti 4 astetta kun esikoinen lähti vinttaamaan kesätöihinsä. Minun työpäiväni alkoi melkein pari tuntia myöhemmin.

Mutta koleaa  tai ei, tee sinäkin oma listasi!

8 kommenttia:

  1. Mainioita ajatuksia kesästä! :) Mä poimin haasteen mukaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kiva, käyn kurkkimassa jahka saat sen tehtyä!

      Poista
  2. Kuulostaa ihanalta, ties vaikka teikisinkin omani... Tuo tuoksusi sai kiinnostumaan. Itse olen ihan parfyymi-friikki =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä, tätä oli kiva miettiä!

      Tuo tuoksuu ihanan miedosti mutta pysyy silti pitkään. JOs olet tuoksutellut Elizabeth Ardenin Green Teatä, on tämä aika samanlainen. Vähän kukkaisempi ja sitruksisempi vaan. Aivan täydellinen kesätuoksu.

      Mullakin oli ennen ainakin viisi eri hajuvettä joita vaihtelin mielialan, vuodenajan ja tilaisuuden mukaan. Nyt mennään talvi yhdellä ja kesä yhdellä. Talvituoksu on edelleen haussa. Saatan kokeilla jotain vahvempaa saman sarjan tuoksua jahka kaupunkiin asti pääsen.

      Oikein mainiota juhannusta teidän poppoolle!

      Poista
  3. Oi Marjaana, sää olet aina niin positiivinen, että sulla oli varmaan kauhea vääntäminen, että sait aikaiseksi noinkin pitkän ei ole kivaa - listan :D Hirmuisen hyvää juhannusta teille koko perheelle ja pupuille myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mulla siinä hetki miettiessä meni ;-)

      Rentouttavaa ja maistuvaa juhannusta sinnekin. Puput toipuvat pallienpoisto-operaatiosta hienosti. Parin viikon päästä päästään kokeilemaan voisivatko ne jatkaa yhteiseloaan.

      Poista
  4. Olet oikeassa, tämä kesä ja vähäpukeisuus tekee tästä yhtä helvettiä. Oikeesti, siinä on vaikeaa ajatella mitään kovin kristillistä kun ohi keinahtelee..no olkoon.
    Mun täytyy huomenna tulla katsomaan niiä sun Kreikan kuviasi oikein kunnolla, nyt pitää käydä tätä kiireiden takia laiminlyötyä lukulistaa läpi niin kauan kun silmät pysyvät auki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit tosiaan kuvitella, että miehillä tekee tiukkaa kun mullakin tekee. Eilen kävi miesasiakas joka tuoksui hemmetin hyvältä ja meinasin lähteä leijumaan tiskin takaa ja kuolata lattian märäksi.

      Koitetaan pärjätä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana